От Валери Симеонов за "Граница": Скучна пропаганда ала "Работническо дело"

От профила си във Facebook вицепремиерът отправя няколко въпроса към Йончева
14 ное 2017 21:12,
125
От Валери Симеонов за "Граница": Скучна пропаганда ала "Работническо дело"
Снимка: Facebook

Филмът на Елена Йончева "Граница" е скучен и изнасящ познати факти. Той е пропаганда в стила на "единствената истина" и категоричните лозунги в духа на "Работническо дело".

Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира лентата на журналистката, депутатка от БСП, Елена Йончева. Филмът бе представен вчера и в него се констатира, че границата ни с Турция е лесно препрятствие за нелегалните мигранти. Сред изводите му е и че дете може да разреже телта на съоръжението, а прехвърлянето му става и със стълба.

Симеонов присъства на вчерашната премиера на филма, но не взе отношение досега. Днес социалистите поискаха оставката му и тази на МВР-шефа Валентин Радев заради фактите във видеото.

Още по темата

Малко след това вицепремиерът излезе с коментар в профила си във Facebook. "Напънала се планината и родила мишка", написа той. И описа атмосферата на премиерата: "Имах чувството, че съм на партийна сбирка на БСП и приятели. Ентусиазирана аудитория, атмосфера на озлобление, реваншизъм и Народен съд от 1944 г.".

От профила си във Facebook Симеонов отправя и няколко въпроса към Йончева.

"Убедена ли сте в твърдението си, че оградата може да бъде разрязана от дете с клещи в ръка? Още повече, че на кадрите ясно се виждат дебелите пана от стоманизирани елементи, разрязани със специализирана техника", пита вицепремиерът. И още: "Известно ли Ви е, че няма ограда, която да не може да бъде преодоляна със стълба? Дори10-метровата ограда по границата между САЩ и Мексико може да бъде преодоляна с 15-метрова стълба? Може би, в тази връзка, бихте предложили подаването на високо напрежение по мрежата и събирането на овъглени сирийчета от оградата?"

Симеонов пита Йончева и дали знае, че шофьорът на джипа, който я вози във филма, е Христо Капсъзов, бивш граничен полицай, уволнен по обвинение за трафик през границата. "Записът с изключително ценния таен свидетел не е ли запис със същия този полицай, който много добре познава пътеките и цените на трафика?", пита още вицепремиерът и допълва:  "И ако отговорът Ви на горните въпроси е "Не", считайте се за скъсана на фаза "листовки" в изпита за начинаещи обективни журналисти".

Валери Сименов пита Йончева и дали знае, че няма преграда пред водната стихия, особено в силно насечения планински терен на Странджа? Той цитира данни, според които валежите, паднали в района на Сливарово и подкопали граничната ограда на няколко места, са били с количества над 315 литра на м.кв.!

Вицепремиерът изразява съгласие с журналистката-депутатка, че почти всички групи мигранти преминават през територията на страната със съдействието на гранични полицаи. Лично той бил подал два случая за такива, а заедно с депутати от НФСБ е внесъл поправки в НК за по-високи санкции срещу такива граничари.

"А какво направихте Вие? Снимахте със съдействието на уволнен граничен полицай, добре знаещ къде и кога да Ви закара", констатира вицепремиерът и заключава, че щетите от целенасочените манипулации на Йончева ще са по-големи от природните бедствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
lq lq преди 6 години
fakt koito se slychi po vreme na vasheto ypravelnie!!!
13
7
 
36
 
! Отговори
никой не работи преди 6 години
Филма е истина но управляващите не обичат истината и инцидента при който 30 човека бежанци минават през оградата и през половината страна без МВР или полиция да ги засече и спре до гарата в София където не друг а обикновен човек ги вижда и звъни на полицията!!!това нормално ли е според вас,ами ако тези бяха терористи?не ми се мисли....
12
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО ВАЛЕРИ, БРАВО!
11
15
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 6 години
АБЕ ЕДНА ГРАНИЦА 150 КИЛОМЕТРА НЕ МОЖЕ ДА ОПАЗИТЕ, ДАЖЕ И НАСКОРО СЛОЖЕНАТА ТЕЛ НЕ МОЖЕТЕ ДА ОПАЗИТЕ,РАДВАЙТЕ СЕ ЧЕ ЕРДОГАН СПЕЧЕЛИ РЕФЕРЕНДУМА - И РЕШИ ДА СЕ НАПРАВИ НА МЪЖ И ДЖЕНТЪЛМЕН, ТА САМ СИ Я ПАЗИ ОТ ТУРСКА СТРАНА, АКО БЕШЕ ЗАГУБИЛ, ЖАЛНА НИ МАЙКА ЩЕШЕ ДА РЕВЕ ДЕН И НОЩ :)))ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААА
10
3
 
27
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
чети внимателноОграда здрава са направили евреите в Израел.Стиска ли им на нашенците да направят същата ?!
9
8
 
35
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
Извънредно кух човечец,цццццц.........
8
35
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йончева = Станишев Даже няма да се хабя за тая .Предатели много в историята ни.
7
24
 
6
 
! Отговори
Патриоти ГЕРБ преди 6 години
Чепат Бай, за руско-турските ***! И за Гаргамел с лаборантчетата му!
6
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вальо Тихото, изпята ти е песента ***!
5
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам за Йончева?!Ама Вие патреотарете сте аут на следващите избори.Много народ излъгахте Вие,много...
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко каза? Ко?
3
40
 
12
 
! Отговори
deja vu преди 6 години
И какво, Йончева "обвинява", че оградата е от тел и може да се реже?! Както всяка друга ограда впрочем! Прокарването и през дерета, баири и реки няма как да е за стотинки, факт! Като цяло възпиращият ефект на оградата е постигнат! Също факт! има и фейк! Фейк са руско-турските хибридни мурафети, насочени предимно към 80% от българското население! Целта е ясна, хаос, криза, метеж и завръщане в бунището!
2
11
 
51
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Валерка, как е бизнеса с хотела? Пълен ли е с "почиващи"?
1
11
 
41
 
! Отговори
ОТ ДПС МУ ПОСТЛАХА преди 6 години
Странно е, че всичките вицепремиери ходят в Брюксел, само Валерката не ходи. Щото там всички врати са затворени за него.