57% от пенсионерите получават 40 лева "коледен бонус"

Добавките ще се изплащат заедно с декемврийските пенсии
52
57% от пенсионерите получават 40 лева "коледен бонус"
Снимка: архив, Булфото

По 40 лв. "коледен бонус" ще получат 1 232 000 възрастни хора у нас или около 57% от пенсионерите, реши правителството. Те са с най-ниските пенсии - до 321 лв. - колкото е предложената линия на бедност за 2018 година.

Още по темата

На заседание на Надзорния съвет на НОИ вчера социалните партньори подкрепиха решението, уточни ресорният министър Бисер Петков пред журналисти в МС.

За целта кабинетът отпуска 49.3 млн. лв. по бюджета на Държавното обществено осигуряване. Добавките ще се изплащат заедно с декемврийските пенсии.

По думите на министъра броят на пенсионерите, които ще получат добавката, е приблизително равен на този през миналата година.

"Съображенията при подготовката на решението бяха да се запази обхватът. Тези 50 млн. ще бъдат осигурени чрез преструктуриране разходите на НОИ", каза той.

Петков посочи, че тази година има значително преизпълнение на приходите от осигурителни вноски. Към месец септември са събрани повече около 230 млн. лв., така че отпуснатите допълнително пари няма да доведат до увеличаване на планирания дефицит в бюджета на ДОО.

Социалният министър изрази съболезнования към близките на загиналия миньор в рудник "Ораново" вчера. По думите му, количка за извозване на материали удря работник, който се придвижва по това трасе в разрез с правилата, като по-късно той е починал в болницата. По случая се извършва проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Nzokras преди 6 години
987 567 ot tova goliamo chislo sa invalidni mladi pensioneri. Vazrastnite pensioneri sa edva 314 512...pochti na svarshvane...
46
0
 
1
 
! Отговори
гошето преди 6 години
Ад ми на си трие дори името, работи в нелегалност.
45
3
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 6 години
Аз съм пенсионер от 2012 година и ще изкарам съвсем нормална Коледа с децата и внуците си.А тези които се пенсионираха при бай Тошо действително ще им е по трудно.А вие пуберите си гонете вашите проблеми,но не с попържни пред лаптопа или таблета,защото както казва ,,колегата" 46 ако висите цял ден пред клавиатурата ще попълните армията на социално слабите.Вие просто не разбирате какви късметлии сте и само хленчите и искате някой да ДАДЕ.А ти какво си дал за да е по добре страната ти?
44
2
 
4
 
! Отговори
Пенсионер-нов преди 6 години
Абе деца спрете да коментирате пенсиите .Това не е вашта силаи ваш проблем.Не може да имаш 40 години стаж и да си с 200лв. пенсия. Такива пенсии са от много,много преди Бойко да се,,появи на сцената.Здравни фондове и пенсионни фондове социалистическата държава не изгради И сега най старите пенсионери и ,,ползват благата.Не може от180 лв заплата да се получава 400-500 лева пенсия.Земеделската беше 30лв!!!За вас младите няма да е така,ако работите.Но не само над клавиатурата защототогава ссоциалн
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дайте на един немски пенсионер 20 евро за коледа помощи и ще видите колко сте смешни и мизерни
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАШ БОЙКО НЯМА ОЧИ А КОПЧЕТА ! КАК МОЖЕ ДА СЕ ПОЯВЯВА ВСЕКИ БОЖИ ДЕН И ДА СЕ ХВАЛИ ,ЗАЩОТО ИЛИ СИ НЯМА ПРЕДСТАВА ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ИЛИ ЗНАЕ ,НО Е ГОЛЯМ НАГЛЕЦ. ПОНЕ ДА НЕ СЕ ХВАЛИ....ДНЕС СЕ ЧУ КОЛКО ГРЪЦКАТА "НЕСТАБИЛНА " ДЪРЖАВА ДАВА НА ВСИЧКИТЕ СИ ПЕНСИОНЕРИ ЗА КОЛЕДА И НАШИЯТ НЕ ЧУВА ЛИ КАКВО СТАВА В ЕВРОПА ,ЧЕ Е СМЕШНО ДА СЕ ПОЯВЯВА И ДА СЕ ХВАЛИ....
41
2
 
7
 
! Отговори
български пенсионер преди 6 години
Ама как де не се радваме ..."нестабилната" по думите на нашият вожд с копчета вместо очи Гърция дават коледни на пенсионерите ,на всички по 1000 евро а нашите лакомии дават на пенсионерите и то на най-бедните коледни по 40 лева...Българи с нашите общите пари българските политици плащат на любовници ,за безрой глезотии, за субсидии ,за S класи коли да си возят дебелите *** ....а ние гългаме въздух и ги търпим....
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Габон мин.пенсия е равностойна на 200 евракис .
39
2
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
Е само толко ли им се откъснаха от сърцето на пребоядисаните членове на БКП?
38
2
 
7
 
! Отговори
... преди 6 години
Е много им дадохте!!! Това за бог да прости ли е ?
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Dimitar9 31Аз съм с 28 години трудов стаж и от 20 години пенсия по инвалидност ( диабет плюс съпътстващи заболявания ), с "огромната" пенсия от 216 лв. Такива като мене има доста и ние ли сме от мързелите?
36
3
 
11
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Демек 56 % от старите хора живеят с мизерните 230 лева !!! Браво Бойко,браво Борисов !!!
35
1
 
1
 
! Отговори
Ror преди 6 години
Fakenews.
34
0
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Сега видях за 2015 немците са взели около 350-400 ? коледни добавки, ама гърчулята, щото, са тарикати си отпуснали по 1000 ?.
33
0
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Даже в Германия пенсионерите не взимат 1000 ?коледни добавки, но пучите гърци, може да си раздадът и по 10 000 ?. Нал' не са се потили за тях, а са трошили чинии на узо и сертаки!
32
3
 
21
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Даже не ги е срам да оповестяват статистически данни,от които да ти настръхне косъма! 57% от всички пенсионери са с пенсия под 321 лева!!Вие представяте ли си за какво става дума!?За какъв геноцид говорим,за какъв срам!?Цял живот си работил и са ти правили удръжки и сега-мизерен живот!Е,нема такава държава-наистина!
31
11
 
6
 
! Отговори
Стрелец с револвер преди 6 години
До Дедо МъдиРазклати ги може да не уцели! Не само пенсионерите имат нужда от повече пари! Аз предлагам минималната работна заплата да стане 5 бона, а минималната пенсия 3000 и да фалираме държавата за два месеца!
30
2
 
8
 
! Отговори
Dimitar9 преди 6 години
Безобразие! За кой път поощряват тези, които нямат никакъв принос. Не трябва да се учудваме- това е принципът на управлявашите- както казваше Т. Живков- УРАВНИЛОВКА! Сега има и добавка- да се унищожи всичко кадърно!
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюя на тези жалки 40 лв. Нека Боцко си ги внесе на Алигаторовите о-ви, може и на Каймановите! Може и в Банк Насионал дьо Женев! Пенсията ми е малко над 321 лв за 47години стаж, така че не ми се полага и това, което подхвърлят на другите! Халал, момчето ми! Главният наблюдава отгоре!
28
3
 
21
 
! Отговори
Циник до 26 преди 6 години
Т ъ п коментар!( всеки разбра колко дължат гърците!)По-добре коментирай разликата:Гръцки пенсионер - 1200?Български - 20?