Давност за престъпления с приватизацията? Безсмислено!

Идеята е да се гони симпатията на обществото, твърди синдикалист
14 ное 2017 10:00,
65

Предложената от ГЕРБ промяна в Конституцията, с която да отпадне давността на престъпления, свързани с приватизацията, е безсмислена мярка, която няма да доведе до кой знае какъв резултат. На това мнение е президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който коментира темата в "България сутрин".

"Очевидно идеята е да се гони симпатията на обществото. Не знам какви промени мислят да правят, но е базов закон в правото, че не може да се въвеждат норми със задна дата", обясни Манолов.

Той е на мнение, че няма да има практически ползи от действия в тази посока и не вярва някой да понесе наказателна отговорност. Лидерът на КТ "Подкрепа" припомни, че преди 20-ина години е имало подобни опити и тогава всички са излезли "чисти".

"Повечето решения за приватизация са взимани от колективни органи. Само пазарът можеше да каже кое колко струва, всичко останало са неверни оценки", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Димитър Манолов взе отношение и по изнесените от КНСБ данни, че близо 75% от домакинствата у нас нямат доход за нормален живот. Според него няма бюджет, който да реши този въпрос, а в България страдаме от отсъствие на върховенството на закона.

"В България всеки си прави каквото си иска", отсече Манолов.

По думите му в Бюджет 2018 няма нова философия, а в последните 20 години философиите на бюджетите са едни и същи. Манолов е на мнение, че умишлено се планират занижени приходи.

"КТ "Подкрепа" и КНСБ са в чудесни отношения. Опитваме се да подребим и уредим отношенията си с бизнеса. Създали са се отношения, които трудно разбирам. Поставят се теми, които или нямат значение, или обществото реагира по болезнен начин", каза още шефът на една от синдикалните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: ГЕРБКТДимитър Манолов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 16За мен е безкрайно удоволствие да ви мачкам продажните червени .....Ако аз съм *** вие които защитавате БСП крадците какви сте.Всички знаят(без червените *** защото те нямат нужния интелект да го разберат)че приватизаторите са висши номенклатурчици на БКП.БСП е длъжна да ги защитава Те са от едно котило.Разбра ли ......
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО СИ СПОМНЯ РЕКЛАМИТЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИОННИТЕ КНИЖКИ..Маааама им ...
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Валери Симеонов ще го рзследват ли за ликвидацията на металургичния завод в Дебелт и за кражбата на готовата продукция оттам,което му донесе и прякорът Винкела.
18
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно има някаква голяма ГЕРБаджийска делавера,от която искат да отвлекат вниманието. Дрънканици от различно партийно пристрастни всякакви / и червени и ***/,но юристите ясно казаха,че това е невъзможно.Няма как да влезе с обратна сила за изтекла давност.Всичко е мъгла за прикриване на нещо,което все още не е с изтекла давност.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 ГОДИНИ управлвение -чак сега се сетиха да хващат далавераджийте от онова време ???? Какво ще открият ,всичко вече са го изгорили потопили ...
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такава инициатива хората са казали много поговорки от рода Сетила се Мара да се побара и Много шум за нищо.Нито виновните ще бъдат намерени и осъдени,нито ще върнат откраднатото,нито ще се възстановят разрушените заводи,нито ще се възстановят закритите стотици хиляди работни места и загубените пзари.Просто евтина пи ар акция на ГЕРБ,целяща да се отклони вниманието от безспирните скандали в момента и също да се направи опит да се очерни опонентът в лицето на Нинова,разбира се неуспешно.
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооо, гербавият *** "шматка" е отново сред нас! Цецо ти ли си бе?
14
9
 
9
 
! Отговори
www преди 6 години
Абе безстрашни сте, ама този път напълнихте гащите, а червени ***! Бързо в банята, мирише!
13
5
 
11
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Целта на това безсмислено упражнение е САМО една - да се отвлича вниманието от истинските проблеми, свързани с новите, по - високи цени и новите гениални " бизнесмени" да бъдат напълно оневинени ......... този номер вече сме го виждали........и при апартаментите, и при тефтерчетата.......все няма виновни!
12
5
 
13
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
До шматкаДА ПОСТЪПИ КАТА ЦЕЦО-ТЪЩАТА,ПАРДОН СВЕКЪРВАТА Е ДАЛА ПАРИТЕ.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези намерения звучат добре, но ефекта от тях, ако изобщо се осъществят ще е нула и гербавите много добре го знаят . Това мероприятие по-скоро цели да се отклони вниманието от днешните грабежи в които всички са затънали до гуша и, ако се разнищят нещата ще излезе,че няма син,червен или гербав всички са в.......
10
8
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 8ако *** е чиста няма как да я злепоставят но щом се дърпа така яростно явно има какво да крие.Ако аз не съм крал и ме извикат в полицията за справка ще отида без притеснение но ако има какво да крия....
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То да беше Нинова проблемът,с кеф да я арестуваш.Извадиха,че продала некви акции от техноимпекс за 60 бона.По малко от единия цецов апартамент.Положението е междунарадно.Ако не се извадят на светло парите в офшорките и всеки да е длъжен да докаже произхода им,а иначе-при Ставри...няма да се оправим никога.Конфискация на незаконно придобитото му е майката.Какво стана със въртолетите,коита изследваха пищни постройки?! Голямо НИЩО.
8
7
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Добре бе червени трочета като е толкова безмислено защо др.Нинова се опъва.Става дума за един лист хартия.Няма да се харчат пари от бюджета за глупости.Просто 200души казват да и готово а дали няма да върши работа ще покаже времето а не разни "специалисти"
7
8
 
13
 
! Отговори
nina преди 6 години
От всички приказки досега от страна на ГЕРБ за този закон разбах, че той се прави единствено, за да се злепостави К. Нинова. Защото не е ставало въпрос за него /закона/ и да не се спомене името й. Толкова ниско сте паднали, г-да от ГЕРБ!
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата вечно се бие в гърдите,че нещо върши.И всичко, което е върши, е безмислено и безполезно.Държавата все повече затъва,а народа обеднява.Но, от човек с болно его друго не може да се очаква.Жалък е,но той се смята за велик и единствен.
5
3
 
14
 
! Отговори
Давностните срокове. преди 6 години
..по значителна част от приватизационните сделки не са изтекли / но ще изтекат!/, така че никакво обратно действие на закона по отношение на тях не може да има. Затова Охльо-Бохльо се показа.Сделките с изтекъл давностен срок няма как да бъдат преразгледани, да не говорим за това, че собствеността, придобита чрез тях, отдавна е препродадена на трети лица и компании...
4
8
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Не си прав! Информирай се как е в другите страни от бившия комунистически блок! Понеже на г-жа Нинова не и е чиста работата с Кремиковци, БСП скочиха като Ал. Матросов пред немски бункер!
3
5
 
11
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 6 години
Вярно е! Бат Ви Бойко ако искаше да хване престъпниците щеше да го направи преди 15 години заедно със заличените вече безспорни доказателства за приватизации,реституции и източване на държавния бюджет от офшорковци,корпотации и обикновени либерални комунисти и гангстери! Правно погледнато кражбата на $1 трилион активи с още 3х толкова пропуснати ползи за 20 години със съдействието на премиерите от 1997г. до днес е законно,демократично и някак си евро-атлантически справедливо!
2
5
 
2
 
! Отговори
Охльо- преди 6 години
-Бохльо пак се показа. И все в полза на едни симпатични хора с червен оттенък, ненадминатите български приватизатори!