Плевнелиев: Руските хакери тренирали с нас преди атаките към САЩ

Санкциите срещу Русия работят, категоричен е президентът (2012 г. – 2017 г.)
Обновена: 14 ное 2017 19:58 | 14 ное 2017 19:03, Красимир Ангелов
276
Плевнелиев: Руските хакери тренирали с нас преди атаките към САЩ
Снимка: БТА

България е била обект на руски кибератаки и това е установено от ДАНС и партньорските служби още през 2016 г., посочи президентът (2012 г. – 2017 г.) Росен Плевнелиев в предаването "Лице в лице" по bTV.

По думите му след получаването на доклад от службите той е свикал КСНС, на който "всички други български политици се затвориха, не казаха нищо".

Още по темата
"Когато в последствие, още като държавен глава, виждах по документите на НАТО същите адреси, същата организация, същите хора на изток от България, за мен беше ясно, че руснаците по-скоро са тренирали с България своите умения за кибершпионаж и атаки, за да ги приложат след това на изборите в САЩ, Германия, Франция, Испания, ако щете, вероятно – и Англия", коментира бившият държавен глава.

Плевнелиев отново посочи, че според него санкциите срещу Русия работят и не трябва България да работи за премахването им: "Не е далновидно и не е продуктивно действие, не е в българския национален интерес – той е да бъдем равни на другите европейски народи, това значи да се държим като достоен член на ЕС, а не да го разделяме", отчете той.

Росен Плевнелиев разкритикува държавния глава Румен Радев за провала на антикорупционния КСНС и изрази мнение, че не трябва началникът на новия орган за борба с подкупни политици да се избира на "Дондуков" 2. „В случай, в който президентът е назначил служебно правителство и е назначил антикорупционното звено, няма да има кой да контролира”, посочи Плевнелиев

Според него е лоша идея и обявената "ревизия" на приватизацията. "Подобно действие, което със задна дата променя правилата на играта, е крайно непродуктивно както за обществото, така и за държавата", подчерта бившият държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
7
 
7
 
! Отговори
киреза 70 преди 6 години
БОЖЕЕЕ КАКВО НЕДОРАЗУМЕНИЕ НА ПРИРОДАТА.....ТРЕНИРАЛИ СА НА ЗАДНИТЕ ТИ ЧАСТИ.....***.
156
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев разби химерата за "братската дружба", като нарече Русия с истинското си прозвище - АГРОЕСОР !Затова русофилската диаспора съска от злоба и безсилие.
155
14
 
7
 
! Отговори
Глупости преди 6 години
Прецедента знае ли, че ако го питат Путин въобще няма да се сети за неговото име, дори и за имената на настоящите президент и премиер на България! Толкова ги интересуват руснаците българските проблеми, камо ли да се мешат в тях и дават пари за хакване! Пък вие се упражнявате на тема фили и фоби....
154
0
 
0
 
! Отговори
мукар преди 6 години
До Анонименто и ти си gay-sere но не си го признаваш
153
0
 
0
 
! Отговори
пише се кьорсОфра преди 6 години
иначе си прав
152
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
189 А лошо ли е да си говорител на Белия дом, впрочем ние европейците би трябвало да сме по разтревожени от действията на руснаците от американците
151
11
 
13
 
! Отговори
Рушкий человек ! преди 6 години
Рушките хакери го хакат най-добре на Матушката си русь, благодарение и на тях раССията ще си търпи санкциите, ще наднича през бодливата си тел към свободния свят, и ще се чуди защо думата - ***, не носи нищо градивно в себе си ... !!!
150
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПО принцип за вътрешната политика беше много прав за много неща и сега е прав за задната дата - прецедент , който може да ни превърне в бананова република, ако още не сме. обаче за външната политика, е като говорител на белия дом, че и по-зле.
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
186 щом е срещу Русия е глупост за теб , така ли
148
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
182 Не ти харесва че говори срещу твоите рушлямистиии нали
147
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
181 Кога те разочарова , когато подкрепи протестите срещу Пеевски ли срещу КОЙ
146
4
 
5
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Чия ли спец служба, под прикритието на НПО, стои зад това меко---тело???Навиците и уменията на на "бившото" ком---сомолско секретарче не са изчезнали!Днес ги прилага в полза на друга идеология, но принципът на всички идеологеми има общ корен, така че придобитите навици в ком---сомолската организация са му от полза.Не бих се учудил, ако в бъдеще бъде лансиран от новите си "работодатели" на висша държавна длъжност в Бг.
145
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям плaзмодий....а направи добро впечатление на времето , излъга хората да гласуват за него... дали ги вярва тез истории дето ги приказва.....
144
3
 
12
 
! Отговори
Българска поговорка преди 6 години
Луд умора няма.
143
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
176 Така ли казват у ваше село
142
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая мишка пак запя любимия си рефрен.Много е банален.Има някаква Обсесия върху Русия.Но това му е единствения начин да докара някой лев от Козяк.За да може да осигури на Деси стандарта с който е свикнала.И стига журналята са наричали този субект президент.Той е Експрезидент.Иначе и Станишев и Орешарски са Премиери!А Симеон е цар на България
141
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
175 Тъпче ти знаеш ли нещо за Голямата базилика в Пловдив
140
0
 
2
 
! Отговори
Хакероспец преди 6 години
Не може всички да разбираме от хипер атаки
139
1
 
1
 
! Отговори
5 преди 6 години
А бг хакери къде нека отговарят что се покрити
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
170 Още тогава той се откъсна от опекунството на ГЕРБ и на ББ