Гурмета, кюфтета, танци... поръчките на ДАНС

На сервитьорите е забранено да издават информация ог софрите
13 ное 2017 08:00,
26
Гурмета, кюфтета, танци... поръчките на ДАНС
Снимка: flckr

Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е обявила търг, чрез който да си организира работни вечери и обеди в София и в страната, става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки. Поръчката е на стойност 120 170 лв. без ДДС.

Агентите от контраразузнаването са написали подробни изисквания за менюто и организацията на мероприятията им. Уточнено е, че кухнята трябва да е няколко вида - българска, европейска и гурме.

Освен това в изискванията към изпълнителите е записано, че при нужда трябва да се организира "традиционното посрещане на гостите на входа на заведението" с "хляб, сол, мед и т.н." Друго специално изискване е "при официални случаи да се представи програма, съдържаща автентични народни и фолклорни обичаи, традиции, танци и др."

Българската кухня трябва да съдържа типични ястия по автентични рецепти с характерни суровини и подправки. Очакванията на ДАНС към европейската кухня са доста общо описани - менюто да бъде издържано в европейски стил.

По-конкретни са изискванията към гурме кухнята: "Да се предложат специални начини за презентация на ястия в търговската зала на ресторанта пред очите на гостите - фламбиране, карвинг (изкуство за изрязване на плодовете и зеленчуците - б. р.). При приготвяне на ястията в състава им да се включат автентични и традиционни български билки, диворастящи плодове, подправки и гъби, лимец (старобългарска пшеница), българско кисело мляко и сирене и др.", пише в документите към поръчката, цитирани от "Сега". Отбелязано е, че при нужда ресторантите трябва да могат да предложат и вегетарианско меню.

Друго специално изискване е служителите на фирмите да пазят информацията, която са научили, докато обслужват агентите от ДАНС.

ДАНС ще плаща не повече от 83.33 лв. без ДДС за обеден куверт в ресторант с 4 или 5 звезди. Менюто ще включва "салата, предястие, основно ястие, следястие, десерт и напитки, не по-малко от: минерална вода - 500 ml, безалкохолна напитка - 250 ml, и алкохолни напитки (твърд алкохол - 50 ml, и чаша вино - 200 ml), чай/кафе", уточнява се в изискванията. При възможност ДАНС искат обедът им да е в отделно помещение или поне масата да е в сепаре.

"Изпълнителят да гарантира конфиденциалност относно извършваните ресторантьорски услуги", е друго важно изискване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
грешиш преди 6 години
До Анонимен 18Данс са СИНОВЕТЕ на ДС!И така до края на света!
23
0
 
6
 
! Отговори
qwer преди 6 години
Коментариите са излишни в България бе, не разбрахте ли, защо се хабите по форумите, сопа и тояга са нужни, до сега никакви приказки не са уплашили никой политик.......в тази "овча кошара" без зли кучета, вълците са на "шведска маса".....
22
0
 
8
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
За Дебелян Пеевски това е лека разядка преди основното. И така по 7-8 пъти дневно.
21
0
 
3
 
! Отговори
Алонзо Моузли, ФБР преди 6 години
Хляб и сол и малко мед каквото е изискването за обредност на стойност 0.63 лева щяха да са предостатъчни според мен. Останалото е разхищение и преяждане с власт и суджук.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18 Де да беше сигашното ДАНС - ДС. Ако имаше както преди 28 г. ДС - много от крадците на прехода, мутри, нарко и пр. щеха да са с раирани костюмчета в добре пазено местенце и да бачкат в некоя мини или акумолаторен завод.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая и клизма да им направят! Безплатна. И чаламба! Тюфлеци безполезни!
18
1
 
22
 
! Отговори
куката преди 6 години
Баси тумбаците, обяд за 84 лв.!Минимална пенсия 200лв. /2,5 обяда/, минимална заплата 510лв /обядя на 6 тулупа/!Тези срам нямат!
17
0
 
10
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Трябва парите да се усвояват.
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНС е ДС.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се горещете и не злословете. Това е поръчка по личното настояване на Гл. прокурор г-н Цацаров и др.Пеевски. Трябва да се съгласим, дори да аплодираме подобно решение. И до сега беше така, но сега му се дава гластност за да бъде добре информирано обществото. Браво другари. Така се прави.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
i te sa hora! i te iskat da jivejkat !
13
0
 
11
 
! Отговори
batmario преди 6 години
Поръчкови маскари...
12
0
 
35
 
! Отговори
ined преди 6 години
ДАНСаджиите ще плющят кифтета, а данъкоплатеца ще плаща
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тююю....пропуснали са "халал" и "кашер" за специалните гости...Срамота!!!
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАГЛОСТ
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз когато имам гости си ги черпя с моите пари нали. ДАНС нали вземат заплати / още не са стачкували като полицаите / да си черпят гостите за техна сметка. Данъкоплатеца от къде на къде да плаща и сметките на гостите им.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ядеме здраво и малко по-скъпичко само че в нашите хотели и ресторанти ще потъват тия 83 лв без ДДС.
7
0
 
41
 
! Отговори
чудо преди 6 години
Браво,ислямските превземат ромските махали,никой не проверява от къде "бедни имигранти"имат пари да купуват скъпи имоти и отварят заведения в центъра на София,а те ще празнуват с парите на народа!?
6
2
 
39
 
! Отговори
Алонзо Моузли, ФБР преди 6 години
Е, те и от ЦРУ го удариха само на плюскане, костюми, черни цайси и лимузини и докато го раздаваха тежкари руснаците им назначиха Тръмп за президент. Нашите взимат пример от старшите ни атлантически партньори.
5
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 5 Да видиш къде ни отиват данъците. Те затова е тази простотия.