БСП възмутени: Защо Борисов го няма да представи Кирил Ананиев?

Корнелия Нинова го обвини, че се крие от опозицията, защото е страхлив
Обновена: 10 ное 2017 11:39 | 10 ное 2017 11:24, Камелия Цветанова
78
БСП възмутени: Защо Борисов го няма да представи Кирил Ананиев?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Изборът на новия здравен министър Кирил Ананиев стана поредният повод за скандал между опозиция и управляващи, като този път спорът се завъртя около това защо премиерът Бойко Борисов не е дошъл в парламента да представи лично кандидатурата на новото попълнение в правителството.

Още по темата
Още в началото на дебата червеният Филип Попов поиска да бъде повикан Борисов, защото депутатите от опозицията имали въпроси към него.

"Моля да бъде задължен да присъства тук, какви по-важни задължения има от това да присъства тук, когато предлага нов министър, след като предишният си е подал оставката", настоя социалистът, но шефът на парламента Димитър Главчев му отговори, че се провежда Съвет по национална сигурност и премиерът е ангажиран с него.

Червената шефка Корнелия Нинова обаче директно обвини Борисов, че се крие от опозицията. Тя попипа депутатите от ГЕРБ дали не се чувстват унизени, след като премиерът не идва в парламента, за да представи министър, който те трябва да изберат.

"Той нарушава Конституцията и е страхлив, защо не е тук да отговаря на въпроси, винаги когато става напечено той се крие", скочи Нинова.

Тя поиска отговор от премиера на въпроса защо е посочил Николай Петров за здравен министър, след като от март 2017 г. е знаел за проверката на Сметната палата и на прокуратурата, че е сключил договори, с които е облагодетелствал свой близки.

"А след като подаде оставка – защо приехте тази оставка и чий интерес обслужихте с нея, ако е истина, че Петров е жертва на лобисти интереси", продължи соцлидерката.

Според нея това, че за 8 години са сменени 7 здравни министри от ГЕРБ показва, че това се случва под натиска на това или онова лоби, което пък е характеристика на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов се ядоса на Нинова и отсече, че да нарича Борисов страхливец е доста смехотворно.

"Вие самата никога не можете да накарате вашите депутати да не обиждат българските граждани, така както направи Иво Христов", отвърна на удара той, като така напомни, че социалистът определи като "дебили" 80% от българите.

А Главчев, макар и да не наказа Нинова, я предупреди, че съгласно правилника за работа на Народното събрание, има право да я изгони за три заседания, ако оскърбява министър, премиер или депутат.

Тя пък се защити като се мотивира с факта, че изпълнителната власт трябва да уважава законодателната, защото това е разделението на властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе Бойко, порни я да се успокои бе :)
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Батко Буби си е известни шубе, колкото и да се прави на смелчага. Ето защо Маджо и Маргините са го чукали по празното канче, не му давали важни задачи, освен да им мие колите и ги паркира. Понякога са му давали по една бухалка да набие някой немощен платец, за друго не е ставал. Да не мислите, че е станал смел, при положение, че е затрил хиляди хора и бизнеси. А Че е предал старите бандюги, кой ще забрави. Ето защо се муши като мишка е не смее да си покаже носа, дори и в НС.
49
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40А народът защо се обижда като наистина е пр...ост и вече 8 години избира да го управлява п..ростак като ББ
48
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИХ определно е сгршил, де..билите в БГ са не 80%, а дори 90% начело с парламентарната група на герп и правителството водено от вожда В...инету
47
4
 
7
 
! Отговори
x преди 6 години
и кво каза иво де била по този въпрос?че цялото бсп сте де били или само 80%?
46
8
 
13
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Го4о-Това че Корни я тресе критическата си е ясно .По-интересното е че същите симптоми се наблюдават и при мъжете от червената парламентарна група...В медицината има ли описан синдром Позитано???
45
5
 
15
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
Тая от БСП иска да забърка Бат Бойко в секс-скандал, както сега това е МОДЕРНО по цял свят, но ББ е умен човек и не се поддава на МАНИПУЛАЦИИ!
44
7
 
15
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Нинова откакто навлезе в "критическата възраст" започна здраво да я тресе и ШИЗОФРЕНИЯТА! За това е решила на рождения си ден, точно тогава, да внесе ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ срещу кабинета на Б.Б. Съжалявам, но и на тази дата ЩЕ БЪДЕ ОГОРЧЕНА!
43
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази сериозно се е взела за мъжкар. Яко я пере хормоналния дисбаланс.
42
7
 
17
 
! Отговори
ттт преди 6 години
Бойко та Бойко влюбена като ученичка.Ако го хване ще му спука кларнета
41
9
 
18
 
! Отговори
Ах преди 6 години
Голям мерак по Бойко, Курнелка с това реване по Бойко стана жалка.
40
7
 
3
 
! Отговори
abv преди 6 години
шметка и ти ли гласува за герб, значи и ти си ***, боби се отказва ние пакфси го избираме. Това не е лидебилщина
39
5
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
Нинова се е вманиачила-става и ляга с Борисов,търси го да се разберат по мъжки,сигурно изпада в транс като го види и мислено му благодари,че все още не я е подметнал за приватизациите на някои външнотърговски,печеливши,дружества.
38
9
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Защото сте НИКОЙ.Затова и не ви бръсне.Защото Иво Д.ебила обиди целият бг народ а вие го защитавате.Е за това на следващите избори ще вземете 5-6%
37
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото не ви бръсне за слива, ей за това....*** :)))))
36
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ади ве тез не могат да си избършат задните части без Борисов! Аман от пишман опозиция пълен цирк! Нямат за какво да се хванат вече ли какво?
35
5
 
14
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Днес е петък, майсторски ден и ден за мачле ! Затова го няма !
34
12
 
11
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Оти е страхопръцко, затова. Крие се като тато от народната обич.
33
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз не беше ли от СДС ,вече заповам да ги бъркам,нали рева кой не скача е червен
32
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
речитатива за страха го слушахме на предните избори, а като стане премиер Корни - ще разбере защо не винаги е възможно да се присъства в залата за реплики и дуплики