Давността за приватизацията напът да падне, БСП също "За"

Левицата обаче с условие – тема на разговор по темите от прехода
54
Давността за приватизацията напът да падне, БСП също "За"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова даде заявка, че може да даде едно рамо на ГЕРБ за промени, с които да отпадне разследването на престъпления по давност, но постави и някои условия.

Още по темата

"Ще подкрепим промените в Конституцията, предложени от ГЕРБ, ако седнат да разговарят с нас по всички теми на прехода, в тях влиза и приватизацията. Иначе не", отсече тя.

В понеделник от ГЕРБ обявиха, че ще предложат промени в Конституцията.

Искането им е в член 31 да бъде създадена нова алинея 8, която казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод на приватизацията в периода 1992 - 2017 г.

ГЕРБ вече имали подкрепата на Обединените патриоти, на ДПС, а "Воля" неведнъж е заявявала подкрепа за подобни стъпки, обобщи председателят на правната комисия. За да бъде внесено предложението в Народното събрание, са необходими 60 подписа, а за да мине в пленарната зала - 180 гласа.

За да търси подкрепата на левицата вчера на премиерата на филма на Елена Йончева "Граница", шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов лично връчи папката с предложението на Корнелия Нинова. Тя обаче отказа тогава да му даде отговор дали социалистите ще застанат зад ГЕРБ.

Във вторник пък тя определи предложението на ГЕРБ като "половинчато" и заяви, че ще го подкрепят, ако се включат и въпросите свързани с приватизацията и масовата приватизация, концесиите на Прехода и групировките, където било раздадено част от материалното богатство на държавата.

"Мутрите на прехода вън от политическото ръководство на държавата. Целият преход и истината за него да се сложат на масата", настоя Нинова.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Давността може да падне, но законът не може да действа със задна дата. Само "юристи" като "гражданина" Цветанов могат да изфабрикуват това недомислие. Резултатът може да е само лов на специално подбрани лица. Няма да е за пръв път в нашата история.
50
1
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ СА ПРАВИ преди 11 месеца
НЯМА ДАВНОСТ -ЗА ФИНАНСОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ!
КАКТО БЕШЕ ЗА "ФАШИСТИТЕ" ,ТАКА ЩЕ Е И ЗА КОМУНИСТИТЕ!!!
ДНЕС--ВСИЧКИ СА РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
BG IZMET преди 11 месеца
BG IZMETTA E VAV TAKA NARECHENIA PARLAMENT I TEHNITE RABOTODATELI.
48
0
 
3
 
! Отговори
Много шум! преди 11 месеца
Много шум има,но резултатът ще е нулев! Всички политици крадоха, но и да приемат закона, никой няма да върне откраднатото , нито пък ще влезе в затвора! Жалко, но такова е положението в Бъргария !
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колкото и да се дупи на Америка Суджук ефенди, това няма да му помогне! Американците нямат приятели, а интереси. Един път му прибраха от Саудитска банка 480 милиона, а тези дни са му блокирали 3 милиарда в офшорна фирма в щата Делауеър.И тях ще му вземат, ако не са го взели вече. Това най-вероятно са парите от КТБ. Останалото от 1.5 милиарда са си разделили останалите крадци.При Клинтън, Боцко можеше да се скрие, но сега при Тръмп, няма да стане.Ще му се конфискуват и ще бъде свален, после съден
46
0
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 11 месеца
Ти ако имаш разузнаване и знаеш за кирливите ризи на някого, ще се възползваш ли ?
45
2
 
5
 
! Отговори
:):) преди 11 месеца
тук седесарите са за .....Това е тяхно твирение и расипията вследствие това. БГА Балкан.... а , за едни 100000 долара. То само алуминия на скрап на самолетитв е бил пивече.
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не знам какво е мислил Сикаджията, но в САЩ е започнало делото за КТБ по закона Магнитски. През Януари ще се вземе решението, а през Март ще се запознае Бай Дончо, който ще вземе отношение по грабежа. И така, да кажем чао на Монокнижника и крадливата му Шайка, както на Цацата, Цецо Цървула, Шиши, Плевнелиев и Искров. Това са хората ограбили парите. Късно е Боце за китка вече!!! Заминаваш и Бай Дончо ще реши съдбата ти. Му-Ха-ха!!!!
43
0
 
10
 
! Отговори
41 преди 11 месеца
Бяха попарени надеждите за по-сигурно бъдеще на 3 милиона българи или как бяха заграбени, източени и в крайна сметка унищожени стотици български предприятия.
42
2
 
10
 
! Отговори
БСП трол преди 11 месеца
Моля централата да уточни точно какви са директивите за деня защото така се работи трудно
Днес цял ден следваме указанията за плюене на проектозакона а сега трябва да го защитаваме.Въртоглави станахме
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те основните виновници измряха или са в чужбина... Пак ще има медийни фишеци. Както с Дело Номер 1 навремето за бай Тошо.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ками, не се научи да пишеш. Какво е "напът" и как така хората си "дават рамо"?
39
4
 
13
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ ДА ВНИМАВАТ преди 11 месеца
ЩОТО КАТО ХВЪРЛЯТ БУМЕРАНГЪТ, ТОЙ МОЖЕ ДЗА СЕ ВЪРНЕ ПРИ ТЯХ И ДА УДАРИ НЯКОЙ ВОЖД.
И ПАСЛЕ - ЕЛАТЕ ДА ПЛАЧЕМ
38
1
 
8
 
! Отговори
Андрешко преди 11 месеца
За 1992 год.давностния срок отдавна е изтекъл...Може да бъде променен закона,като давностния срок започва да тече от датата на откриване на престъплението,а не от датата на извършването му.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никой не е казал, че трябва да се учи граматика във Факултета по журналистика, просто неграмотните не трябва да бъдат приемани да следват и не само там, а където и да е. Трябва във всички ВУЗ да има тест по българска граматика. Който не може да пише правилно - вън. Мене като читател и зрител вече ме е срам от повсеместната неграмотност сред журналистите и редакторите.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нищо няма да стане. Шефа на правната комисия в парламента Кирилов /от ГЕРБ / заяви, че сделки от приватизацията НЯМА да се развалят. Така че всичко е много шум за нищо.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"напът" е доста интересна дума! "напът" сме да сме неграмотни ***
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако най-накрая се каже истината за прехода и най-важното бъдат наказани виновните и конфискувано имуществото им, може и да се вдигне държавата на крака. Аз лично обаче не вярвам това да се случи. Колкото до "на път" и "напът", в случая е правилно изпозвано, нарича се слято писане и зависи от смисловото значение на изречението. Давността не е тръгнала някъде по шосе или магистрала, за да бъде използвано "на път".
33
0
 
3
 
! Отговори
Волво преди 11 месеца
До Анонимен, коментар номер 30.
Хубаво е и коментаторите да с грамотни. А не като теб.
32
3
 
11
 
! Отговори
гейчо преди 11 месеца
Когато осъдите Иван Костов банкет ще дам
Това е просто прикриване злоупотребите на ГЕРБ
Защо не са говори за НДК и европейското председателство
На всички ни е ясно Бъчварова как си прикрива любовника
А усвояването на евро фондовете които са само от фирми на ГЕРБ