ГЕРБ иска: Без давност за престъпления при приватизация

От партията на Борисов чакали подкрепа от "златния пръст" на Нинова
Обновена: 13 ное 2017 15:54 | 13 ное 2017 15:45, Веселина Йорданова
110
ГЕРБ иска: Без давност за престъпления при приватизация
Десислава Атанасова. Снимка: архив, БулФото

ГЕРБ ще предложи промени в Конституцията, за да отпадне давността на престъпления при приватизацията. Това съобщи на пресконференция председателят на Комисията по правни въпроси в парламента Данаил Кирилов.

В член 31 ще бъде създадена нова алинея 8, която казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод на приватизацията в периода 1992 - 2017 г., разясни той.

Крайният срок е фиксиран на тази година, защото към момента има около 20 нераздържавени търговски дружества и те са в забранителния списък. Няма да бъде създаван специален орган, извън тези в Конституцията - съд и прокуратура, разясни Кирилов и подчерта, че не става въпрос за разваляне на приватизационни договори, а за наказания на виновните за неизгодни сделки лица.

Юридическият екип на управляващите е обмислял пет варианта, свързани с давността на престъпленията при приватизацията, като сред тях са били и поправки в НК. В крайна сметка промените в Конституцията са най-правилното решение по думите на Кирилов и най-добрият начин да се види как е била разпределена огромно държавно и общинско имущество за споменатия период.

ГЕРБ вече имали подкрепата на Обединените патриоти, на ДПС, а "Воля" неведнъж е заявявала подкрепа за подобни стъпки, обобщи председателят на правната комисия. За да бъде внесено предложението в Народното събрание, са необходими 60 подписа, а за да мине в пленарна зала - 180 гласа.

ГЕРБ ще търси възможно най-широка подкрепа, включително и от БСП.

Очакваме и "златният пръст" на Корнелия Нинова да се подпише, коментира Десислава Атанасова. "Парадоксално ще е, когато БСП се опитва да се пребори с паралелната държава, дали ще се пребори със съвестта на Корнелия Нинова и ще се подпише", добави още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
7
 
21
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Доколкото зная Нинова е юрист и няма да се подпише на глупостите съчинени от "юристите" на Герб завършили някой РАПФАГ. Това ако го чуят в ЕС ще припаднат от смях,защото в правото няма закон,който да важи с обратна сила. Това е все едно да направя закон по който приватизацията да я обявя за незаконна и всички,които са правили преватизиционни сделки да ги вкарам в затвора,но аз не се учудвам много на тази глупост,която творят Герб,защото България е страната на чудесата...
72
0
 
10
 
! Отговори
Шопа от Бавария преди 6 години
В Административния съд беше и още продължава сагата прокуратурата обяви че кмета Борисов не знаел .мутрите също че не взимат общински имот подарък от общината а частен имот за който се плаща данък и такса смет и то на космически цени и досега няма решение общината ни дава 8 осем лева на квадратен метър а таксите са около 720 лева на година та за тези вече десет години данъка е по голям от обещетението което искат да ни подарят..... между впрочем познавам Борисов от години имах офис на НДК
71
3
 
21
 
! Отговори
Шопа от Бавария преди 6 години
Кмета Борисов дето подари безплатно и без обещетение имота ни в София на мутри дали ще да влезне на топло...
70
0
 
21
 
! Отговори
Бря,че пушиляк преди 6 години
Бас държа,че тези глупотевини,родили се в тиквите на разни люде, завръшили кой - раб фЪк,кой криво-ляво у в Монтана право - няма да засегнат Великия Драгалъвский Крадец.
69
0
 
21
 
! Отговори
naco преди 6 години
Добре,много добре! А,за КТБ,"Белене",Обществените поръчки,Санирането,Единият ред бодлива тел по границата,......,другарко Атанасова? ТЯХ ще ЗАБРАВИМ,УКРИЕМ ли? НАРОДЕ????
68
0
 
15
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Постановление номер 1 на първия мин председател след 1989, закриване на държавния финансов контрол тържествено във варна пред 400 души, забрана на синдикалната дейност! Само тези две действия са достатъчни за разграбване на цялото държавно имущество и най ниски доходи в европа! Резултатите са видими днес!!!
67
1
 
13
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Съгласен, значи все пак някой ден посмъртно ще разследваме ало ваньо и последвалите два смъртни случая тефтерчета сделката пари срещу мигранти, всчки магистрали и софийски рвмонти... Прокуратурата и съда имат д наваксват 20г
66
4
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
Ако се внесе и приеме този закон,НО и да се приложи,ГЕРБ ще докаже,че не е камуфлаж на мафията,която ограби държавата и народа!
65
0
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
ЩЕ ПОДПИШЕ НИНОВА НО С УСЛОВИЕ---БСП ---АРИТЕ И ГЕРБАДЖИИТЕ ИЗВЪН РАЗСЛЕДВАНЕТО ДПС--ЕТО СЪЩО Е КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА КРАЖБИТЕ ---СПОРЕД БОРИСОВ --30 000 000 000 А ИСТИНСКАТА СУМА Е----300 000 000 000 ...ТАКАВА Е СУМАТА НА АКТИВИТЕ НА НРБ 1989 ГОДИНА НЕ СЛУЧАЙНО НАРОДНА Е ПРЕМАХНАТА ВСИЧКО Е ПУШЕК
64
0
 
21
 
! Отговори
Дуловска Масттия преди 6 години
Замириса
63
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ внася извозва имигранти с товарни влакове, към централна Европа. Дежа-вю?!?
62
1
 
16
 
! Отговори
7153075281 преди 6 години
то хубаво ще отпадне , ама как досега няма ни един осъден по икономически дела , да не говорим за приватизацията - ни Бисеров , нИ гАНЧЕВ , ни покрай фалита на ЦКБ , ни покрай сключването на неизгодни договори за Тец-ове и т.н. и т.н. Докато не се оправи корупцията в съдебната власт , едва ли ще има промяна
61
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са на власт от 8 години!Що дремаха досега!Я им вижте предизборните обещания от 2009 година...
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 miliona is4esnali po vremeto na sdrsvnia minister atanasiva bes snanie minister gerb i koi gi varna v sdravnata kasa drugarko atanasova gerb kolkoto maslarova varna 10 miliona tolkova aranadova pavlova i tn proverki drugaru zazarov
59
2
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Напълно съгласен-
58
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има залъгалка за публиката и журналистите, докато сегашните кражби и далавери вървят.
57
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приватизацията на АЕЦ Белене да се разследва. Защо го превърнаха в гьол и спряха строежа, заради който търпим загуби. Сега ще приватизират, но държавата трябвало да има дял... Фурнаджийски лопати и болни мозъци.
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА СЕ ПРОВЕРЯТ ТРИТЕ ЕРЕПЕТА, КУРОРТИТЕ БОРОВЕЦ И ПАМПОРОВО (ТУК СЕ МЕРЖЕЛЕЕ ЕДНО ИМЕ ПОТЪНАЛО В ДЪЛБОКА СЯНКА - ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВа),БТК, ТВ МУЛТИПЛЕКСИТЕ, КОМБИНАТЪТ ДЕБЕЛТ.
55
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубаво предложение. Все пак трябва да се почне от някъде.
54
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деса-поетеса пак се упражнява