Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента

Опозиция и управляващи се скараха заради думите на премиера
Обновена: 15 ное 2017 18:29 | 15 ное 2017 10:04, Камелия Цветанова
217
Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента
Снимка: Булфото, архив

Със скандал започна редовното заседание на парламента в сряда. Стигна се дори до крайното решение от страна на шефа на Народното събрание Димитър Главчев да изгони соцлидерката Корнелия Нинова, защото обиждала премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Напрежението между тях ескалира още в петък, но тогава Главчев само я предупреди, че може да я отстрани от заседанието, както предвижда правилника за работата на парламента.

В сряда обаче, след като Нинова обяви, че Борисов наричал депутати "безделници", той наистина я изгони от залата.

Тя пък отказа да си тръгне от трибуната, нейният съпартиец Антон Кутев реагира остро на решението на Главчев и така и той отнесе наказание - отстранен и то за две заседания.

Скандалът започна с искането на БСП да бъде изслушан премиера Борисов заради думите си, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и с купуване на гласове на затворници. 

От мнозинството обаче отказаха да подкрепят социалистите с мотива, че изказването на премиера е основано на публикации. Това провокира Нинова да попита депутатите от ГЕРБ и Обединените патриоти нямат ли достойнство.

"Разбирате ли какво правите с отказа си да бъде изслушан премиер? Министър – председател твърди публично, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници и Вие оправдавате това с четене на вестници, питам защо заради него се подлагате на това унижение, нямате ли достойнство като народни представители, той ви е наричал безделници", скочи тя.

"Защо позволявате на премиер, който и да е той, тотално да руши институциите в страната, ние сме парламентарна република…", продължи тя, но не успя да довърши декларацията си, защото Главчев й взе думата и я изгони.

Корнелия Нинова отказа да си тръгне и поиска квесторите да я изведат от залата. Заради настъпилия хаос в крайна сметка Главчев се принуди да даде извънредна почивка, докато се успокоят страстите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 191"Само лустрация" на калинките начело с асфалтаджията!!!
154
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ момента няма по-добри от ГЕРБ и БорисовСериозно ли, да не си от 80-те процента?
153
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента няма по-добри от ГЕРБ и Борисов, които да застанат начело.Това е.Няма кой друг!
152
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само лустрация
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова няма как да оправи България.Стига с тва БСП(К) 2017-та сме.Не харесвам и Герб също,но на този етап това е положението.Народа го е избрал,ще си го търпи.Трябва да се избира от по-малкото зло.Стига с този соц.България е модерна държава.
150
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова е с болен мозък...
149
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2051-ва година.На конгрес на ГЕРБ старейшините предложиха, а присъстващите единодушно избраха Бойко Борисов за Първи, Единствен и Пожизнен Председател на ГЕРБ, Министър-Председател, Председател на Народното Събрание, Президент на Републиката и Футболист на Годината.ТОЙ ОБЕЩА да криминализира деянието "Обида на Борисов" като углавно престъпление.На въпрос от Беновска (радио К2), ЗАЩО ДОСЕГА не е направено, Борисов отговори, че нямал достатъчно екпертиза.
148
17
 
17
 
! Отговори
Маричков преди 6 години
Поздравявам всички във Форума с песента:АЗ НЕ СЪМ ГЕРБЕРАСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА
147
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Така еДенем сините"***" работят върху битието си , а червените драскат простотии по форумитеТака е , сините работят върху битието си зад вратата на парламента, герберугите работят покрай вожда си ,патриотарите въртят опашчици около него, а червените се надяват 80-те % да ги разберат.
146
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Колкото и да я пазиш.Нинова лошо и се.пише.Много съм вътре в нещата тя не разбра катастрофите са предупредихме, щемстане по-лошо. Няма да се спре санировката ние в нашия край знаем да уважаваме Борисов.
145
11
 
12
 
! Отговори
Огнян Минчев - цитат преди 6 години
Очевидно Борисов има безспорни качества на ръководител, което личи от процъвтяването на охранителната му фирма ИПОН, особено в последните десет години. Също така безспорно е, и той самият е наясно, че няма екпертиза в интелекта и в дебат с Нинова ще стане за смях. Но Нинова в крайна сметка ще загуби войната с Борисов, тъй като той със сигурност ще я пренесе на улицата, където ловко може да използва пищова и бухалката - два политически инструмента, с които Борисов борави с експертиза.
144
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До народна мъдрост"Луд умора няма! Става дума за една."---Така е. То и ЕДИНИЯТ няма умора да ръси "бисери".
143
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Така е"Вземете пример от Бойко , любимец на народа.Така ли е ? Така е...!"---Така е! Целият народ иска ДА ГО "ЛЮБИ", не само кметът на Сандански. -:)
142
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дрОгарката от с. Крушовица имаше възможност да се прояви като отговорен държавник, като оглави НС и така да покаже управленския си потенциал, да види населението, щом като има мераци за власт, има ли способност да упражнява властта. Тя обаче педпочете да се изявява като една махленска кавгаджийка. Слаба работа, смешна и жалка!
141
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мили Герберастчета, имате право и задължение да обичате Вожда Си.И да Го хвалите.И да го защитавате, защото Нинова го страхува, а той няма експертиза да говори с нея.Само не му се опълчвайте, че знаете кво стана с Мишо Бирата, с Миро Шпека, с Чакъра и другите дето аз ги не знам, *** вие си ги знаете.Слушкайте. Тва е. Вожда има нужда от вас, за да не го нарочат за диктатор, какъвто той всъщност Е.Живков така навремето си имаше БКП.То сега същите са в ГЕРБ, всъщност.
140
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2051-ва година.На конгрес на ГЕРБ старейшините предложиха, а присъстващите единодушно избраха Бойко Борисов за Първи, Единствен и Пожизнен Председател на ГЕРБ, Министър-Председател, Председател на Народното Събрание, Президент на Републиката и Футболист на Годината.На плах въпрос от заблудил се чуждестранен журналист, ЗАЩО необосновано обижда Народното Събрание, Борисов гневно отговори, че затова е виновен Станишев и Костов.
139
10
 
13
 
! Отговори
Шегечка преди 6 години
Бойко към Корнелия: Боли ли те ? ДА. Да го извадя ли? НЕ
138
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова: "питам защо заради него се подлагате на това унижение, нямате ли достойнство"И аз питам защо Нинова заради Решетников, Путин и Русия подлага на такова унижение България, няма ли поне малко национално достойнство?
137
27
 
18
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Борисов ги направи на луди тия от БСП.Перкулясаха от злоба, че кокала не е при тях. Но с лъжи и проста..на власт не се взема.Вземете пример от Бойко , любимец на народа.Така ли е ? Така е...!
136
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тамън сега Антон Кутев ще може да пише по форумите за русофилия, Русия, величие, Путин, слава и т.н.