Вдигат заплатите... на депутатите

Увеличението на възнагражденията ще бъде с 4,54%
10 ное 2017 16:15,
145
Вдигат заплатите... на депутатите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Народните представители вече ще получават с 4,54% по-висока заплата. Според разпространените вчера данни на Националния статистически институт, средната работна заплата в обществения сектор за последния месец от последното трето тримесечие е стигнала 1081 лв., т.е. брутното възнаграждение на народните представители става 3243 лв.

Според правилника на Народното събрание, депутатите получават 3 пъти средната заплата на работещите в обществения сектор през последния месец на изтеклото тримесечие.

Предишното възнаграждение, с което се сравнява сегашното, е от юни 2017 г., когато работещите в обществения сектор са получавали средно 1034 лв, пише "24 часа". Разликата е 4,54%.

Заради скока на депутатските заплати се вдигат и свързаните с тях възнаграждения на премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
няма значение преди 6 години
До АнонименЧисто си за хапчета :)
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак стигам до извода , че проф. Иво Христов е прав. Всички недоволни, че депутатите ни си повишават заплатите си / малко им са другите екстри и бонуси/ а, тук само около 130 коментара.Мечките още не са заспали , но народа наистина спи , спи 28 години зимен сън доволен от съдбата си.
133
0
 
6
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
До #127. Каква клада какъв ешафод,този дебилен заспал народ и народните будители не могат да ги събудят,защото и те спат дълбок зимен сън...За това ще ви мачкат и ще ви се подиграват.
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко много работят, ако всички работехме колкото тях и ние щяхме да сме оценени!Който живее на гърба на народа винаги е добре. Да вдигнат данъците, водата и тока, за да осигурят повишение и за догодина
131
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕТО КАК РАСТЕ СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА !
130
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ДАНО СЕ ПРЪСНАТ ОТ ЛАКОМИЯТА СИ ТЕЗИ НЕГОДНИЦИ ,СЪСИПАЛИ БЪЛГАРИЯ !
129
0
 
12
 
! Отговори
евала преди 6 години
Че се задават и тлъсти коледни бонуси и ваканция един месец....повече от учениците.... Да не забравяме че в петък залата е полупразна(четиридневна седмица )...ходят на джамия...
128
0
 
14
 
! Отговори
ами преди 6 години
Не 80% а 100% сме ***........спете дълбок сън ***!
127
0
 
1
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Хахахааааа..кефя се
126
0
 
11
 
! Отговори
отвратен преди 6 години
то за това нема пари за пенсии и за заплати на народа, лошо е че електората е подценен,а народните изедници са надценени,докато кършим пръсти зад компютрите и немаме смелост да се съберем и да излезем всички пред парламента и да изметем продажната ***,ей тъй ще ни прават на ***
125
0
 
13
 
! Отговори
12345 преди 6 години
А така! БРАВО! Ето това е една истинска държавническа постъпка. Бях се притеснил, че този път няма да ги вдигнат! Но хората не ме подведоха. Но защо с толкова малко?! 500% мисля, че е по реално увеличение. Сега трябва и коледните надбавки да си оправят, отпуските и вече може да излизат в почивка, че се утрепаха от работа милите. Това беше основния момент. Я да си почиват. Къде сега закони и да оправят държавата. Глупости. Браво мили народни избраници!
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кладата ги чакат.
123
0
 
9
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Крайно време беше да си ги повишат....че те съвсем залиняха завалиите...
122
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, значи депутатите от БСП ще внасят вот на недоверие срещу правителството, но пък изобщо не се свени да гласува "за", когато става дума за заплатите им.
121
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тез депутати дето са " у лево" и те ли си гласуваха новите заплатки? Нема лево нема десно тогава, нема нужда от вотове, че и от избори.Всичко депутат гледа парата , а обещанията са раята.
120
0
 
31
 
! Отговори
Българка преди 6 години
Честито! При 80 % *** само 20 % от българите ще схванат що е то българска демокрация...
119
1
 
22
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Те само затова са депутати, да си вдигат заплатите, а не да вършат работа. То и работата им не струва, гледа се интереса на едрия бизнес и банките. Предизборните обещания бяха удобно забравени или по-скоро, представени като неизпълними за момента. На учителите вдигнаха заплатите средно с 20%, предстои на полицаите със сигурност, на военните също. Е, кога в другите сектори на обикновения човек ще му изгрее слънце на улицата. Най вероятно никога.
118
0
 
26
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
В същото време тази вечер по новините като даваха министър да говори в парламента имаше има няма 10 човека. ЖУРНАЛИСТИТЕ ЗАЩО НИКОЙ ОТ ВАС ОЩЕ НЕ Е ПИТАЛ ЕДИН ДЕПУТАТ - ЗАЩО НЯМА ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕН ДЕПУТАТ КАТО НЕ СА НА РАБОТА? ЗАЩО? КОДЕКСА НА ТРУДА ВАЖИ И ЗА ТЯХ! И ВИЕ ГИ ВИЖДАТЕ, НО ЗАДАВАТЕ САМО УДОБНИ ВЪПРОСИ ДА НЕ ИМ РАЗВАЛИТЕ РАХАТА. ЗАЩО НЕ СТЕ ПОВДИГНАЛИ ВЪПРОСА ЗА ДИСЦИПЛИНАРНОТО УВОЛНЕНИЕ И НАКРАЯ НА МАНДАТА ДА ВИДИМ ДАЛИ НЯМА ДА СА ОСТАНАЛИ 80 БРОЯ И ТОВА ДА СА МАКСИМАЛНИТЕ МЕСТА!
117
1
 
21
 
! Отговори
олигофрен преди 6 години
Аз викам да ги уволним.Не си вършат работата за която сме ги назначили.правят и злоупотреби със служебно положение
116
2
 
21
 
! Отговори
Американ преди 6 години
'Баси лицемерите са политиците в Блгрстан! Тикат изкуствено нагоре заплатите на napaзититe в обществената сфера за сметка на всички останали!А би трябвало обвързването да е със средната заплата в страната, ама не им изнася и ние си знаем защо.