Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента

Опозиция и управляващи се скараха заради думите на премиера
Обновена: 15 ное 2017 18:29 | 15 ное 2017 10:04, Камелия Цветанова
217
Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента
Снимка: Булфото, архив

Със скандал започна редовното заседание на парламента в сряда. Стигна се дори до крайното решение от страна на шефа на Народното събрание Димитър Главчев да изгони соцлидерката Корнелия Нинова, защото обиждала премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Напрежението между тях ескалира още в петък, но тогава Главчев само я предупреди, че може да я отстрани от заседанието, както предвижда правилника за работата на парламента.

В сряда обаче, след като Нинова обяви, че Борисов наричал депутати "безделници", той наистина я изгони от залата.

Тя пък отказа да си тръгне от трибуната, нейният съпартиец Антон Кутев реагира остро на решението на Главчев и така и той отнесе наказание - отстранен и то за две заседания.

Скандалът започна с искането на БСП да бъде изслушан премиера Борисов заради думите си, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и с купуване на гласове на затворници. 

От мнозинството обаче отказаха да подкрепят социалистите с мотива, че изказването на премиера е основано на публикации. Това провокира Нинова да попита депутатите от ГЕРБ и Обединените патриоти нямат ли достойнство.

"Разбирате ли какво правите с отказа си да бъде изслушан премиер? Министър – председател твърди публично, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници и Вие оправдавате това с четене на вестници, питам защо заради него се подлагате на това унижение, нямате ли достойнство като народни представители, той ви е наричал безделници", скочи тя.

"Защо позволявате на премиер, който и да е той, тотално да руши институциите в страната, ние сме парламентарна република…", продължи тя, но не успя да довърши декларацията си, защото Главчев й взе думата и я изгони.

Корнелия Нинова отказа да си тръгне и поиска квесторите да я изведат от залата. Заради настъпилия хаос в крайна сметка Главчев се принуди да даде извънредна почивка, докато се успокоят страстите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари