ДПС към ГЕРБ: Не рискувайте етническия модел, с който сме пример!

Карадайъ предупреди, че Възродителният процес продължава с други методи
105
ДПС към ГЕРБ: Не рискувайте етническия модел, с който сме пример!
Снимка: БТА, архив

ДПС предупреди, че и днес, 28 години след началото на демократичните промени, целите на Възродителния процес продължават, макар и с други методи, а не с насилствена смяна на имената и ограничаване на правото на вероизповедание.

"10 ноември е повод да отчетем годишнина от началото на промяната в България и независимо от опитите да се неглижира, забрави или подцени, това е датата в българския календар, която дава началото на демокрацията, пазарната икономика, спазването на правата на човека, но формалното осъждане на престъпленията на комунистическия режим, включително Възродителния процес не е достатъчно, свидетели сме как остават ненаказани представители на една идеология", коментира в декларация от името на цялата парламентарна група лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него събития, свързани с Възродителния процес и "голямата екскурзия", са част от тези, довели до големия протест през ноември 1989 г.

Той обаче смята, че сега отново стои на дневен ред въпросът в каква държава искаме да живеем - с отричане на етническия модел, с включването на националистите във властта или в заедност.

"ДПС проповядва толерантност и заедност и остро се противопоставя на разрушителите на демокрацията. ДПС обръща внимание днес на ГЕРБ да почерпи поуки от историческите уроци да не затваря пътя пред европейското си развитие и да не рискува успеха на евроинтеграцията, ние не можем и няма да сме толерантни към националисти, шовинисти, радикалисти, това минира развитието ни, те сеят омраза", отсече Карадайъ.

Той припомни и ролята на ДПС в налагането на етническия модел в страната, благодарение на който не се стигна до кръвопролития като в съседните ни страни.

Според него автор на този модел е почетният председател и основател на движението Ахмед Доган.

"Мир, баланс, толерантност, диалог, съгласие, равнопоставеност и партньорство - това е моделът, той превърна България в пример за успешно решаване на междуетнически конфликти и в регион, определян като буре с барут", продължи лидерът на ДПС.


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
0
 
! Отговори
да преди 1 година
колкото се позабавляваха "изселниците" от 1989/90 до сега на изборите това беше:-):-):-):-)
тепърва ще превръщаме в нещо много,много трудно участието им на избори в България .
не сме казали не сме ги принудили като условие за гласуване да пеят националния ни химн..отпред-назад и отзад -напред за майтапа:-):-):-)само жури ни трябва и ще е великия смях :-):-):-):-):-):-)
93
1
 
0
 
! Отговори
:-):-) преди 1 година
на изборите България показа деликатен, но категоричен среден пръст на Турция през прозрачния й параван ДПС/ДОСТ(това е една партия с две маски)
ненапразно в истерията си Турция "забрави" да плати билетите на докараните си от Анадола слуги и те висяха по гари и спирки :-):-):-)
92
1
 
0
 
! Отговори
аут преди 1 година
Безопасната игла ДПС тотално полудя в истерични крясъци, защото са напълно безпомощни и никой не ги брои за живи .
Последна дупка на ка'вала е протурската партийка пред закриване !!!!
91
0
 
0
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
ДПС и ДОСТ са двте пипала на турската мафия в България.
Толкова ли сте тъпи, прости и елементарни за да не го разбирате?
90
4
 
4
 
! Отговори
Халил преди 1 година
ДА ЖИВЕЕ ТУРСКОТО НАЦИОНАЛНО МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ.
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мустафа, повечето мюсулмани в България се чувстват българи, не прекалявай!
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Турция има ли ДПС ??????????????
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко дълго да ви повтарям, че ДПС е антибългарска , антиконституционна партия и трябва да бъде забранена?
Не ви ли го разбират чугунените глави?
Има ли някъде в Европа партия-аналог на ДПС?
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече сме няколко години в ЕС! Границите са отворени,който не му харесва...пайдус! Съчувствам на ДПС,че за тях втори дом е България!
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе когато се поклоните пред паметника на Левски и на връх Шипка,ще бъдете българи! За момента все още седите на два стола...па какво излезе! Говоря за партията ви,не за народа!
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямата екскурзия беше време когато всеки искаше да избяга от комунизма в чужбина
83
0
 
2
 
! Отговори
КГБ преди 1 година
Модела или монопола им ще им разбалят?
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
в Турция половината имат забрана да ходят, а останалите комшиите ги проверяват обстойно като Местан на КППто за гюленисти, контрабандисти и трафиканти
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кой ги пусна тия шмиргели в парламента да си ходят в Турция като не им харесва нещо дреме ни на лявата подметка изгонете ги от парламента.
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
историческите поуки:
чужди агентури зарибяваха наивници и тарикати в спящи клетки за пазарджишки талибани - разработка завършила не точно по международния план с голяма екскурзия на гастърбайтери от България през Турция до Германия, и превърнала се в доходна предизборна дъвка като досиетата
79
0
 
2
 
! Отговори
Ainzugull преди 1 година
To pa edin risk...sha stane veselo kat u komshiite s zvezdite...malko kocek, posle kotek...bol zandan...rahat lokum...
78
1
 
2
 
! Отговори
талибан преди 1 година
До Deliorman -- Ако не харесваш Доган гласувай директно за патриотите отколкото за Местан , защото той е в тяхна услуга за да измести ДПС от третото място и да е в управлението .
77
2
 
8
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 1 година
"ДПС проповядва толерантност и заедност и остро се противопоставя на разрушителите на демокрацията. ДПС обръща внимание днес на ГЕРБ да почерпи поуки от историческите уроци"- разбирай '' дайте не си гледаме в паничката и да оставим Сокола и слугите му да си крадат на воля, че да не се размиришем етнически ''
76
2
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До истина
Какви фашисти бръмчат заедно с бръмбарите в главата ти? Нищо не знаеш за това как и с каква цел беше създадено ДПС. Доган е марионетка на КГБ. А тия около него само повтарят като мантра неговата измишльотина и дълбока лъжа за "етническия модел". Само че Доган вече никого не може да изплаши с етническата карта. Той вече е изпята песен.
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не чета какво е "казал"този илитерат на снимката.Той е пионка,поредния бушон който ще изгори.Доган му нарежда какво да говори защото този сам не може нищо да каже.И отворете си очите всички които още не сте прозряли че ДПС е ромска партия."Турско синьото" там е само за цвят.Откакто го сътвориха това "движение" е такова и подтиква и закриля ромите да безчинстват из държавата,да живеят паразитно и да унищожават всичко цивилизовано до което се докопат.ДПС евредно за държавата ни.