ГЕРБ сяда на масата с БСП, заедно променят Конституцията

Излъчват екипи, заедно пишат предложенията за поправки
24
ГЕРБ сяда на масата с БСП, заедно променят Конституцията
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ГЕРБ ще участва във всяка инициатива, по всякакъв повод и по всички теми, които БСП предлага да станат цел и промяна на Конституцията. Това обяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, като уточни, че решението е съгласувано с премиера Бойко Борисов, който е на посещение в Рим.

Още по темата

"Готови сме още утре да излъчим екип и да напишем всички предложения до всички парламентарни групи за изменения или допълнения на Конституцията", допълни тя, след като по-рано червената шефка Корнелия Нинова отсече, че левицата ще подкрепи поправки в основния закон само ако седнат да разговарят по всички теми на прехода.

По думите на Атанасова от ГЕРБ искат прозрачност във всички процеси, истината за сделките на прехода, без значение през кое управление са станали те и настояват за справедливост за престъпленията.

Според нея след като за мнозинството е важна политическа воля, то очаква такава и от социалистите.

"Очакваме да не се чака произнасяне на партиен орган, било то и Консултативен съвет, а да действаме веднага", посочи Десислава Атанасова.

"Ако Корнелия Нинова има тази воля и не се крие зад юридически приоми започваме още утре", каза още тя.

Депутатката от ГЕРБ увери, че в партията на Бойко Борисов страхливци няма.

"Можем да задаваме въпроси и да даваме отговорите, за нас неудобни въпроси няма. Още на 26 октомври 2016 г. на заседание в Министерски съвет Бойко Борисов говори за приватизационните сделки, за следприватизационния контрол, за мерките на правителството", припомни тя.

"В края на мандата на правителството "Борисов" 2 премиерът предава в главна прокуратура цяла папка със сделки през Прехода, които целят приватизация. Сега следва да се провери целия Преход, всички сделки за приватизация и осъществявания следприватизационен контрол", заяви още Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
11
 
! Отговори
надявам се, ама ... преди 6 години
Частната собственост ще стане ли свещена като в щатите ?
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неочаквано добра комбинация
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ninova i dr ot bsp vnimavaite gerb da ne vi omajat te go mogat dobre obe6tavat posle goranov bogataacha kasva nama pari sa bg narod da nego ima 6000 saplata i ekstri ninova umnata ne se podavai na obe6tania ot djavolite na bg