Борисов: Путин и Ердоган решават за Сирия, Европа къде е?!

Премиерът се прибира по спешност в България след срещата
Обновена: 14 ное 2017 19:27 | 14 ное 2017 17:37, Веселина Йорданова
150
Борисов: Путин и Ердоган решават за Сирия, Европа къде е?!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви в Рим, че сегашната политика по отношение на мигрантите не може да продължи и европейската дипломация търпи упреци в това отношение.

"Вчера в Сочи Путин и Ердоган решават бъдещето на Сирия – къде са европейските политици? Не може само да понасяме кризите, които ние не създаваме, само поемаме пасивите. Правилният път е затваряне на външните граници и подпомагане на страните от крайната линия. Всички, които бягат от войната, ще получат помощ, защото сме хуманно общество. Но да влизат по законния ред", каза той след среща с италианския си колега Паоло Джентилони.

Джентилони посочи, че в разговорите е разгледана позицията на ЕС и държавите-членки по въпроса с овладяването на мигрантската криза. Той оцени високо усилията на България за справяне с натиска по външните за ЕС граници, въпреки че не е в Шенгенското пространство, в което заслужава да бъде, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той посочи също, че като държави-членки на ЕС България и Италия имат общи геополитически интереси. Джентилони изрично подчерта, че България поема Председателството на ЕС в труден и важен за Съюза момент, в който премиерът Борисов може да има много полезна роля. ЕС е изправен пред Брекзит и ще трябва да покажем своето единство, каза италианският министър-председател.

Джентилони каза още, че с Борисов имат обща позиция за развитие на отношенията на ЕС със страните от Западните Балкани. Като подчерта експертизата на България за региона и предстоящата през май среща на върха ЕС-Западни Балкани, той изрази очакването си за напредък на процеса на евроинтеграция.

До срещата на върха през май 2018 имаме много работа по темата Западни Балкани, но веднага може да започнем с инфраструктурата в района – коридор №8, присъединяването с жп линии, магистрали, което създава нови възможности за бизнеса. Всички, които искаме да гарантираме на Балканите сигурност, трябва да започнем оттук, без да си поставяме грандиозни цели, коментира Бойко Борисов.

Според италианския премиер на базата на добрите икономически отношения може да се говори за още инвестиции в България.

След срещата премиерът Борисов излетя спешно за България с правителствения самолет, след като получи телефонно обаждане в колата на път за римското летище Чампино, съобщава "24 часа".

Премиерът не изчака журналистите, които го следваха в друга кола, тъй като трябваше да даде брифинг на летището. По-късно от правителствената информационна служба уточниха, че посещението на министър-председателя в Италия се е движело според предварителния график и определените въздушни слотове за излитане и кацане на правителствения самолет.

Възможностите за промяна в слотовете са били невъзможни поради необходимостта самолетът да бъде използван за полета на вицепремиера и министър на външните работи г-жа Захариева, която днес трябва да пристигне на официално посещение в Кувейт, отчитат от пресслужбата на МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
12
 
8
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Селяни прости, нали знаете че от името на ЕС и европейските политици говори САЩ-властелина на Новият Световен Ред!!!Путин и Ердоган се договарят , а какво ще става в Сирия и дали ще има споразумение, това е само от прегоративите на американската свръх интелигентма дипломация!!!Агент Тед Грифин!ЦРУ!!!
82
6
 
11
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Спокойно селяни прости, САЩ и НАТО никога няма да ви предадат!!!Папкате си еврофондове, ползвате европейските пазари и инвестиции, може да пътувате в белите страни и да работите като бели хора!!!Какво искате повече от това, дряновица ли???За важните несбъднати неща в държавата само вие носите отговорност и никой друг!!!Дряновица ли искате, или искате немци да дойдат и да работят вместо вас и те да спазват законите вместо вас???Агент Райън Грийвс!ЦРУ!!!
81
2
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Спешното обаждане е от Пеевски!
80
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е, че не ние сме създавали кризите. Вярно е обаче и това, че един български външен министър, Николай Младенов му е името, беше събрал на българска територия някакви идилци и други умерени опозиционери, и ги беше наименувал "Приятели на Сирия". Борисов може и да е забравил, но това стана не кога да е, а по време на първия кабинет на ГЕРБ.
79
9
 
6
 
! Отговори
Суджукопроизводител преди 6 години
До Adolf EichmannИзвади си пръстите от контакта и бегай при проф.Христов за диагноза
78
8
 
7
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Добър вечер селяни прости!!!Не съм чел новините, интересува ме другарката Корнелия Нинова съгласна ли е да няма давност за престъпленията извършени по време на приватизацията???Агент Крис Патерсън!ЦРУ!!!
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевЗа догодина ще го покрием от продажба за кюрдите.Обаче има нещо което в ЦРУ не знаете, парите не запълват дупката в бюджета.
76
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей,бъзливия Суджук,заградете с мрежа ромския квартал в Овча купел,защото вашият електорат замеря с павета колите.Вчера щяха да утрепят мой близък.Идвам с павета пред министерски съвет,ако щете ме трепайте,вашта кожа!
75
6
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Борисов: Путин и Ердоган решават...-------------------------------------------------------Решава тоз който има пари.Щом нямаш пари, какво ще решиш ти бе ?!Ти нищо не решаваш.
74
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ГОЛЯМО ШУБЕ. НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ТИКВА, НАЛИ КАЗВАШ, ЧЕ НАРОДА МНОГО ТЕ ОБИЧА. 0ЩЕ ПОВЕЧЕ АКО ТЕ ВИДИ В ДЪРВЕН КОСТЮМ. ТРЕПЕРИ МР***СНКО!!!
73
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо няма ни дума за разследването на ББС (BBC)относно изтеглянето на джихадистите от Ракка? За малката *** тайна на американците - за военните инструктори от сащ при джихадистите и прочие?Да видиме сега, как сорос-троловете ще кажат че ВВС е проруска или какво ли?
72
2
 
16
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Тихо бати Бойко, че от профажбата на оръжие в Сирия покриваме дефицита в бюджета!!!Агент Анди Хюз!ЦРУ!!!
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПрофесорДа. Добре, че дойде ген. Радев.
70
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Политик по-малко... - ДЪРЖАВНИК - повече...
69
2
 
18
 
! Отговори
благодарим ви преди 6 години
Благодарим ви, Барак Хюсеин Обама и Доналд Трумп. Благодарение на вашата убийствена политика, Башар Ал-Асад се задържа вече повече от пет години на власт и Русия се разви като най-мощния фактор в Близкия Изток!
68
3
 
11
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Случайно назнайвам руски и случайно днес гледах съветска, пардон руска телевизия. Цитираш едно към едно пропагандните им опорни точки. Рашките да си гледат техните манерки, които им запалиха *** и отделно са банка кадри за даешите..."Шаро, това го гледах по турските новини заснето от BBC!!!Та Шаро да те питам като ти хвърлят кокъл господарите ти, въртишли опашка:-)
67
2
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
минавам да питам дали некой ше постне нещо относно факта че последното становище на МО на РФ е илюстрирано с скрийншоти от флайт симулатор
66
2
 
5
 
! Отговори
Суджукопроизводител преди 6 години
До От протоколаШшшшт! Не прави антиреклама на родното производство.
65
3
 
8
 
! Отговори
**** преди 6 години
Този т..ак нямали да се изцепи пак,че четвърти папа го е галил пак по празната крат..на?
64
3
 
9
 
! Отговори
От протокола преди 6 години
До СуджукопроизводителАми той затова олаби халката и се прибра по спешност. И тиквата да спрете....че няма кой да пере