Гурмета, кюфтета, танци... поръчките на ДАНС

На сервитьорите е забранено да издават информация ог софрите
13 ное 2017 08:00,
26
Гурмета, кюфтета, танци... поръчките на ДАНС
Снимка: flckr

Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е обявила търг, чрез който да си организира работни вечери и обеди в София и в страната, става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки. Поръчката е на стойност 120 170 лв. без ДДС.

Агентите от контраразузнаването са написали подробни изисквания за менюто и организацията на мероприятията им. Уточнено е, че кухнята трябва да е няколко вида - българска, европейска и гурме.

Освен това в изискванията към изпълнителите е записано, че при нужда трябва да се организира "традиционното посрещане на гостите на входа на заведението" с "хляб, сол, мед и т.н." Друго специално изискване е "при официални случаи да се представи програма, съдържаща автентични народни и фолклорни обичаи, традиции, танци и др."

Българската кухня трябва да съдържа типични ястия по автентични рецепти с характерни суровини и подправки. Очакванията на ДАНС към европейската кухня са доста общо описани - менюто да бъде издържано в европейски стил.

По-конкретни са изискванията към гурме кухнята: "Да се предложат специални начини за презентация на ястия в търговската зала на ресторанта пред очите на гостите - фламбиране, карвинг (изкуство за изрязване на плодовете и зеленчуците - б. р.). При приготвяне на ястията в състава им да се включат автентични и традиционни български билки, диворастящи плодове, подправки и гъби, лимец (старобългарска пшеница), българско кисело мляко и сирене и др.", пише в документите към поръчката, цитирани от "Сега". Отбелязано е, че при нужда ресторантите трябва да могат да предложат и вегетарианско меню.

Друго специално изискване е служителите на фирмите да пазят информацията, която са научили, докато обслужват агентите от ДАНС.

ДАНС ще плаща не повече от 83.33 лв. без ДДС за обеден куверт в ресторант с 4 или 5 звезди. Менюто ще включва "салата, предястие, основно ястие, следястие, десерт и напитки, не по-малко от: минерална вода - 500 ml, безалкохолна напитка - 250 ml, и алкохолни напитки (твърд алкохол - 50 ml, и чаша вино - 200 ml), чай/кафе", уточнява се в изискванията. При възможност ДАНС искат обедът им да е в отделно помещение или поне масата да е в сепаре.

"Изпълнителят да гарантира конфиденциалност относно извършваните ресторантьорски услуги", е друго важно изискване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 83 лева аз ква маса ще направя...тия някава салата ястие десертче 50 грама концентрат и една чаша вино...*** нали е държавна пара дай от най-скъпото уиски.
3
35
 
8
 
! Отговори
Престанете! преди 6 години
Поредната фалшива новина!Стига сте повтаряли лъжите на в. Сега !
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заслужили са завалиите... Ама само 50 грама спирт ли? Да не е 300 грама?
1
1
 
55
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Така се посрещат босовете на мафията !!