ДПС към ГЕРБ: Не рискувайте етническия модел, с който сме пример!

Карадайъ предупреди, че Възродителният процес продължава с други методи
105
ДПС към ГЕРБ: Не рискувайте етническия модел, с който сме пример!
Снимка: БТА, архив

ДПС предупреди, че и днес, 28 години след началото на демократичните промени, целите на Възродителния процес продължават, макар и с други методи, а не с насилствена смяна на имената и ограничаване на правото на вероизповедание.

"10 ноември е повод да отчетем годишнина от началото на промяната в България и независимо от опитите да се неглижира, забрави или подцени, това е датата в българския календар, която дава началото на демокрацията, пазарната икономика, спазването на правата на човека, но формалното осъждане на престъпленията на комунистическия режим, включително Възродителния процес не е достатъчно, свидетели сме как остават ненаказани представители на една идеология", коментира в декларация от името на цялата парламентарна група лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него събития, свързани с Възродителния процес и "голямата екскурзия", са част от тези, довели до големия протест през ноември 1989 г.

Той обаче смята, че сега отново стои на дневен ред въпросът в каква държава искаме да живеем - с отричане на етническия модел, с включването на националистите във властта или в заедност.

"ДПС проповядва толерантност и заедност и остро се противопоставя на разрушителите на демокрацията. ДПС обръща внимание днес на ГЕРБ да почерпи поуки от историческите уроци да не затваря пътя пред европейското си развитие и да не рискува успеха на евроинтеграцията, ние не можем и няма да сме толерантни към националисти, шовинисти, радикалисти, това минира развитието ни, те сеят омраза", отсече Карадайъ.

Той припомни и ролята на ДПС в налагането на етническия модел в страната, благодарение на който не се стигна до кръвопролития като в съседните ни страни.

Според него автор на този модел е почетният председател и основател на движението Ахмед Доган.

"Мир, баланс, толерантност, диалог, съгласие, равнопоставеност и партньорство - това е моделът, той превърна България в пример за успешно решаване на междуетнически конфликти и в регион, определян като буре с барут", продължи лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв пример са като само подгряват да си топлят дългите ръце,други с по-къси ръце да подклаждат огнището в домашния очаг като и им подали ръжен на смени,хората със средни ръце поднасят за подгрев и гледат отстрани как ще се разгори щот туй не е камина оградена за скара и как ще се докара що да носят заради дълго-късите им подавки около огнището,кой на кого колко жара ще му придърпа.
49
1
 
2
 
! Отговори
дай още дай преди 6 години
то какво излезе накрая, мюслиманите ги ползват отвън за насъскване към останалата част от населението на държавите, та да се облагодетелстват едни фамилии, после им пращат холандския корпус по пижами да ги пази нощем и за акорд "олелеее, Анни майко Мириамова, що тъй стана, само фондациите и райските острови на печалба!"
48
4
 
7
 
! Отговори
USA преди 6 години
Бг няма оправяне само се гледа в канчето на другия и кой кво казал.. това е нон стоп ... ДНЕС БГ толкова ли сте купени 4е пишете тапотий нон стоптова ли е най важното в БГ кой кво е казал.. не се пише за нищо друго... БГ манталитет байганьовски няма да се оправи най смотаната държава в европа жално мие направо селска смотана страна... то и такива само останаха
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция намаше ли да приззнава геноида над бъргари крди и арменци какво мисли тоя по въпроса се той преаран изгонете ДПС от парламента докато не признаят геноцида.
46
2
 
4
 
! Отговори
DO NOMER 45 преди 6 години
ISKAM DA TI KAJA, CE TI SI CUL ZA AMERIKA OT NYAKOY, KOYTO YA E VIJDAL SAMO NA KARTA. POLOVINATA MI ROD JIVEYAT V AMERIKA I SA GRAJDANI NA AMERIKA I SA SI S IMENA, KOITO SA DADENI OT RODITELITE IM ( EDINSTVENITE HORA IMASHTI TOVA PRAVO) TAYA PROSTOTIYA YA IMASHE SAMO V BILGARIYA. CIVILIZOVANITE DIRJAVI NE SE ZANIMAVAT S TAKIVA NESHTA.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не рискувайте, не рискувайте б,е вземете ме във власта бе я ме вижте какъв съм убавец с галошите от село. Не рискувайте бе ще кажа на Ердоган аааааа найти ли ко шъ стани аааа.
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС към ГЕРБ: Не рискувайте етническия модел, с който сме пример!---Този ограничен човечец явно си призна кой подлажда страстите на верска и етническа основа в страната. Умен човек може да си преведе думите му.Иска ти се Карадайъ, ама повечето трудолюбиви български турци Ви разкриха що за престъпна организация сте!!!
43
5
 
7
 
! Отговори
Xa-xa преди 6 години
Още един спамаджия. На тоя и на Нинова защо изобщо им дават думата. Така или иначе са безполезни, ама може поне мъдростите им да се спестят на околните
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както вървят нещата скоро май "ВСИЦКИ СТЕ СТАНЕМ ДПС" !
41
4
 
3
 
! Отговори
месара преди 6 години
айде закривайте и забранете анти българските партии бсп дпс и дост! мвр не вижда ли какво се случва, едните се опитват да ни продадат на ссср, другите се опитват да ни направят мюсюлманска колония на турция. лидерите на тия партии са престъпници и трябва да бъдат осъдени ефективно за престъпления срещу България!!!
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До И.Б. ГЕРБ наследница на БКП . И защо ГЕРП се коалира с Турция . Защо заседаваха заедно ? Защо *** от Банкя предложи да ни охраняват турски самолети ?Защо *** се целуваше с Ердоган и се подмазваше . Защо три Български енергиини проекта бяхя подарени от *** на Турция .Защо бай Кемал стана ятак на Левски ? Защо леля Менюре изведнъж започна да го укрива ?Защо *** въоръжаваше ИДИЛ ,че и ГРАДовете подари на ислямистите .
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТряБва да се прокАра нов закон БГ паспорт да се дава само на хора с БГ имена справса САЩ ако искаш гражданство задължитело си сменяш поне едно име.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НАЦИОНАЛХРИСТИЯН Дежурните клишета на ДПС . А проблема е защо ,Гарантирано от ГЕРП, втора година в историята преподавана в училищата ,бай Кемал и баба Мюнере станаха ятаци на Левски ? И ,,полицията ,,го арестувала . А какво е това ,,владичество и съжителство ,, вместо Истината ,че българина е бил не само роб но и още по лошо - Рая-безправен християнин.Това не само дестабилизация а разрушавана на основите на българската държаност извършано от управляващата клика в полза на Турция .
37
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чул евреи,арменци да говорят за бурета с барут и заплаха за етническия мир.Само ДПС
36
2
 
7
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Уважаеми г-н Карадайъ,защо се коалирате с БСП, партия наследница на БКП, след като именно нейните членове и привърженици прогониха през периода 1985-89 години етнически турци от България, наричайки този процес възродителен? Отнасяйте посланията Ви към извършителите, не общо към всички българи, както е прието от някои политически лидери.
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе с какъв модел ни плаши тоя ***! Турци в България! Това ли иска да каже? Ако искате български паспорти,ще пеете Мила Родино! Ако не,Турция ще ви приеме...пак!
34
2
 
14
 
! Отговори
Помак преди 6 години
ДПС е проклятието на БГ !ДПС е мафиотска структора грабеща и тероризираща мюсулманите в БГ ! Къде е кмета на Неделино . откраднал обществени поръчки и разделил парите със Сараите ?? Къде е Бисеров . предупреден да бяга с откраднатото от Сарайте ??? А хидроинженера похарчи ли 1 милион от конс. на провалени проекти ??? Искаме доганя в КАУША доживот !
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядо ти да е замесен в толкова Престъпления извършени по служба и какви ли не оше и накрая внучката Евгения Живкова Бизнесдама в София ей така все едно нищо няма нищо не се е случило , да беше поне напуснала от срам България някаде далече да не я виждат ама нагла *** като Дядо си
32
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
БСП, ДПС и Патриотите са отявлено проруски партии. ББ и той взе да кляка на фашиста Путин. Самолети на ремонт от Русия, ама не им дават оригиналните документи нещо руснаците, а парите ги прибраха от фалиращата РСК МиГ.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мустафа що не си признаеш ,че тези които направиха възродителния процес създадоха и ДПС.