От Валери Симеонов за "Граница": Скучна пропаганда ала "Работническо дело"

От профила си във Facebook вицепремиерът отправя няколко въпроса към Йончева
14 ное 2017 21:12,
125
От Валери Симеонов за "Граница": Скучна пропаганда ала "Работническо дело"
Снимка: Facebook

Филмът на Елена Йончева "Граница" е скучен и изнасящ познати факти. Той е пропаганда в стила на "единствената истина" и категоричните лозунги в духа на "Работническо дело".

Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира лентата на журналистката, депутатка от БСП, Елена Йончева. Филмът бе представен вчера и в него се констатира, че границата ни с Турция е лесно препрятствие за нелегалните мигранти. Сред изводите му е и че дете може да разреже телта на съоръжението, а прехвърлянето му става и със стълба.

Симеонов присъства на вчерашната премиера на филма, но не взе отношение досега. Днес социалистите поискаха оставката му и тази на МВР-шефа Валентин Радев заради фактите във видеото.

Още по темата

Малко след това вицепремиерът излезе с коментар в профила си във Facebook. "Напънала се планината и родила мишка", написа той. И описа атмосферата на премиерата: "Имах чувството, че съм на партийна сбирка на БСП и приятели. Ентусиазирана аудитория, атмосфера на озлобление, реваншизъм и Народен съд от 1944 г.".

От профила си във Facebook Симеонов отправя и няколко въпроса към Йончева.

"Убедена ли сте в твърдението си, че оградата може да бъде разрязана от дете с клещи в ръка? Още повече, че на кадрите ясно се виждат дебелите пана от стоманизирани елементи, разрязани със специализирана техника", пита вицепремиерът. И още: "Известно ли Ви е, че няма ограда, която да не може да бъде преодоляна със стълба? Дори10-метровата ограда по границата между САЩ и Мексико може да бъде преодоляна с 15-метрова стълба? Може би, в тази връзка, бихте предложили подаването на високо напрежение по мрежата и събирането на овъглени сирийчета от оградата?"

Симеонов пита Йончева и дали знае, че шофьорът на джипа, който я вози във филма, е Христо Капсъзов, бивш граничен полицай, уволнен по обвинение за трафик през границата. "Записът с изключително ценния таен свидетел не е ли запис със същия този полицай, който много добре познава пътеките и цените на трафика?", пита още вицепремиерът и допълва:  "И ако отговорът Ви на горните въпроси е "Не", считайте се за скъсана на фаза "листовки" в изпита за начинаещи обективни журналисти".

Валери Сименов пита Йончева и дали знае, че няма преграда пред водната стихия, особено в силно насечения планински терен на Странджа? Той цитира данни, според които валежите, паднали в района на Сливарово и подкопали граничната ограда на няколко места, са били с количества над 315 литра на м.кв.!

Вицепремиерът изразява съгласие с журналистката-депутатка, че почти всички групи мигранти преминават през територията на страната със съдействието на гранични полицаи. Лично той бил подал два случая за такива, а заедно с депутати от НФСБ е внесъл поправки в НК за по-високи санкции срещу такива граничари.

"А какво направихте Вие? Снимахте със съдействието на уволнен граничен полицай, добре знаещ къде и кога да Ви закара", констатира вицепремиерът и заключава, че щетите от целенасочените манипулации на Йончева ще са по-големи от природните бедствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
50
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
От този филм нямаше нужда. Достатъчно е да се надзърне зад тумбака на Валерката на снимката и да се види оградата. Два реда мрежа за кокошарници и малко бодлива тел, като рехави гирлянди на коледна елха.
53
24
 
8
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Всичко тук е като това с хърбела и щърбела. Йончева в ролята на щърбела, се прави на разследващ журналист, но всъщност си отработва за пропагандната машина на БСП, като от бялото прави черно, а Симеонов в ролята на хърбела, се опитва да звучи разумно, но всъщност не му се получава. Но и двете страни си мислят, че народа пие нафта. Е, то това си е така, за нафтата де, все пък нали факта, че Марешки е депутатин, доказва това.
52
9
 
42
 
! Отговори
гатанка преди 6 години
Прилича на Рома а носи български имена , що е то?Отговор: Валери Симеонов
51
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА!!!Подай си Оставката бе , засрами се бе
50
7
 
37
 
! Отговори
PANAMA PAPERS преди 6 години
Тая Ограда тип селка ли ще спре Бежанците , повече прилича на Пране на Пари от Европроексти чич Валерито
49
10
 
49
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Валери, предателю долен, на следващите избори ще усетиш народната любов
48
2
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Партийната школовка си личи,та дрънка.
47
3
 
36
 
! Отговори
Адолф преди 6 години
Имаше един , дето знаеше какво да прави с ромите, но те го спряха.
46
8
 
29
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Идва края на нфсп, дано другите - атака и вмро се усетят навреме.
45
6
 
36
 
! Отговори
БОБ преди 6 години
Нашата ограда на село е много по стабилна. Колко пари са заделени никой незнае. Смешна и тъжна работа.
44
30
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Валери Симеонов е отблъскващ... отблъсква комунистите от България!!!
43
29
 
18
 
! Отговори
Технически прогрес преди 6 години
Едно време БКП обираха мандри ивзривяваха църкви, а днес БСП тролетариата трака клавиатури в нета. Да се чуди човек ко е е за предпочитане!
42
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП/БСП са терористична организация.
41
11
 
43
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Герб са престъпна група!
40
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм 80 % комунист! останалите 20 % откраднах като ДДС, щото уйче беше активен борец, шеф на наркоопа и ме научи на революционни компромиси...
39
33
 
16
 
! Отговори
Аман от цоциалисти! преди 6 години
Червеният тролетариат се е хвърлил с космата гръд на амбразурата в защита на некадърното клипче на Ленчето Станиш... Пардон! ... Йончева. Цоциалистите за пет пари работа не могат да свършат, но в критиките еша им го няма! :-) Колкото пъти дойдат на власт, я банки ще фалират, я хиперинфлация ще ни застигне... Следващия път очаквам метеорит да тресне земята, но червените *** пак ще оцелеят и ще критикуват някого другиго за собствената си некадърност.
38
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв едеотски електорат е гласувал за тоя чохъл? Колко ли е плащал на глас? Нормален човек е абсурд да гласува за тоя.
37
7
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Наистина любя Путин...
36
7
 
30
 
! Отговори
мутирал ген преди 6 години
България не е ли една еднопартийна комунистическа държава, ръководена от т.н. "герб" - мутирал ген на БКП?
35
9
 
11
 
! Отговори
РМД-ейски пролетарий преди 6 години
Турям го на Гаргамел в мавританския газ и на Корни в устните горни и долни!