Цачева за доклада на ЕК: Най-позитивният досега!

Министърката е удовлетворена от оценката на Брюксел
68
Цачева за доклада на ЕК: Най-позитивният досега!
Цецка Цачева. Снимка: архив, БТА

Правосъдният министър Цецка Цачева заяви, че докладът на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка е най-позитивният до момента.

По думите й той дава множество положителни оценки както за работата на настоящото правителство, така и за цялостната ситуация в страната.

„Ясно се заявява, че работата трябва да продължи, което може само да ни мотивира и да ни накара с по-бързи темпове да стигнем до окончателно изпълнение на 17-те препоръки“, заяви Цачева пред журналисти след заседанието на Министерския съвет.

Тя каза още, че правителството изцяло подкрепя изразената перспектива за преминаване към хоризонтален механизъм за върховенство на закона, общ за Европейския съюз.

Още по темата

Цачева посочи, че за първи път в годишния доклад по механизма липсват нови препоръки към страната ни.

Правосъдният министър каза още, че сътрудничеството между ЕК и българските власти ще продължи с хоризонт доклада през 2018 година. Ако тогава успеем да отчетем „задоволителен напредък“, ще има основание в края на следващата година и началото на 2019 г. механизмът да отпадне.

По думите й в доклада е посочено, че заради предсрочния парламентарен вот работата по препоръките се е забавила, но ясно е заявено, че има бърза приемственост между предишния и настоящия редовен кабинет. Отчита се, че заплахата от организирана престъпност е намаляла до степен, сходна с тази в други държави-членки, изтъкна още Цачева.

Тя беше категорична, че предложенията на ГЕРБ за престъпления при приватизацията да няма давност, не са в контекста на доклада и не са за отвличане на вниманието. По думите й няма нужда от това, тъй като тонът на доклада е много позитивен.

Цачева заяви, че е удовлетворена от оценката на Брюксел и че по никакъв начин тонът на доклада не спекулира с това, че предстои председателство на България през първото шестмесечие на 2018 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А един станиол залива мармоти със шоколад. Тази и тя ли си купува дрогата от Главчев и вижда розовите единорози.
10
0
 
21
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Не пускайте вицове с ГЕРБерски хумор.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече затъваме в корупция в икономика в бедност, в толкова ЕС ни изготва по положителни доклади.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...комисията все още не може да заключи, че показателите са изпълнени в задоволителна степен..."Сиреч оценката е 3 на "релси".
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново ще гледаме филма "Те ни плюят, ние мислим че Ви вали" по всички ТВ с участие на управляващи...
6
0
 
29
 
! Отговори
*** преди 6 години
А ние трябва да ти вярваме , нали ....УЖАС , и това го казва един провален юрист , провален кандидат-депутат , провален кандидат- президент .... Ми ако имаше поне капка достойнство трябваше да сескриеш със заграбеното до момента и да изчезнеш буквално .... Ама сега ще ни докаже че може да се провали и като министър ... Е , няма нужда , няма да ни изненадаш ... Просто няма с какво ...
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжлива, нагла кумунизка.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОТАЛЕН ПРОВАЛ НА ГЕРБ ! ОСТАВКА !!!
3
1
 
24
 
! Отговори
:):) преди 6 години
нали знаете лафа за чашата, за едни е на половина пълна за другите на половина празна. Че и с тоз доклад на който както му изнася...
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали уж щяхме да се борим с фалшивите новини ?!
1
0
 
28
 
! Отговори
Край преди 6 години
Майка на нацията не стана ама за шефка на затворите си е харна.