Рокадата в МЗ засегна и зам.-министрите, Борисов назначи нови

Шефка на отдел в МФ пък става заместник на Горанов
6
Рокадата в МЗ засегна и зам.-министрите, Борисов назначи нови
Смяна на властта в МЗ. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов назначи Росица Велкова - Желева за заместник-министър на финансите. Тя ще заеме мястото на Кирил Ананиев, който бе избран за министър на здравеопазването.

Още по темата
Росица Велкова - Желева има дългогодишен опит в Министерството на финансите, където е заемала различни експертни позиции. До момента е началник на отдел в дирекция "Държавни разходи", съобщиха от правителствената пресслужба.

Отговаряла е за бюджетите, програмите и проектите, които се финансират от държавния бюджет.

В Министерството на здравеопазването премиерът назначи Бойко Пенков и Жени Начева за заместник-министри. И двамата имат богат опит в сферата на здравеопазването. Пенков е заемал различни позиции в здравния сектор, включително е бил заместник-министър на здравеопазването.

Жени Начева е отговаряла за бюджета и финансовите параметри на Националната здравноосигурителна каса, която по-късно оглавява, до момента е директор на дирекция в Министерството на финансите.

Бойко Пенков и Жени Начева заемат местата на Мирослав Ненков и Лидия Нейчева.

      


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
едната рокада е ,уволнена за далавери,от здравната каса,през 2010г.сега назначена за зам.министер,ха сега ми кажете,има ли такава държава.
4
0
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Москов, няма ли да е в екипа. Ваксините били намалели, да достави от Турция, да направи бартерче, четците на пръстови отпечатъци стоят по мазетата. Да докарат и оня бруталния тип - Шарков....То и Жени е добра по далаверите.
3
0
 
2
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 1 година
Жени Начева беше директор на НЗОК при Борисов - 1 и имаше неприятности заради едни 300000 лева откраднати от касата. Боко беше принуден да я отстрани, сега я реанимират.
Голям специалист по суджуците ще да е.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГОРКИТЕ ЗАМ.МИНИСТРИ. ТЪКМО ИМ ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ С 2000 ЛЕВА И ИМ БИХА ДУЗПАТА.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ма къде е Баце бе. Цел ден се крие. Нема ли да излезе да честити Празника на материала.