Въпреки "Брекзит": София и Лондон остават партньори

Президентът Радев се срещна с посланика на Великобритания
14 ное 2017 18:37, Красимир Ангелов
14
Въпреки "Брекзит": София и Лондон остават партньори
Снимка: БТА

Великобритания е стратегически партньор на България в Европа и съюзник в рамките на НАТО, обяви президентът Румен Радев, който днес се е срещнал с посланика на Великобритания Ема Хопкинс на "Дондуков" 2.

Страната ни цени високо подкрепата на Лондон за реализиране на ключови реформи в правосъдието и постигането на резултати в борбата с корупцията и организираната престъпност у нас, посочил държавният глава.

По време на разговора Румен Радев е изразил увереност, че независимо от излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, София и Лондон ще продължат ефективното си сътрудничество в ключови сфери на взаимен интерес: отбрана, миграция, борба с тероризма, реформата в правосъдието, икономика и инвестиции.

Президентът Радев и посланик Хопкинс са били единодушни, че приемането на дългосрочни мерки за защита на европейските граници и борбата срещу нелегалния трафик са в интерес на всички европейски държави.

Акцент по време на срещата са били и усилията на България за предприемането на ефективни мерки за борба с корупцията. Посланик Хопкинс е споделила опита на Великобритания в превантивните действия и прозрачността в процеса на възлагане и реализация на обществени поръчки, включително и опита на компании със седалище в Обединеното Кралство при участие в търгове в България.

По думите на държавния глава борбата с корупционните практики трябва да се случва в реално време, а не постфактум. Румен Радев изрази убеденост, че законодателните мерки за противодействие на корупцията трябва да засилят капацитета за навременно разкриване, разследване и пресичане на корупционни схеми и санкциониране на извършителите.

Президентът Радев сподели и очакванията на България, че при напускането на ЕС от страна на Обединеното кралство, ще бъдат гарантирани всички права на сънародниците ни, които живеят, учат и работят във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За София е ясно. Остават партньори. А за България? Май не става дума.
10
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Англия иска само евтина работна БГ-ръка, там е много трудно да се работи с БГ-диплома като специалист. индийци, пакистанци и *** имат повече права от българите и румънците.Надутите англичани да се махат от ЕС, никой не ги иска.Кралицата жива ли е оше?
9
2
 
3
 
! Отговори
анков преди 6 години
Този - военния още ли е Президент ???? Мъчи се , като грешен дявол .Как така от казармата ставаш Президент и след това , какво Менторката му Нинова е изключително проста и явно, за да оцелее Радев, трябва да търси подкрепа от интелектуалците в България .....
8
0
 
1
 
! Отговори
a преди 6 години
vsychtnost ostavame tqhna koloniq,no samo za sega skoro shte se vyrnat hubavite vreme i za nas
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда Германия победи Англия, може би глобалистите и ислямизма ще се върнат.Става интересно.Важното е,че няма да има конфликт.
6
2
 
2
 
! Отговори
салфетна дипломация преди 6 години
До АнонименНие пък все едно имаме някакви дипломатически отношения с тия. Като доде времето ще натоварят и наши и афганци на фериботите и директно у Джунглата у Кале.
5
1
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Кои са тия всички бе, ти си в ЕС само на хартия ако си берач на ягоди то ок заминавай си в ЕС.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ *** сигурно са очаквали , че ще скъсаме дипломатическите отношения.80% !
3
1
 
4
 
! Отговори
не ви щем мъглата преди 6 години
Партньори в какво - изтичането на мозъци? А може би Бащицата е договорил реадмисия на регнатите у БГ камилари.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви партнери сме с тия извратеняци, то не бяха инквизиции, гейове, вегани, сатанистки обряди либерализъм/ Лондон на колене пред ген Радев и един шут през кривите морди на бозавите
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Лондон ще избягат Париж и Берлин и пак ще се върнем при Москва.