Зад действията на Сърбия стои посланието: Не сте желани тук!

Очакваме отговор защо трима лекари бяха арестувани, заяви Михаил Петров от ВМРО
Обновена: 14 ное 2017 21:29 | 14 ное 2017 21:20, Красимир Ангелов
47
Зад действията на Сърбия стои посланието: Не сте желани тук!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Зад действията на сръбската полиция, арестувала тримата български лекари в Босилеград, стои политическото послание: "Не сте желани тук!" Това мнение изрази Михаил Петров от ВМРО в ефира на телевизия Bulgaria On Air.

В студиото на "Денят ON AIR" той коментира случая от 10 ноември в Сърбия, когато български медици са оказвали хуманитарна помощ на местното българско население в Босилеград, когато изведнъж пристига полиция и задържа тримата лекари без видима причина за това.

"Очакваме отговора на сръбската страна защо изобщо се е стигнало дотам, но тя не обича да реагира веднага. От наша страна действия са предприети на момента като външният ни министър е дал указания на посланика ни в Белград да протестира срещу действията от 10 ноември", обясни Петров.

В телефонен разговор за Bulgaria ON AIR от Брюкел се включи и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който заяви, че е отправил остро изказване в залата на Европейския парламент по случая.

"Изпратен е въпрос до Европейската комисия, разказан е случаят и е попитано нормално ли е да се арестуват лекари по време на хуманитарна мисия. Също така е запитано дали е нормално да няма постоянна здравна служба и защита за здравето на хората в Западните покрайнини", разказа Джамбазки.

Евродепутатът очаква реакциите след тези въпроси да бъдат негативни, но продължи, че "последователната сръбска антибългарска политика ще влезе в годишния доклад за напредъка на Сърбия, която ще се окаже силно негативна".

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
ДО 43 преди 6 години
Защо ги гониш от земите им? Те живеят от векове там. Това е тяхната земя и земята на дедите им. Тяхно право е сами да решат къде да живеят.
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38Не! Сърбите за пореден път показват, че не искат българите. Никога не са ги искали. Защо? Те си знаят.Друго се чудя- като знаеш, че не си желан някъде от някого, защо ходиш там? Защо се набутваш, където не те искат?Там живеели българи. Щом са българи, да се върнат в Бг. Родината им ще ги приеме. Ако искат да останат в Сърбия, ще ги лекуват сръбски лекари.
37
3
 
0
 
! Отговори
сс преди 6 години
България е уникална държава, скарани сме с Румъния, Сърбия, Гърция, Македония...всеки да си прави изводите
36
0
 
4
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
До ТолерастияТоя мач България вече го игра след първата и втората балкански войни, след първата световна и последвалата спогодба "Моллов-Кафандарис". Стига вече обезбългаряване !!!
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА ние сме нормален ген, че дадохме коридор на НАТО, за да им съсипе държават за нищо. Разбирам сърбите и считам, че нямаме право да им се сърдим.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите за поред път доказват че са вреден ненормален Ген
33
1
 
10
 
! Отговори
до Толерастия преди 6 години
Искаш да ги приберем тук, но това е и целта на сърбите. Обезбългаряването на тези земи автоматично изключва бъдещи претенции от страна на България, към чисто български, несправедливо отнети територии! Турция и не помисля да прибира етническите турци, даже ги насърчава към голяма раждаемост по местопребиваване. Защо ли?
32
3
 
4
 
! Отговори
Марина преди 6 години
До радевНе може наи -бедната и без правила държава да бъде каквото и да е !А тия т. н . 'патриоти "/по Ботев /да се погрижат да изпълнят обещанията ,дадени преди изборите .
31
0
 
2
 
! Отговори
До 33 вин преди 6 години
Благодаря за изчерпателния и коректен отговор.
30
4
 
2
 
! Отговори
Толерастия преди 6 години
Колко пустеещи села има у нас. Дайте им на тия хора статут за постоянно пребиваващи в БГ. Да нямат право да излизат в чужбина, но да работят тука. И примерно ако се роди дете тук, то да има български паспорт. Нали все ревем за демографска криза. Сещам се също за бесарабските българи. Тия хора, а и не само те са повече българи от доста от живеещите тук.
29
0
 
3
 
! Отговори
Вин преди 6 години
до 32 Въпреки несериозно зададения въпрос ще ти отговоря. Така ме наричат доста приятели, защото приличам на герой от един много стар филм-Великолепната седморка! Сега доволен ли си?
28
0
 
1
 
! Отговори
До 30 преди преди 6 години
Кво е тва "вин" ?
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е чиста , умишлена провокация от наши безмозъчни софииски евроатлантици. Такива са подпалвали военни конфликти.
26
3
 
6
 
! Отговори
Вин преди 6 години
Някога Стипе Месич ми се струваше доста краен в изказванията си срещу сърбите. Сега разбирам, че е бил прав!
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва ло е сърбите да ги осъдят и затворят за 3 години ама са почти като нас та са ги пуснали.
24
5
 
4
 
! Отговори
До 28 Ето преди 6 години
Е, кво ето ? Всека държава си има закони които требва да се спазват. Като нашта държава е разграден двор тва незначи че и Сърбия е такава.
23
2
 
13
 
! Отговори
Ето преди 6 години
Историята е доказала че сърбите ВИНАГИ проявават негативно и враждебно отношение към българите. Нищо добро не можем да очаквоме от тях.
22
11
 
9
 
! Отговори
карина преди 6 години
Като се замисля каквато е нашата Северозападна България такава е и сръбската Североизточна. А какво искаме да докажем или покажем като сме изпратили лекари там ???
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Незаконно разбира сеАко ти дойде лекар на гости и ти поискаш да те прегледа това също е незаконно според твоята русофилска логика. Щеше да е незаконно ако бяха вземали пари.
20
16
 
8
 
! Отговори
Ташак Булгаристан преди 6 години
Вие мразите всички и всички мразят българите! За второто съм абсолютно съгласен.