От Валери Симеонов за "Граница": Скучна пропаганда ала "Работническо дело"

От профила си във Facebook вицепремиерът отправя няколко въпроса към Йончева
125
От Валери Симеонов за "Граница": Скучна пропаганда ала "Работническо дело"
Снимка: Facebook

Филмът на Елена Йончева "Граница" е скучен и изнасящ познати факти. Той е пропаганда в стила на "единствената истина" и категоричните лозунги в духа на "Работническо дело".

Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира лентата на журналистката, депутатка от БСП, Елена Йончева. Филмът бе представен вчера и в него се констатира, че границата ни с Турция е лесно препрятствие за нелегалните мигранти. Сред изводите му е и че дете може да разреже телта на съоръжението, а прехвърлянето му става и със стълба.

Симеонов присъства на вчерашната премиера на филма, но не взе отношение досега. Днес социалистите поискаха оставката му и тази на МВР-шефа Валентин Радев заради фактите във видеото.

Още по темата

Малко след това вицепремиерът излезе с коментар в профила си във Facebook. "Напънала се планината и родила мишка", написа той. И описа атмосферата на премиерата: "Имах чувството, че съм на партийна сбирка на БСП и приятели. Ентусиазирана аудитория, атмосфера на озлобление, реваншизъм и Народен съд от 1944 г.".

От профила си във Facebook Симеонов отправя и няколко въпроса към Йончева.

"Убедена ли сте в твърдението си, че оградата може да бъде разрязана от дете с клещи в ръка? Още повече, че на кадрите ясно се виждат дебелите пана от стоманизирани елементи, разрязани със специализирана техника", пита вицепремиерът. И още: "Известно ли Ви е, че няма ограда, която да не може да бъде преодоляна със стълба? Дори10-метровата ограда по границата между САЩ и Мексико може да бъде преодоляна с 15-метрова стълба? Може би, в тази връзка, бихте предложили подаването на високо напрежение по мрежата и събирането на овъглени сирийчета от оградата?"

Симеонов пита Йончева и дали знае, че шофьорът на джипа, който я вози във филма, е Христо Капсъзов, бивш граничен полицай, уволнен по обвинение за трафик през границата. "Записът с изключително ценния таен свидетел не е ли запис със същия този полицай, който много добре познава пътеките и цените на трафика?", пита още вицепремиерът и допълва:  "И ако отговорът Ви на горните въпроси е "Не", считайте се за скъсана на фаза "листовки" в изпита за начинаещи обективни журналисти".

Валери Сименов пита Йончева и дали знае, че няма преграда пред водната стихия, особено в силно насечения планински терен на Странджа? Той цитира данни, според които валежите, паднали в района на Сливарово и подкопали граничната ограда на няколко места, са били с количества над 315 литра на м.кв.!

Вицепремиерът изразява съгласие с журналистката-депутатка, че почти всички групи мигранти преминават през територията на страната със съдействието на гранични полицаи. Лично той бил подал два случая за такива, а заедно с депутати от НФСБ е внесъл поправки в НК за по-високи санкции срещу такива граничари.

"А какво направихте Вие? Снимахте със съдействието на уволнен граничен полицай, добре знаещ къде и кога да Ви закара", констатира вицепремиерът и заключава, че щетите от целенасочените манипулации на Йончева ще са по-големи от природните бедствия.


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама че отпадна твар е тоя! Отблъскващ е като вътрешности на риба.
33
5
 
26
 
! Отговори
Дипломат преди 10 месеца
Мнението на Държавния департамент на САЩ пропаганда от в–к Работническо дело ли е ?? На ВВС също ? В ЕС вече всичко се знае.
32
3
 
15
 
! Отговори
в кварталната кръчма преди 10 месеца
Довечера, в кварталната кръчма, в присъствието на пожарникаря, Валери Симеонов ще изнесе лекция на тема: "Как да събираме овъглени сирийчета?" Ще има практически демонстрации. За всички от герб вход свободен.
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами ако се замислите, всъщност типично по комунистически е да се отчете дейност.
Отчетена дейност, че имаме ограда, а после може и ода да се напише за оградата, но реално нещата се разминават. Имаме грънци.
30
6
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 10 месеца
СТАНИ , СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ , ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ , И РЕЗИЛА ПОГЛЕДНИ
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААААА
В БЪЛГАРИЯ Е ТРУДНО ДА ОПАЗИШ НЕЩО,
СРЕЩУ ПЛИК С ПАРИ - И ГРАНИЦАТА СЕ ОТВАРЯ И БУЗИТЕ ДАЖЕ СЕ ОТВАРЯТ, И СЕ НАДУПВАТ - ДА МУ Е ПО УДОБНО НА КЛИЕНТА
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААААААААААА
29
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали в центъра на София гъмжи от емигранти или нелегално проникнали на територията на страната чужденци. Гъмжи на метри от главно управление на ГП което се намира на Мария Луиза. Това не е пропаганда, а реалност. Този морски "бизнесмен" не е наясно с картата на София явно и от там идва проблемът. Дали?????
всяка прилика с истински лица е случайност.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
значи със главния герой снима😃😃😃 е поне е истински! героят познава пътеките и знае че оградата не е проблем.
27
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Шматка"-та е болен русофил! Всяка вечер целува портрета на Путин!
26
19
 
1
 
! Отговори
Василев преди 10 месеца
Русия е на колене!!!
Агент Дейвид Джеймс!ЦРУ!!!
25
4
 
8
 
! Отговори
..мисли.. преди 10 месеца
..а някой спомня ли си какво беше преди 5 години на границата,а преди 10,а преди 15..преди 30 минути видях как заминават 70 човека с техника,снаряжение и оборудване за знаменитата ни граница...резултат:началото на ноември-2-ма човека хванати...за октомври-общо 3-ма хванати..*** решат ли,ще ни пратят 1млн.бежанци,не искат ли-по 2-3 на месец..тва е!!!
24
21
 
5
 
! Отговори
20 % преди 10 месеца
Добър вечер 80 %, липсват ви значи болшевишките "благинки"... ..тва купоните за хляб, визите, открития лист на МВР за ходене до роднини по в тъча? Също и 3 долара заплата, съветските филми в петък вечер, партийните секретари, класово-партийния подход, ЗКПЧ-тата, корекомите с ШОКОАЛАДа! Ха дерзайте пак за преврат, имате големи шансове да си ги върнете! 80 % шанс!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Белият дом обмисля да номинира Мохамед ел-Ериан за зам.-председател на Фед AMI KRAVTA VODA NE STAVA SHE TRIAT OT SVOITE NALI FED E ZIONISTKI NA ROTSHILDITE BELITE SME VRAGA ZA TIAH
22
17
 
6
 
! Отговори
Зор, ей.... преди 10 месеца
Руските мурафети , у нас не минават....ха,ха,хааааааааааааа...
21
22
 
8
 
! Отговори
шматка преди 10 месеца
Йончеви работи.Само *** комунист може да си мисли че има непреодолими огради.Дори по Тошково време когато имаше и кльон и мини и многобройни гранични войски пак се случваше някой да мине границата.То от червена кратуна...Между другото и Орешарски я строеше тази ограда
20
11
 
2
 
! Отговори
хохохохо преди 10 месеца
Чепат Бай, за руско-турските тролове! И за Гаргамел с лаборантчетата му!
19
5
 
3
 
! Отговори
Патриотар преди 10 месеца
До АнонименМожем да ги придружаваме за някои долар до следващата граница Ааа,забравих,че границата ни е неприкосновена
18
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Елена Йончева е полуруска боклукеса-вещица, родила по изкуствен начин на преклонна възраст.
17
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До да знаете - Извънредно кух човечец,цццццц.........

и филмът кух като майстора!
16
22
 
11
 
! Отговори
А,бе...Балъците ... преди 10 месеца
ДОБРА СИ Е ГРАНИЦАТА !!!!
ВЪРШИ РАБОТА ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА КОМУНЯГИТЕ И РУСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ!
А И ...ЕРДОГАН Е ПИЧ!!!
15
2
 
21
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 10 месеца
Симеонов се шегува ама има ФАКТ .
През 1958 година във Вестник Работническо Дело излиза Статия за Нарушения при строежа на Мрежата по Турската Граница . Тогава Прокуратурата преценява че това е Заплаха за Държавата България и завежда дело .В този Процес са осъдени няколко Кметове и Партийци , вкарани са в Белене и излежали присъди .