57% от пенсионерите получават 40 лева "коледен бонус"

Добавките ще се изплащат заедно с декемврийските пенсии
52
57% от пенсионерите получават 40 лева "коледен бонус"
Снимка: архив, Булфото

По 40 лв. "коледен бонус" ще получат 1 232 000 възрастни хора у нас или около 57% от пенсионерите, реши правителството. Те са с най-ниските пенсии - до 321 лв. - колкото е предложената линия на бедност за 2018 година.

Още по темата

На заседание на Надзорния съвет на НОИ вчера социалните партньори подкрепиха решението, уточни ресорният министър Бисер Петков пред журналисти в МС.

За целта кабинетът отпуска 49.3 млн. лв. по бюджета на Държавното обществено осигуряване. Добавките ще се изплащат заедно с декемврийските пенсии.

По думите на министъра броят на пенсионерите, които ще получат добавката, е приблизително равен на този през миналата година.

"Съображенията при подготовката на решението бяха да се запази обхватът. Тези 50 млн. ще бъдат осигурени чрез преструктуриране разходите на НОИ", каза той.

Петков посочи, че тази година има значително преизпълнение на приходите от осигурителни вноски. Към месец септември са събрани повече около 230 млн. лв., така че отпуснатите допълнително пари няма да доведат до увеличаване на планирания дефицит в бюджета на ДОО.

Социалният министър изрази съболезнования към близките на загиналия миньор в рудник "Ораново" вчера. По думите му, количка за извозване на материали удря работник, който се придвижва по това трасе в разрез с правилата, като по-късно той е починал в болницата. По случая се извършва проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
18
 
! Отговори
равни сме преди 6 години
20 EUR в БГ и то само за 57%, 100 EUR в гърция и то за всички. Благодарим ти Бащица - ликвидаторът на БГ.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внимавайте да не станете като Гърците! Нали така каза човеко от село банята? Да но Гръцките пенсионери получават 1 000 евро бонус. Как стават тези работи в бедна Гърция нямам идея? А ние в богата България по 20 евро! С тези 20 евро освен да им купят свещи на управниците им за друго невиждам какво ще ги ползват.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е сoциалният мимимум в ЕС като дойде Меркел догодина задължитерно пенсионерите да я попитат.
4
1
 
22
 
! Отговори
Лорд Тиква преди 6 години
Само с българите мога да се гавря така,затова обичам България!ЦРУ ме сложи доживот да властвам хахахах!
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във "фалирала" Гърция 1,400,000,000 евро за коледа за цялото население.В "стабилна"България 50,000.000 и то само за най-бедните.Уникална държава,уникално управление!
2
0
 
33
 
! Отговори
Един пенсионер преди 6 години
Щом линията на бедност е 321лв,защо минималната пенсия е 200лв ?
1
0
 
30
 
! Отговори
Гръцки пенсионер преди 6 години
20 евро?Ха ха ха ха...