Борисов: Путин и Ердоган решават за Сирия, Европа къде е?!

Премиерът се прибира по спешност в България след срещата
Обновена: 14 ное 2017 19:27 | 14 ное 2017 17:37, Веселина Йорданова
150
Борисов: Путин и Ердоган решават за Сирия, Европа къде е?!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви в Рим, че сегашната политика по отношение на мигрантите не може да продължи и европейската дипломация търпи упреци в това отношение.

"Вчера в Сочи Путин и Ердоган решават бъдещето на Сирия – къде са европейските политици? Не може само да понасяме кризите, които ние не създаваме, само поемаме пасивите. Правилният път е затваряне на външните граници и подпомагане на страните от крайната линия. Всички, които бягат от войната, ще получат помощ, защото сме хуманно общество. Но да влизат по законния ред", каза той след среща с италианския си колега Паоло Джентилони.

Джентилони посочи, че в разговорите е разгледана позицията на ЕС и държавите-членки по въпроса с овладяването на мигрантската криза. Той оцени високо усилията на България за справяне с натиска по външните за ЕС граници, въпреки че не е в Шенгенското пространство, в което заслужава да бъде, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той посочи също, че като държави-членки на ЕС България и Италия имат общи геополитически интереси. Джентилони изрично подчерта, че България поема Председателството на ЕС в труден и важен за Съюза момент, в който премиерът Борисов може да има много полезна роля. ЕС е изправен пред Брекзит и ще трябва да покажем своето единство, каза италианският министър-председател.

Джентилони каза още, че с Борисов имат обща позиция за развитие на отношенията на ЕС със страните от Западните Балкани. Като подчерта експертизата на България за региона и предстоящата през май среща на върха ЕС-Западни Балкани, той изрази очакването си за напредък на процеса на евроинтеграция.

До срещата на върха през май 2018 имаме много работа по темата Западни Балкани, но веднага може да започнем с инфраструктурата в района – коридор №8, присъединяването с жп линии, магистрали, което създава нови възможности за бизнеса. Всички, които искаме да гарантираме на Балканите сигурност, трябва да започнем оттук, без да си поставяме грандиозни цели, коментира Бойко Борисов.

Според италианския премиер на базата на добрите икономически отношения може да се говори за още инвестиции в България.

След срещата премиерът Борисов излетя спешно за България с правителствения самолет, след като получи телефонно обаждане в колата на път за римското летище Чампино, съобщава "24 часа".

Премиерът не изчака журналистите, които го следваха в друга кола, тъй като трябваше да даде брифинг на летището. По-късно от правителствената информационна служба уточниха, че посещението на министър-председателя в Италия се е движело според предварителния график и определените въздушни слотове за излитане и кацане на правителствения самолет.

Възможностите за промяна в слотовете са били невъзможни поради необходимостта самолетът да бъде използван за полета на вицепремиера и министър на външните работи г-жа Захариева, която днес трябва да пристигне на официално посещение в Кувейт, отчитат от пресслужбата на МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
5
 
! Отговори
Европа? преди 6 години
Баце, Европа отдавна няма думата в нито една държава от близкият изток. Като цяло, Европа остава регионална сила. Щатите, Русия, а в бившите османски територии Турция. Това ще е света в бъдеще.
122
1
 
3
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Започвам да вярвам ,че в един момент / в "шибанярск.я" правен факултет на СУ / ще се изучава РОМСКО ПРАВО ...сиреч "ПРАВОТО Е НА СТРАНАТА НА ПО-СИЛНИЯ!" -дори и "по-силния" да е временен !!! НИЕ ДОРИ НЕ ИЗБИРАМЕ СЪДИИТЕ /иШЕФОВЕ/... КАКТО ПРИ "ПАРТОКРАТСКАТА ДИКТАТУРА" -... КАК СЪДЯТ ВИНОВНОСТ /-БЕЗ ДА СА ИЗБРАНИ/ -УМ НИ МИ ГО ПОБИРА!!! НАЗНАЧЕНИ СЪДЛЬОВЦИ И СЪДЛЯРКИ ЗАВЪРШИЛИ "ПРАВО" ...И "НЕЗАВИСИМИ"... И БЕЗСМЪРТНИ !!! ЗаПлАтИтЕ иМ !!!!!!
121
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
САЩ забраниха 3 руски проекта в България, сега ставаме енергийно зависими не само от Русия и Запада, но и от съседните страни.Енергийна дупка ставаме, ако не купуваме ток от Турция и Румъния без АЕЦ-Белене.Кунева и за народен съд , и не само тя.
120
5
 
17
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Заради некадърното БГ-правителство и ГЕРБ , България е разделена на прозападна(на САЩ, Франция, Англия, Германия), турска и руска сфера на влияние!Купувайте руска газ с турска надценка сега, не разбирате ли че сте за затворите,турците ще се развяват коня сега с тия 2 турски партии-ДПС и ДОСТ???
119
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ЕС е разпадаща се масонска организация, Борисов ще се моли сега на Ердоган за някакво хубче за да купуваме пак руска газ от Путин!
118
2
 
13
 
! Отговори
киреза 70 преди 6 години
БОКООО ЕВРОГЕМСКИЯТ СЪЮЗ Е НА ОНИЯ НЕЩА НА ПУТИН И ЕРДОГАН.....ТЕ НЕ ПИТАТ ТИКВИ И ТЕХНИТЕ СЕМКИ....КАК НЕ ГО РАЗБРА КАТО ТИ ПИСАХ ЗА УМРЕЛИЯ НАБУКУ....ПИСМА ОТ ОНЯ СВЯТ НЯМААА....ЗАРАДИ ТУПАНЕТО ПО РАМОТО ТИ ОТ НЕГРОСОТО,С КОЕТО ТАКА СЕ ХВАЛЕШЕ,СЕГА ВМЕСТО ЮЖЕН ПОТОК ИМА ТУРСКИ ПОТОК.....ТИКВООО НЕДОВТАСАЛА....И ТУРЦИЯ ЩЕ ДИКТУВА ЦЕНАТА НА ГАЗА....ПФУУУУ ТИКВИ И ТИКВЕНИЦИ....
117
2
 
12
 
! Отговори
( '_' ) преди 6 години
За близо 30 години демокрация , хората в България, които имат малко свободно пространство в харддиска, би трябвало да проумеят ,че ЕС е място , където ,,държави'' като България ,Румъния ,Украйна и т.н. в момента са протекторати(територии , които се ползват от защитата на по силни(господарски) държави, като в замяна на това приемат всички условия наложени им отвън(просто няма мърдане). Висшите имат нужда от чистене на ***. Да си купим гумени ръкавици и да се радваме ,че сме живи.
116
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де,може ли Путин и Ердоган да решават без да питат Бойко?Срамота!
115
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко, тиква мамина, не се бъркай в мъжките работи. Гледай си кефа в Симитли и това е.
114
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Тиквата = Москва .Хептен изтрещяхте .
113
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпреки извънредните совалки на Борисов по Европата въпросът с руските санкции е решен. Ще бъдат продължени идния месец с нови 6 месеца и дори няма да има събиране и разисквания по въпроса на външните министри на ЕС.
112
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 128Ами че какъв е според теб?
111
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още малко ще изкарат Тиквата ,агент на Москва .
110
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** от Банкя нали въоръжаваше Ислямска държава ?Барабар с друтите юнаци от оста Брюксел -Фашингтон - ,,Децата на дъгата ,,Затова сега в девета глуха и рев и со..поли от там
109
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа си е на мястото ами ти къде си Бой ***? Чий го дириш в Италия? Кой те изпрати там и с каква мисия? Борисов стана глашатай на Путин в Италия да му отменят санкциите. Много полезните санкции е.б.аха мамата на руския *** Путин. Сега се налага всички европейски бай хyювци да помагат на руските хyйловци. Срам след срам за България заради идиoтската русия.В крайна сметка парашутът на Борисов аварира и се наложи българското протеже на Путин спешно да бъде отпратен от Рим за София.
108
4
 
6
 
! Отговори
хохохохо преди 6 години
Чепат Бай, за руско-турските ***! И за Гаргамел с лаборантчетата му!
107
23
 
6
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Русия, Турция и Сърбия са една ос на злото която се опитва чрез съглашения, двуличие и забиване на нож в гърба да диктуват на суверени независими държави като България, каква да бъде политиката и! Отговорът на България и в частност Българската Армия трябва да бъде категоричен - масиран обстрел с ядрени ракети, сателитни бластери и магнитни тласкачи в трите посоки!!! Тримата *** ще си намерят майстора!!!
106
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди дни съобщиха, чеБългария излязла на първомясто в Европа по производствона всякакви видове тикви.И ето сега това ако не екорелация ... Cucurbita gerberis.
105
3
 
17
 
! Отговори
PD преди 6 години
Е как къде е ? Продава оръжие на ИГИЛ, и на кюрдите. И произведено в България също. Франсетата са в играта и с контингенти от инструктори и оператори на разни по сложни. не знам си к'ви противо системи. И ингилизите са в играта, т е. цялата базова НАТО шайка. А ние сме борче в масовката, за това Боко се чуди, къде е Европа в конфликта. Европа е в ролята на потърпевша, докато определени отвъд континентални кръгове, правят пари, и политика за много пари
104
3
 
6
 
! Отговори
Патриоти ГЕРБ преди 6 години
Чепат Бай, за руско-турските ***! И за Гаргамел с лаборантчетата му!