ДПС към ГЕРБ: Не рискувайте етническия модел, с който сме пример!

Карадайъ предупреди, че Възродителният процес продължава с други методи
105
ДПС към ГЕРБ: Не рискувайте етническия модел, с който сме пример!
Снимка: БТА, архив

ДПС предупреди, че и днес, 28 години след началото на демократичните промени, целите на Възродителния процес продължават, макар и с други методи, а не с насилствена смяна на имената и ограничаване на правото на вероизповедание.

"10 ноември е повод да отчетем годишнина от началото на промяната в България и независимо от опитите да се неглижира, забрави или подцени, това е датата в българския календар, която дава началото на демокрацията, пазарната икономика, спазването на правата на човека, но формалното осъждане на престъпленията на комунистическия режим, включително Възродителния процес не е достатъчно, свидетели сме как остават ненаказани представители на една идеология", коментира в декларация от името на цялата парламентарна група лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него събития, свързани с Възродителния процес и "голямата екскурзия", са част от тези, довели до големия протест през ноември 1989 г.

Той обаче смята, че сега отново стои на дневен ред въпросът в каква държава искаме да живеем - с отричане на етническия модел, с включването на националистите във властта или в заедност.

"ДПС проповядва толерантност и заедност и остро се противопоставя на разрушителите на демокрацията. ДПС обръща внимание днес на ГЕРБ да почерпи поуки от историческите уроци да не затваря пътя пред европейското си развитие и да не рискува успеха на евроинтеграцията, ние не можем и няма да сме толерантни към националисти, шовинисти, радикалисти, това минира развитието ни, те сеят омраза", отсече Карадайъ.

Той припомни и ролята на ДПС в налагането на етническия модел в страната, благодарение на който не се стигна до кръвопролития като в съседните ни страни.

Според него автор на този модел е почетният председател и основател на движението Ахмед Доган.

"Мир, баланс, толерантност, диалог, съгласие, равнопоставеност и партньорство - това е моделът, той превърна България в пример за успешно решаване на междуетнически конфликти и в регион, определян като буре с барут", продължи лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм с турско самосъзнание,но тези не ме представляват в парламента.Те са хунта крадци(червени).Те не са и бг партия,те са ***.
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как си представяш България без турци. Те живеят тук от 600 години. Единственият начин е да се разбираме. Ако не искаме ние и децата ни да стават жертви на междуетнически конфликти. Примерът на Югославия е много пресен. Не са ни нужни нито български, нито турски общи гробове.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е че след 5 Дела водени срещу Живков няма едно Дело доведено до край , всичко се потули по Комунистически , защо да няма осъдени след 27 години , в Германия осъдиха хора след 50 години , за това ги е яд българските турци
27
7
 
8
 
! Отговори
българина преди 6 години
ами предлагам да гръмне това буре ще му е запоследно, че да си построим България най сетне без турци. след 160г още се занимаваме с вашите простотии. в германия сте същите навсякъде сте същите
26
1
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
ДПС...БХК...ЕВРОРОМА...ДОСТКакво повече да кажа?
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внучката на Тодор Живков в Хага на съд , имам предвид Бизнесдамата Евгения Живкова и с тва се решава проблема завинаги иначе тва може да продължи оше 30 години и така няма край
24
3
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Нека се стигне ве дзурлат не е проблем, тъкмо света ще има повод да се отърве от оня *** наречен Турция ае скривай се .
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС се изживява като фитила на това буре с барут.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карадайъ дава съвети. Но трябва да има кой да ги чуе. Дори Борисов, на когото изобщо не съм фен, се обърна към нашите "патриоти" да не си играят с огъня. И в случая е абсолютно прав.
21
4
 
10
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Е на това се вика директна заплаха!Но може да си го позволи,в обществото от 80% хора -емоционално и умствени еквиваленти на канални плъхове!
20
4
 
4
 
! Отговори
Isic преди 6 години
Dps sa falshivi bg grajdani...sichkite sa s falshivi bg pasporti i falshivi adresni registracii...tiahnata tsel e non stop da sabotirat i razbivat bg ikonomika, bg trezor, bg polojitelno razvitie na bg narod...
19
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИТЕ СМЕ МНОГО ТОЛЕРАНТНИ ЩОМ ТЪРПИМ ЧОВЕК НЕ ЗНАЕЩ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ДА ДАВА СЪВЕТИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.
18
3
 
15
 
! Отговори
До Реалистът преди 6 години
Какво ДПС , бе , пич ? Тия изобщо НЕ са ония , за които ги мислиш ! Това си е 100 - процентово , създадена от Държавна Сигурност , партия. Която да канализира в ПРАВИЛНИЯ ПЪТ настроенията и мисленето на Мюсюлманската общност в България. Изключително умно и правилно създадена партия! Какво ги плюете? Ахмед Доган си е чист "наш човек" - агентурен кадър ! Нямат нищо общо с Турция и Ислямските радикалисти ! Ако НЕ са те - само си представете какви ще дойдат! Така че МИСЛЕТЕ преди да ПЛЮЕТЕ!
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не беше създадена Дпс наистина щеше да се стигне до кръвопролутия. Дпс с Доган предотвратиха това. Нещата можеха да станат много страшни.
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е искал си е сменил името стига интриги един искал друг не искал ДПС е герористична партия.
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Модел сме с това, че позволихме на една етническа партия, оглавявана само от бивши доносници на ДС, обгрижвана от шепа български еничари/*** да си разиграват коня и да разграбят страната, да изнесат всички военни тайни на господарите си в Турция. То не бяха хидроинженери, то не са доносници и за капак се избира председател на партията, който даже говори трудно български. Колко процента християни имате в партия ти бе г-н Каранезнам какакво си?
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е човекът - мир, баланс, толерантност и диалог. Но ДПС не отчита един много важен момент - действията на Турция. Видяхме как Гьокче вършееше из страната преди изборите без българската власт да реагира. А на такива действия трябва да се реагира. Гьокче вече беше свикнал, че може да прави каквото си иска. Когато се основаваше Дост също властта си правеше оглушки. И най-голяма вина за това имат Борисов и Герб.
13
0
 
17
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Християнизиране е имало още през 3-5 век. но в България тва въобще не се изучава по История вероятно умишлено за да не се знае , по немската ZDF имаше дори Док.филм за това
12
6
 
8
 
! Отговори
РЕАЛИСТЪТ преди 6 години
... Какъв "ЕТНИЧЕСКИ МОДЕЛ" , бе , хора ?!?! ... АТЕНТАТИТЕ ОТ ГАРА БУНОВО - 1985 г. , АЕРОГАРА ВАРНА И АВТОГАРА ПЛОВДИВ - 1984 г. ?!?! Това добра 'ПРЕДПОСТАВКА" ли е за "ЕТНИЧЕСКИЯ МОДЕЛ" , които искат наглеците от антиконституционната партия - ДПС ?!?! ....... Като някои от тогавашните ТЕРОРИСТИ , в годините след идването на така наречената "ДЕМОКРАЦИЯ" станаха водещи фигури на ДПС !!! ....... Това сигурно е ... "СТРАХОТЕН ЕТНИЧЕСКИ МОДЕЛ" ... !!!!!!!
11
3
 
5
 
! Отговори
Lased преди 6 години
Dvulichni teroristi...prestruvat se tu na bulgari, tu na turci, tu na rusnaci, tu na romi, tu na angleta, tu na franseta, tu na alemani, tu na amerikani, tu na australiici da gepnat evrata, levovete i dolarite...