Давност за престъпления с приватизацията? Безсмислено!

Идеята е да се гони симпатията на обществото, твърди синдикалист
14 ное 2017 10:00, Боряна Павлова
65

4113 гледания   |  Още видео

Предложената от ГЕРБ промяна в Конституцията, с която да отпадне давността на престъпления, свързани с приватизацията, е безсмислена мярка, която няма да доведе до кой знае какъв резултат. На това мнение е президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който коментира темата в "България сутрин".

"Очевидно идеята е да се гони симпатията на обществото. Не знам какви промени мислят да правят, но е базов закон в правото, че не може да се въвеждат норми със задна дата", обясни Манолов.

Той е на мнение, че няма да има практически ползи от действия в тази посока и не вярва някой да понесе наказателна отговорност. Лидерът на КТ "Подкрепа" припомни, че преди 20-ина години е имало подобни опити и тогава всички са излезли "чисти".

"Повечето решения за приватизация са взимани от колективни органи. Само пазарът можеше да каже кое колко струва, всичко останало са неверни оценки", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Димитър Манолов взе отношение и по изнесените от КНСБ данни, че близо 75% от домакинствата у нас нямат доход за нормален живот. Според него няма бюджет, който да реши този въпрос, а в България страдаме от отсъствие на върховенството на закона.

"В България всеки си прави каквото си иска", отсече Манолов.

По думите му в Бюджет 2018 няма нова философия, а в последните 20 години философиите на бюджетите са едни и същи. Манолов е на мнение, че умишлено се планират занижени приходи.

"КТ "Подкрепа" и КНСБ са в чудесни отношения. Опитваме се да подребим и уредим отношенията си с бизнеса. Създали са се отношения, които трудно разбирам. Поставят се теми, които или нямат значение, или обществото реагира по болезнен начин", каза още шефът на една от синдикалните организации.


65
Още по темата: ГЕРБКТДимитър Манолов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Защо няма един осъден за престъпната приватизация?
Прокуратурата и Цацаров защо спят?
Да защитят заплатите и привилегиите си!
61
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Никаква давност за тези престъпници, които ограбиха България, ще напълним с тях затворите скоро!
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето се пънете да защитаване ГЕРБ или БСП.Не си вдигайте нервите. Ако вкарат тук румънските прокурори,повечето от тези дето ни управляват в момента,ще бъдат окошарени. С нашите прокурори всичко ще е наред.
59
2
 
7
 
! Отговори
58 преди 1 година
Не пишете глупости приватизацията беше чист пладнешки обир ,къде са ви заводите които построиха предните поколения всичко е ометено през вторични суровини и къде отидоха парите у вас ли Не всичко се крадна ,а вие си останахте голи и без пари . Няма да има втори ТОШО ДА ВИ СТРОИ сега всичко е пусто села градове сега купувайте натровени храни и стари коли има много да се пише огледайте се и вижте как живеете.
58
0
 
3
 
! Отговори
ДО 50 Аденауер преди 1 година
Ама хич не се прав - справка - баба ти Меркел.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42
Корнелия веднага да подкрепи този законопроект.После да покаже документите за Техноимпекс,където няма нищо нередно

че то ако всичко беше законно Станишев щеше ли да я уволни бе каскет? Нинова + Пеевски уволнени от Станишев !!!
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКТО ВИНАГИ ,ТАКИВА ПРОМЕНИ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ,АКО БЪДАТ ПРИЕТИ,ЗА РАЗПРАВА С "НЕПОСЛОУШНИТЕ",Т.Е. ТЕЗИ КОИТО НЕ НИ ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА.
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА ПЪРВО МЯСТО ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДАТ ВСИЧКИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СД9ЕЛКИ НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА.
54
6
 
6
 
! Отговори
Я,стига ,бе... преди 1 година
КАК ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ФАШИЗМА --НЕМАШЕ ДАВНОСТ.....А , ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПРИ КОМУНИЗМА ---ДА ИМА...???!!!!

КОМУНЯГИТЕ ДА НЕ СА БОГОМАЗАНИ С МИРО ,БЕ.....ХА,ХА,ХААААААААААААА...МАЛКО ЛИ ХОРА ИЗБИХА И МАЛКО ЛИ СЕ НАГУШИХА ЗА ТОЯ ПОЛОВИН ВЕК??!!!!
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЪРЖАВАТА Е В ПРАВОТО СИ ---ДА СИ ВЪРНЕ НЕЗАКОННО ПРОДАДЕНИТЕ ИМОТИ И АКЦИИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА , ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е !!!!


ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА КЪМ НАРОДА И НАЦИЯТА ----НИКОГА , НЯМА ДАВНОСТ!!
ТАКА Е --ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
52
5
 
8
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО Е: преди 1 година
НИНОВА ---ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ ОТ АКЦИИТЕ ЗА ПРИВАТИЗИРАНИЯ "ТЕХНОИМПЕКС" И НЕГОВИТЕ ПРОДАДЕНИ НА БЕЗЦЕНИЦА ИМОТИ У НАС И В ЧУЖБИНА!
51
1
 
3
 
! Отговори
Х преди 1 година
ХИЧ НЕ Е ЕЛЕМЕНТАРНО.НЯКОИ ОБЕКТИ ЗА ПРЕХВЪРЛЕНИ ВЕЧЕ НА ТРЕТА И ПОВЕЧЕ РЪЦЕ.СЛЕДВАЩИТЕ СА ДОБРОСЪВЕСТНИ.КАК ЩЕ ИМ ВЗЕМЕШ ЗАВОДА??ВПРОЧЕМ НАЛИ ПРОФЕСОРИТЕ В МОМЕНТА ПРАВЯТ ДОКЛАД ПО ВЪПРОСА-НЕКА ГО ИЗЧАКАМЕ,НО ДА СЕ ДАДЕ ГЛАСНОСТ ЗА РЕШЕНИЕТО ИМ,КАКВОТО И ДА Е ТО.
50
6
 
7
 
! Отговори
Аденауер преди 1 година
До Анонимен

България има само един шанс да се оттърве от комунистите и комунизма ,който върлува у нас повече от 73 год.Това е да повтори опита на Германия за тотална ДЕНАЦИФИКАЦИЯ НА ОЩЕСТВОТО-с една дума ТОТАЛНА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ на ОБЩЕСТВОТО,изгонване от всички власти на повече от 1,5 милиона разбойници с престъпен род,произход,фамилии и далавери и НЕЗАБАВНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на всичко ,което са заграбили-ЕВРОСТАТ сочи не 30 милиарда лева ,а повече от 100 милиарда долара 34288
49
2
 
3
 
! Отговори
Х ДО № 43 преди 1 година
В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е "НАЦИОНАЛНО",ВКЛ. БНТ И БНР. ТРЯБВА ДА СЕ ПРИВАТИЗИРАТ И ДА НАМАЛЕЕ РАЗХОДА НА ДЪРЖ БЮДЖЕТ.ЗА КАКВО НИ СА-НА НАРОДА? ЗА НИЩО! И ОСТАНАЛИТЕ СА НАЦИОНАЛНИ,ТАКА ЧЕ...
48
7
 
5
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО Е: преди 1 година
СПРАВЕДЛИВОСТТА ИЗИСКВА:
---ДА ПАДНЕ ДАВНОСТТА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА И ....ДЪРЖАВАТА ДА СИ ВЪРНЕ АКТИВИТЕ/пари и предприятие/ ОТ ПРИВАТИЗАТОРА!

САМО ТАКА --ЩЕ СЕ ПОДНОВИ И ОБОГАТИ ПЕНСИОННИЯ ФОНД И ЩЕ ЗАЖИВЕЕМ НОРМАЛЕН ЖИВОТ!

ГЕРБ--ЩЕ ГО НАПРАВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
0
 
7
 
! Отговори
x преди 1 година
НАМАЛО ДА РАЗВАЛЯТ ПРИВАТ.СДЕЛКИТЕ.АМИ ТОГАВА КАКВА Е ЦЕЛТА? ДА СЕ ВДИГА ПУШИЛКА ОТ ОГЪН БЕЗ ОГРЕВ-ТОВА Е ЦЕЛТА...ЩЕ ЗАВЪРТИТЕ НЯКОЕ НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО НА БАЗАТА НА НЕДЕМОКРАТИЧНИЯ ЗАКОН ЗА УДЪЛЖЕНАТА ДАВНОСТ,ЕВРОП.СЪД ЩЕ ВИ ПОРИЦАЕ И ЩЕ ОСЪДИ ДЪРЖАВАТА ЗА НАК.ЗАКОН С ОБРАТНА СИЛА ВЪВ ВРЕДА НА ОБВ. И ВМЕСТО ОБЛАГА ЩЕ СЕ НАНЕСЕ ВДРЕДА НА ДЪРЖАВАТА. УМНАТА ПИПАЙТЕ.
46
2
 
9
 
! Отговори
леля Пена преди 1 година
Като го слушам този,ме е срам,че съм инженер.Ръси само тъпости.
45
0
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА"! Дори и давността да падне, справидливост няма да има. Защо ГЕРБ не направиха ревизията на цялата приватизация, с първото си правителство? Нали щяха да правят "Бяла книга" с всички нарушения през прехода! Ядец!!!Къде бяха синдикатите когато разграбваха предприятията на безценица, режеха за скрап, ликвидираха, разрушаваха икономиката ни и селското стопанство? Затова народът е казъл:"Когато ти е наакана седалищната част-не я подавай дати я миришат"
44
0
 
16
 
! Отговори
биби преди 1 година
Много приказки, много и най-различни мнения, а в същност приватизационните сделки нямало да се развалят, независимо от резултатите от т.н. ревизия. Така че, всичко е прах в очите на "матрияла"....
43
13
 
10
 
! Отговори
Телевизионер преди 1 година
Защото Йончева първо трябва са направи филм за себе си, когато с помощта на Станишев изцоцаха 800 000 лв от БНТ за репиртажи в чужбина.