Цветанов към политиците: Да подкрепяме център нападателя – Борисов!

Президентът търси институционален сблъсък, смята заместник-председателят на ГЕРБ
11 ное 2017 14:16, Елка Василева
259
Цветанов към политиците: Да подкрепяме център нападателя – Борисов!
Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Моят призив към президента и към всички представители на опозицията, защото парламентарното мнозинство го прави, нека да подкрепяме централния нападател Бойко Борисов. Защото видяхме, че той може и знае как да постига резултати в интерес на държавата. Това коментира зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

Цветанов разкритикува казаното от президента Румен Радев пред БНТ, защото в интервюто нямало абсолютно нищо, което да показва основното за президентската институция – обединение на нацията и човек, който да олицетворява нацията като обединител.

„Това, което ми направи впечатление в това интервю е, че първо въобще не се говореше за европредседателството, за приоритетите, за Западните Балкани, за успехите, които се постигнат днес от страната ни във връзка с европейските фондове, които продължават да решават много от важните, наболели проблеми на българското общество“, каза Цветанов. Той припомни, че само преди два дни след среща на премиера Борисов в Брюксел 739 млн. лв. за автомагистрала „Струма“ вече са факт и парите са преведени.

Още по темата

„Правим всичко възможно да бъдем лидери в Балканския регион и това нещо не го видях да бъде отчетено от президента като най-високата представителна функция в държавата“, коментира Цветанов и уточни, че може би го отдава повече на завист от това, което прави Борисов и това, че всъщност президентът не се чувства комфортно и търси умишлен сблъсък за всичко, което е говорил вчера в интервюто си.

„Наблюдавайте внимателно интервюто и ще видите, че няма изречение, в което да не търси институционален сблъсък с парламента. Това е недопустимо“, каза Цветанов.

По думите му Румен Радев трябва да бъде съпричастен. „И всички ние, политиците да подкрепяме централния нападател в момента – Бойко Борисов. Защото виждаме какво е признанието към премиера Борисов, неговата активна роля в международен план, което определено легитимира много по-добре страната ни в ЕС и извън него“, каза още Цветан Цветанов.

Убеден съм, че новият министър на здравеопазването ще успее да дисциплинира финансово здравната система, заяви още Цветанов.

„Убеден съм, че новият министър ще се справи с програмата и със съответните проблеми, които трябва да бъдат решавани, защото има пълната подкрепа на сегашното правителство и на парламентарното мнозинство. А и с неговия дългогодишен опит в сферата на финансите и като пряк участник в контрола на Здравноосигурителната каса той е запознат с проблемите и ще може много бързо да търси техните решения и да дисциплинира финансово здравната система“, обясни Цветанов.

Той уточни, че Кирил Ананиев е правилният избор, защото е финансист, мениджър и човек, който над 30 г. е участвал в подготвянето на републиканския бюджет на страната. „Така че смятам, че няма да е проблем да се справи и с дисциплинирането в сферата на здравеопазването по начин, по който да отговори на очакването на обществото. Пожелавам му успех“, каза още Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи ако лично познаваш Цветанов няма да си във форума.Ще си броиш милйоните някъде и ще отделяш за Вожда и Дясната му ръка. Като казах "ръка".Питали Цветанов "Вожда лъска ли пръчицата, Цв, лъска ли я"Па Цветанката гузно, гузно "Аз отде да знам" "Че как, бе Цвете, нали си Му Дасната Ръка"Ей такива работи .. . ...
173
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте портретите зад тях са се изчервили !!
172
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма кой да замести Борисов в този момент.И още дълго ще е така. БСП са продажни, ДПС също.Псевдопатриотите не струват, добре, че Борисов балансира нещата.Всеки месец изниква ново предприятие, сграда, строят се пътища, метро, пречиствателни станции...Няма кой да замени Борисов за момента. И не е нужно.
171
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дано ама надали !!
170
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нападател - да , но център звучи малко като монопол .
169
2
 
22
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Като гледам снимката се убеждавам, че проф. Иво Христов е абсолютно прав!
168
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смях. Централен нападател - изглежда като чувал с картофи.
167
0
 
21
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Цветанов дали знае, че всички грехове, в които обвинява БСП, се вършат ежедневно от техните патриотични партньори? БСП били поддържали теми като защо не е имало референдум за влизане в ЕС и НАТО и цял списък с антиевропейски задявки. Това не го говорят от БСП, но го говорят по Алфа. Доколкото следя говоренето на плеядата от лидери в това управление, те са като орел, рак и щука, освен ако говоренето им не е само за пред електората на всеки, за да не си го загубят.
166
2
 
24
 
! Отговори
До 183 преди 6 години
Цветанов,ти ли си,бе?Толкова много се харесваш,че направо ти идва да си посегнеш.Успокой топка/и/те де.
165
2
 
22
 
! Отговори
Haho преди 6 години
Цветан Цветанов: "Всички трябва да подкрепяме централния нападател на България Бойко Борисов." Физкулт ура. Този е малко тралала.
164
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес.бг,докога ще ни пробутвате този зеленчук?Хелуин вече мина.
163
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично познавам Цветанов! Умен, мъдър и достоен политик! Истински български държавник! Ако знаехте само какви договорки се въртят под масата в момента между БСП и Доган, свят щеше да ви се завие! Скоро може и да разберете!
162
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към кои политици,бе Цветанов?-те опитомените "патриоти" си ви подкрепят.За такава далавера не са и мечтали.А за останалите-хич не се надявайте.
161
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бг волейбол и ГЕРБВ бг Марица е последният добър отбор преди да закрият и волейбола.
160
7
 
3
 
! Отговори
до 177 преди 6 години
След като се прибереш от смяна да шофираш тролейбуса, първо си вземи душ и после пиши по форумите
159
1
 
4
 
! Отговори
бг волейбол и ГЕРБ преди 6 години
Женският отбор по волейбол на "Марица" Пловдив ще играе в Шампионската лига. Това е исторически успех за женския волейбол в България, защото за първи път женски *** ще играе в групите на най-силния европейски клубен турнир.Прочети още на: https://dnes.bg/sport/2017/11/11/triumf-na-jenite-ot-marica-v-shampionskata-liga-sa.358951
158
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката-двама от 80-те процента.Да се смееш ли,да плачеш ли.
157
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Дайте да купим два еднопосочни билета...Ало комуниста, дай ти ве! Това "дайте да..." хептен му е минало времето, ама нали гладна кокошка просо сънува!
156
1
 
5
 
! Отговори
бг футбол и ГЕРБ преди 6 години
България до 21 г. загуби от Люксембург с 0:1 и е на предпоследно място с 2 т. от 5 мача след 2 ремита с Казахстан.
155
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте да купим два еднопосочни билета на физкултурника и център нападателя до където пожелаят! То за трансфер явно не стават! Но е време да се разкарат, дори много закъсняхме! Мачлето за тях свършва!