Оградата на границата ни с Турция – ?500 за метър

Пробивите на мигрантите в "Граница" на Елена Йончева
102

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Оградата на българо –турската граница струва двойно повече от тази, изградена на браздата между двете ни южни съседки. Това твърди соцдепутатката Елана Йончева във филма си Граница, чиято премиера беше днес в НДК.

1 метър ограда с прилежащ път в България струва 500 евро, а в Гърция цената е 250 евро.

Още по темата

Йончева твърди, че оградата в Хасковска област е в рамките на 33 км, като само първите 10 км са двуредови.

В материала Йончева пояснява, че според доклад на главния инспекторат на МС от април 2017 г. даденото указание за преминаване към едноредова ограда не кореспондира със задание за проектиране на съоръжението.

Йончева попита дали става въпрос за корупция за сметка за нашата национална сигурност.  Тя отчете, че са дадени 200 млн. лв.  за 200 км. ограда.

Според червената депутатка Гърция също е изградила ограда на границата си с Турция, която е дълга 12,5 км, но пък е ефективно съоръжение.

Във филма се разказва още, че година преди строителството - на страницата на гръцкото МВР е обявено обществено обсъждане с подробно описание на заданието и техническите параметри.

Гръцките медии дават публичност на извършените работи и крайната цена – 3 млн. 160 хил. евро или 250 евро на метър.

Във филма Йончева посочва, че една от най-рисковите зони в оградата на българо-турската граница е в района между ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово".

Става ясно и че от юли 2014 г. значителна част от видеонаблюдението не работи. Във филма участва анонимно и служител на "Гранична полиция".

Филмът показа снимки, направени от самите мигранти, които се разпространяват между тях, за да се види колко безпрепятствено се преминава през българска земя.

В него Йончева посочва, че преградното съоръжение се реже лесно и прескача бързо. Следи от мигрантите водят до прорязани участъци, които са закърпват с четка за зъби, дървени материали и тел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
12
 
! Отговори
До 75 преди 6 години
Много заблудена личност си! Първо да поясня, че не съм привърженик на Бсп, тях също съм ги поругавал като са били на власт и са крали (като случаят на Масларова с ремонта ба детската градина)Как така кой ми е казал колко струва /м ограда. Нали се говори със цифри, които включват цялостното изграждане(включително допълнителни работи) В Гърция да не са строили върху равнина? Ти какво, нашите да не са корали тунел?
67
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите мислят за Русия, а как обичат интриги, раздори и плюене, просто не е истина
66
15
 
9
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
До 70. Не искам да ти чета глу.постите. Ти как доказваш, че цената не е реална? Имаш ли представа какъв е теренът там и какви допълнителни строителни работи са извършени освен изграждането на самата ограда? Ти чети и се информирай малко по-компетентно, защото не влизат ВСИЧКИ, а много малка част и то в повечето случаи заради корупция, а не заради оградата. Освен това (ако си се интересувал, ама май не), една част се пропускат нарочно и се хващат после, за да се проследят каналите.
65
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се хабете ***, власт няма да видите. Ще ви остане само да се налеете с лосион и да заминете към ада за среща с Ленин
64
10
 
13
 
! Отговори
qwer преди 6 години
Ей овце тъ'поглави, границата е Българска бе ***'оти, какви партии ви се мотат в тъ'пите тикви ? Кое важното бе неандерталци ГЕРБ или България.......няма по-про'сто стадо на Земята от българската овца и заслужено тъне в мизерия и помия.....Добре е че съм се евакуирал от тази стадна територия.....
63
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, защо не направи и един документален филм за *** и приватизацията.
62
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, тази бозава тетка е известна с това, че беше в ролята на любовница на СерГЕЙ.
61
1
 
3
 
! Отговори
До 65 преди 6 години
А какво щеше да стане ако бе на реална цена?Иначе какво значи ако я нямаше? Те и сега влизат всички които поискат да влязат, не четеш ли, препращам си от къде и как да минат!
60
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рубладжийските *** на Краванелия *** са в див екстаз и цъкат минусчета. Горките, трябва да си заработят копейките
59
4
 
6
 
! Отговори
ееех ЛЕНЧЕЕЕЕ! преди 6 години
патриотични кадри заснети от действащ граничен офицер, с безгранична достоверност по нареждане на ГЕРБ са премахнати от филма на Е Йончева защото показвали как Генралисимус Тик-Так-ТаЖак е замерил сека дупчица в телената ограда с цръвце с което оди на по малка, което можело да вкара Елена в затвора за издаване на биологината тайна на бащицата която се води за изчезнала държавна собсвенност
58
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Преврат трябва и съд за всички държавноизменници! Време им е да поемат отговорност затова че там където са сложени от народа, само се облагодетелстват и подлагат народа си на геноцид!Това чувство на безнаказаност от само себе си не ще су отиде, време е да му помогнем!
57
14
 
9
 
! Отговори
България преди 6 години
Лудото Ленче е превъртяла окончателно те с ***-нелка са решили да спасят света,но защо не направят филм за България преди 1944 как техните бащи и дядовци унищожиха интелигенцията на страната ни хора завършили престижни Български и световни институти,решили да направят държавата ни наистина успешна.Съсипаха ни тродулюбивият Български селяни които с своята труд ни хранеха с истинска храна,взеха им имотите и ги вкарах в ТКЗС ,за да се научат да крадат като тях,а нас ни раковадех хора завършили 4 кл
56
19
 
4
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Типично по комунистически Йончевая пак е снимала избирателно и тенденциозно. Ами никой не е казал, че тази ограда ще опази 100% от бежанци, но какво щеше да е ако я нямаше?
55
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не спряха да ровят, плюят и хвърлят кал комунофилистиците. Те са вредни за държавата, разделят обществото и носят бремето на БКП.
54
14
 
1
 
! Отговори
Професор преди 6 години
До Кака ПенаТи си гледай прането и манджата ***! Какво разбираш ти от политика! Знаеш ли колко книги съм написал? Повече от колкото ти си виждала през живота си.
53
6
 
14
 
! Отговори
Кака Пена преди 6 години
До ПрофесорТи драги прочете ли статията? Колко е дълга, колко струва и как НЕ Е засекретена?И сега пишеш глупости за Йончева, защото е показала КИРЛИВИТЕ КРАДЛИВИ ризи на властимащите???
52
6
 
2
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Страната се развива. Кафенетата са пълни с горди българи - европейци които са сигурни в бъдещето си и на своите деца благодарение на премъдрата политика на Генерала.
51
4
 
8
 
! Отговори
Затворко преди 6 години
До ПрофесорОт кога крадците станаха професори? Още един кандидат за затвора да прави компания на главния крадец в България - Борисов.
50
2
 
9
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
До #51. Много си изкуфял професоре,че защитаваш пожарникарския хидрант или той и тебе е сложил на държавната ясла при другите го.***.
49
7
 
2
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Важното е, че страната е в подем и Бойко управлява.