Плевнелиев: Руските хакери тренирали с нас преди атаките към САЩ

Санкциите срещу Русия работят, категоричен е президентът (2012 г. – 2017 г.)
Обновена: 14 ное 2017 19:58 | 14 ное 2017 19:03, Красимир Ангелов
276
Плевнелиев: Руските хакери тренирали с нас преди атаките към САЩ
Снимка: БТА

България е била обект на руски кибератаки и това е установено от ДАНС и партньорските служби още през 2016 г., посочи президентът (2012 г. – 2017 г.) Росен Плевнелиев в предаването "Лице в лице" по bTV.

По думите му след получаването на доклад от службите той е свикал КСНС, на който "всички други български политици се затвориха, не казаха нищо".

Още по темата
"Когато в последствие, още като държавен глава, виждах по документите на НАТО същите адреси, същата организация, същите хора на изток от България, за мен беше ясно, че руснаците по-скоро са тренирали с България своите умения за кибершпионаж и атаки, за да ги приложат след това на изборите в САЩ, Германия, Франция, Испания, ако щете, вероятно – и Англия", коментира бившият държавен глава.

Плевнелиев отново посочи, че според него санкциите срещу Русия работят и не трябва България да работи за премахването им: "Не е далновидно и не е продуктивно действие, не е в българския национален интерес – той е да бъдем равни на другите европейски народи, това значи да се държим като достоен член на ЕС, а не да го разделяме", отчете той.

Росен Плевнелиев разкритикува държавния глава Румен Радев за провала на антикорупционния КСНС и изрази мнение, че не трябва началникът на новия орган за борба с подкупни политици да се избира на "Дондуков" 2. „В случай, в който президентът е назначил служебно правителство и е назначил антикорупционното звено, няма да има кой да контролира”, посочи Плевнелиев

Според него е лоша идея и обявената "ревизия" на приватизацията. "Подобно действие, което със задна дата променя правилата на играта, е крайно непродуктивно както за обществото, така и за държавата", подчерта бившият държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари