Борисов: Путин и Ердоган решават за Сирия, Европа къде е?!

Премиерът се прибира по спешност в България след срещата
Обновена: 14 ное 2017 19:27 | 14 ное 2017 17:37, Веселина Йорданова
150
Борисов: Путин и Ердоган решават за Сирия, Европа къде е?!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви в Рим, че сегашната политика по отношение на мигрантите не може да продължи и европейската дипломация търпи упреци в това отношение.

"Вчера в Сочи Путин и Ердоган решават бъдещето на Сирия – къде са европейските политици? Не може само да понасяме кризите, които ние не създаваме, само поемаме пасивите. Правилният път е затваряне на външните граници и подпомагане на страните от крайната линия. Всички, които бягат от войната, ще получат помощ, защото сме хуманно общество. Но да влизат по законния ред", каза той след среща с италианския си колега Паоло Джентилони.

Джентилони посочи, че в разговорите е разгледана позицията на ЕС и държавите-членки по въпроса с овладяването на мигрантската криза. Той оцени високо усилията на България за справяне с натиска по външните за ЕС граници, въпреки че не е в Шенгенското пространство, в което заслужава да бъде, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той посочи също, че като държави-членки на ЕС България и Италия имат общи геополитически интереси. Джентилони изрично подчерта, че България поема Председателството на ЕС в труден и важен за Съюза момент, в който премиерът Борисов може да има много полезна роля. ЕС е изправен пред Брекзит и ще трябва да покажем своето единство, каза италианският министър-председател.

Джентилони каза още, че с Борисов имат обща позиция за развитие на отношенията на ЕС със страните от Западните Балкани. Като подчерта експертизата на България за региона и предстоящата през май среща на върха ЕС-Западни Балкани, той изрази очакването си за напредък на процеса на евроинтеграция.

До срещата на върха през май 2018 имаме много работа по темата Западни Балкани, но веднага може да започнем с инфраструктурата в района – коридор №8, присъединяването с жп линии, магистрали, което създава нови възможности за бизнеса. Всички, които искаме да гарантираме на Балканите сигурност, трябва да започнем оттук, без да си поставяме грандиозни цели, коментира Бойко Борисов.

Според италианския премиер на базата на добрите икономически отношения може да се говори за още инвестиции в България.

След срещата премиерът Борисов излетя спешно за България с правителствения самолет, след като получи телефонно обаждане в колата на път за римското летище Чампино, съобщава "24 часа".

Премиерът не изчака журналистите, които го следваха в друга кола, тъй като трябваше да даде брифинг на летището. По-късно от правителствената информационна служба уточниха, че посещението на министър-председателя в Италия се е движело според предварителния график и определените въздушни слотове за излитане и кацане на правителствения самолет.

Възможностите за промяна в слотовете са били невъзможни поради необходимостта самолетът да бъде използван за полета на вицепремиера и министър на външните работи г-жа Захариева, която днес трябва да пристигне на официално посещение в Кувейт, отчитат от пресслужбата на МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушахте ли как свириха химна ни в Италия?Не можеше въобще да се познае, че е Мила Родино, някакъв музикален бълвоч беше.А нашият стоеше ухилен като ***.
102
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОРИСОВ ДА НЕ БИ ДА ОЧАКВА НЯКОЙ ДА МУ ИСКА МНЕНИЕТО ЗА СИРИЯ??? ХА-ХА-ХА-ХАА СЛЕД КАТО ИСКА ДА ИНТЕГРИРА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ, ЗАДАВАЛ ЛИ СИ Е ВЪПРОСА ДАЛИ ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ ИСКАТ ДА БЪДАТ ИНТЕГРИРАНИ ОТ НЕГО?ЩЕ ИМА ДА СЕ СМЕЕМ ПО ВРЕМЕ НА ПРАДСЕДАТЕЛСТВОТО.
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обявявам всеобщо веселиев чест на булгарския премиери за негова сметка и за сметкана партията му джерб.
100
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, като нямаш капацитетне се ли сещаш,че трябва някаквиексперти да ти пишат речите, иначе веселието ще е всеобщо.Гьол! Гьол! Гьол!
99
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западноевропейците още сечудят защо Русия не изпълняванарежданията от Вашингтон.Правете си сметка що за бардаке Брюксел.
98
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Борисов и Русия и Турция в момента имат ВЕЛИКИ АРМИИ. За какво някой да те пита теб, Брюксел и др. като армии нямате, а в сирия се влиза с армия. Виж ако ставаше дума да се врътне някоя бъзрза далавера със сигурност щеха да те потърсят.
97
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гей парада пред ндка след новагодина цели 6 месеца.
96
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Булгарския чудомир учуди мира:да не предава някъде от космосатова вундеркиндче на политагитката.Тук долу на земята нещата стоятдругояче.
95
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко, Боко и Русия и Турция винаги си били Велики държави, Велики са и сега. Кой тебе ще те ...... за нещо?
94
1
 
19
 
! Отговори
Мосю Густав преди 6 години
Бойкооо, Бойко - гледай си кочинката, не ги мисли световните политики!
93
2
 
14
 
! Отговори
Веуик преди 6 години
Как свиреха нашия химн в негова чест.....да се разплачеш от мъка.Деца от детската градина биха се справили по-добре.
92
1
 
11
 
! Отговори
диди преди 6 години
Европа на гардероба Америка вика дай ми чепика!
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Бойко я да си затваряш мазната уста. Ти ще даваш акъл, много голям европеец излезе бе ей. Пожарникар смешен.
90
15
 
5
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
Стара кримка е Бойко.ЕС къде е?Там където трябва.Турция е армията на ЕС в Сирия и се справя доста добре.Спря бежанския поток организиран от ислямския дитатор Асад и неговото приятелче.Заела е позиции на територия,и ако трябва свяля самолети и гърми джихадисти.Всички ислямски фенове на Асад и Путин могат да се плюнчат,но Асад ще падне,както паднаха и другите ислямски герой,Кадафи,Садам.След това идва ред на Иранската Гвардия на Ислямската революция.Исляма няма място в цивилизацията.
89
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България изпрати 350 полета с дипломатична поща оръжие за Ислямска държава с което избиваха християни в Сирия и после им продаваха органите и това с Благословията на париарх Максим и БПЦ ((( Обиколихме всички Световни медии за Българското оръжие с което са въоръжени *** от Ислямска държава -Хуманната религия Ислям която 500 г ни е клала , изнасилвала и всякакви садизми .. Отвличане на деца и превръщането им в убийци на собствените им родители ( Докато не умре и последния *** -мир няма да
88
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Борисов: Путин и Ердоган решават за Сирия, Европа къде е?!"Който има армия, решава, другарю Борисов. Вие армия имате ли? ЕС армия има ли? Тогава няма да решавате, само ще приемате мигранти и ще цирикате по гeй паради.
87
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първият държавник приет на толкова много места ! Само голямо браво за Борисов. Стегна се държавата доста последните 10 години. Помня е каква беше 90 те и 2000те ...Сега е деуго.
86
11
 
8
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Гоуем е!Много!Само могат да му носят кафето!Желая му още 30 години на власт!
85
3
 
16
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Къде е Европейският съюз ? Приема си обратно останалите живи джихадисти г-н Борисов. Може пак да потрябват.
84
4
 
14
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
А и какво стана с кюрдистана бе?!Барзани официално се изтегли :-) Много се бяха развълнували някои тук :-) Вече сащ и европата нямат думата, както беше преди:-) много ги е яд знаем ние :-) Трябваше вече някой да им каже стоп на тяхната "демокрация"!!! "Демокрацията им", която създава и храни терористи причиняват хаос, гражданска война за да могат те милите ми "демократи" да се налеят с петрол!!! Ердоган след срещата си с Путин преди час кацна в Катар! :-) :-) :-)