Цветанов към политиците: Да подкрепяме център нападателя – Борисов!

Президентът търси институционален сблъсък, смята заместник-председателят на ГЕРБ
11 ное 2017 14:16, Елка Василева
259
Цветанов към политиците: Да подкрепяме център нападателя – Борисов!
Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Моят призив към президента и към всички представители на опозицията, защото парламентарното мнозинство го прави, нека да подкрепяме централния нападател Бойко Борисов. Защото видяхме, че той може и знае как да постига резултати в интерес на държавата. Това коментира зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

Цветанов разкритикува казаното от президента Румен Радев пред БНТ, защото в интервюто нямало абсолютно нищо, което да показва основното за президентската институция – обединение на нацията и човек, който да олицетворява нацията като обединител.

„Това, което ми направи впечатление в това интервю е, че първо въобще не се говореше за европредседателството, за приоритетите, за Западните Балкани, за успехите, които се постигнат днес от страната ни във връзка с европейските фондове, които продължават да решават много от важните, наболели проблеми на българското общество“, каза Цветанов. Той припомни, че само преди два дни след среща на премиера Борисов в Брюксел 739 млн. лв. за автомагистрала „Струма“ вече са факт и парите са преведени.

Още по темата

„Правим всичко възможно да бъдем лидери в Балканския регион и това нещо не го видях да бъде отчетено от президента като най-високата представителна функция в държавата“, коментира Цветанов и уточни, че може би го отдава повече на завист от това, което прави Борисов и това, че всъщност президентът не се чувства комфортно и търси умишлен сблъсък за всичко, което е говорил вчера в интервюто си.

„Наблюдавайте внимателно интервюто и ще видите, че няма изречение, в което да не търси институционален сблъсък с парламента. Това е недопустимо“, каза Цветанов.

По думите му Румен Радев трябва да бъде съпричастен. „И всички ние, политиците да подкрепяме централния нападател в момента – Бойко Борисов. Защото виждаме какво е признанието към премиера Борисов, неговата активна роля в международен план, което определено легитимира много по-добре страната ни в ЕС и извън него“, каза още Цветан Цветанов.

Убеден съм, че новият министър на здравеопазването ще успее да дисциплинира финансово здравната система, заяви още Цветанов.

„Убеден съм, че новият министър ще се справи с програмата и със съответните проблеми, които трябва да бъдат решавани, защото има пълната подкрепа на сегашното правителство и на парламентарното мнозинство. А и с неговия дългогодишен опит в сферата на финансите и като пряк участник в контрола на Здравноосигурителната каса той е запознат с проблемите и ще може много бързо да търси техните решения и да дисциплинира финансово здравната система“, обясни Цветанов.

Той уточни, че Кирил Ананиев е правилният избор, защото е финансист, мениджър и човек, който над 30 г. е участвал в подготвянето на републиканския бюджет на страната. „Така че смятам, че няма да е проблем да се справи и с дисциплинирането в сферата на здравеопазването по начин, по който да отговори на очакването на обществото. Пожелавам му успех“, каза още Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
2
 
! Отговори
кака Гена преди 6 години
защото нямате капацитет за тях.Сега главния ви приоритет е отклоняване навниманието и новата ви ниша за облагодетелстване - Западните балкани.Явно келепира ще да е голям. Бойко не се залавя за нещо от което няма келепир.
213
2
 
1
 
! Отговори
кака Гена преди 6 години
А не на измисления такъв Б.Б.Кой си ти да критикуваш президента ни? Виедвамцата с началника си започнахте омаскаряването на президента,още преди да бе встъпилв длъжност. На това се казва злоба и завист!Зависта и на двамата ви към президента е ваше приоритетно качество.Страната ни ще е легитимирана много по-добре,ако е с мощна икономика,народа благоденства,има нормално здравеопазване(вкл. за безработните) и отлично образование,без помощиот ЕС. Това обаче не са вашите приоритети,
212
2
 
2
 
! Отговори
кака Гена преди 6 години
Вече е вън от съмнение,че Цв.Цв. е бавно развиващ се. Държавата не е футболен отбор,драги! Видно е голямото ви желание да сте футболисти с Б.Б. Вървете и се развивайте там! Белким стигнете до Mundial.Хората ги не щат за вътрешни лидери,те се засилиха да стават Балкански такива. Явно откриха нова ниша да си пълнят джобовете.Кой си ти бе,Цв.Цв? Без Б.Б си никой! Ще си играете на центр.нападател...глава..наци.Физкултурнико-редник,ти си длъжен само да козируваш само на истинския генерал.
211
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уплашени са, че губят подкрепа, задава се председателството, с което трудно ще се справят, а и няма да могат да изпълнят поръчката за Западните Балкани, защото ако ние сме просТи, сърбите не са и не искат да станат член на НАТО. А и страната се тресе отвътре ежедневно от скандали и несправедливост и не се знае докога ще удържат. Те това е положението!
210
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много искам г-н Цветанов да ни обясни СРЕЩУ КОГО са тръгнали с център нападателя, за да им е нужна тази мощна подкрепа? КОЙ е противника, господа? За мен, войната ви с вятърни мелници не е национална кауза и можете да си я водите сами, щом не искате да си пиете хапчетата срещу страх.
209
0
 
5
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Ще ви подкрепим , но да влезнете по -бързо в затвора , където ви е мястото с център -нападателят!
208
0
 
5
 
! Отговори
глас от Банкя преди 6 години
Вие сте прости и аз съм *** , затова се разбираме Бибитко Суджуков
207
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Първо 80% процента от населението с капацитет на загубила се кокошка забрави че и двамата по горе са синове на комунистическият апарат от прислужващо ниво..*** с мераци..единят с баща шовьор на шефа на дс с другият баща шеф в пожарната , и двамата в комунистическата система...единият забеавил да си върне и комунистическата книжка...направен генерал от Ахмед Доган...а за золумите им да не говорим ....няма толкова време..
206
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма кой друг, освен Борисов, да е премиер в този момент.Той поне се справя с проблемите и търси добри решения за всички.Защо не кажете кой е по-подходящ от него ...?Защото няма кой да предложите, руски троллове.
205
3
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
След като лицемерите и парвенютата окупираха властта:Господа управляващи, с модела си на управление, сринахте моралните устои на хората. Сринахте образователната система и сега простотията се толерира. Превърнахме се в оскотял и необразован народ.Издигнахте в култ пошлостта, парвеньощината , лицемерието, измамата. Какво мислите, като запалите една свещ при попа, олигавите ръката му и сте отново чисти?Лошото е, че ВИЕ управляващи, докарахте младежта до безнравствие и идиотизъм.Много малко са изключенията.За вас неграмотността е предимство, защото простака лесно се манипулира.
204
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо! Тия кавали са с манталитет на квартални футболисти. Не че не го знаехме, ама все разчитахме малко да се поочукат, но не би...
203
1
 
4
 
! Отговори
Joni преди 6 години
Centralniqt napadatel e lo6o kontuzen I e za smqna za dobroto na naroda e.Ne moge podarena duspa ot sadqta da vkara .Naroda go plue toi misli, che dagd go vali .Iskate stabilnost za predstavitelstvoto na EC v Sofiq ,balg. narod e nai beden v EC I se upravlqva ot mafiq s partiq I dargava.Kakvo 6te stane ako naroda re6i togava da tarsi spravedlivost na ulicata sled qnuari 2018?Svalihte lihvite po depoziti I krediti tova e dobar his vdignahte stroitelstvoto I ot tam rastega s parite po-depozoti
202
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калоян Калоянчо, бяби нал ти рекох от тоз суджук да не кусаш, че го вардим за магнолията. Да я наторим с него. Че някъв чапкънин я преп.кал. И тя взела да съхне. Остави се, ами и опашката на Тиквата взела дя вехне. Добре че в Симитли слагат опашки на Тиквата. *** те са само изотзад и временно.
201
3
 
19
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 6 години
ГЕРБ СА ОБХВАНАЛИ СТРАНАТА КАТО ОТРОВНА ПЛЕСЕН.
200
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Калоян на кой гербарски клон е кацнал като лешояд?
199
10
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
До ха-ха-ха.Не ХАХУ,от Пловдив съм!И вместо да изпадаш в несвяст от злоба и мързел,и да ставаш дебилен,може да се поинтересуваш да поразпиташ дали е така или не!Какво ми се пениш в нета, бачкай.А с 40 000 на година доста неща се правят,и в семейството като работят всички ,още повече се прави.На теб кой ти е виновен,че СИ СМОТАН?
198
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички креатури на мутренската държава Радев им е крив, защото е класа! Как да го сравняваш с "генерала", на когото пагоните му ги сложи Доган. Затова и една дума не обелва срещу него и дебелия Бебчо. Радев е умен, силен и далновиден човек. И честен българин, без заигравки и чакане някой да го погали по главата. Затова продажното статукво реве!
197
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще направим с герп това, което ЦСКА направи с делиорманското отборче на олигарха Домус..ага миналата седмица, бой на техен терен, нали и цвъки говори точно за футбол
196
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хитър ПетърПиташ как откраднал парите от КТБ.Ами много просто :съюзи се с ДПС /Пеевски/ и номера си го изиграха перфектно.Медиите негови,прокуратура негова,държ администрация негова,шеф на БНБ негов човек - елементарно Уотсън!!!!! И сега си въртят игрите с Пеевски но това е обществена тайна -всички знаят но никой не смее да го каже на глас,както всички знаят че е бивш мафиот но не смеят да го изрекат на глас.ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА !!!!!!!
195
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастията убива бързо и сигурно. Каква е разликата с комОнизамът, никаква. Една партия, един вожда, шепа крадци около него на които се подхвърля част от заграбеното, купени медии и безлични журналисти. И за съжаление в ГЕРБ има повече БеКаПейци отколкото в БСП.Как да се върви напред с хора завършили РАБФАК, ВИФ, школи, без език и обща култура. Някаква разлика с времето на Бай Тошо?Целуваш ли на Падишаха шлифера, славиш ли го, получаваш трохи от пицата за сметка на обедняващият народ.