Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента

Опозиция и управляващи се скараха заради думите на премиера
Обновена: 15 ное 2017 18:29 | 15 ное 2017 10:04, Камелия Цветанова
217
Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента
Снимка: Булфото, архив

Със скандал започна редовното заседание на парламента в сряда. Стигна се дори до крайното решение от страна на шефа на Народното събрание Димитър Главчев да изгони соцлидерката Корнелия Нинова, защото обиждала премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Напрежението между тях ескалира още в петък, но тогава Главчев само я предупреди, че може да я отстрани от заседанието, както предвижда правилника за работата на парламента.

В сряда обаче, след като Нинова обяви, че Борисов наричал депутати "безделници", той наистина я изгони от залата.

Тя пък отказа да си тръгне от трибуната, нейният съпартиец Антон Кутев реагира остро на решението на Главчев и така и той отнесе наказание - отстранен и то за две заседания.

Скандалът започна с искането на БСП да бъде изслушан премиера Борисов заради думите си, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и с купуване на гласове на затворници. 

От мнозинството обаче отказаха да подкрепят социалистите с мотива, че изказването на премиера е основано на публикации. Това провокира Нинова да попита депутатите от ГЕРБ и Обединените патриоти нямат ли достойнство.

"Разбирате ли какво правите с отказа си да бъде изслушан премиер? Министър – председател твърди публично, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници и Вие оправдавате това с четене на вестници, питам защо заради него се подлагате на това унижение, нямате ли достойнство като народни представители, той ви е наричал безделници", скочи тя.

"Защо позволявате на премиер, който и да е той, тотално да руши институциите в страната, ние сме парламентарна република…", продължи тя, но не успя да довърши декларацията си, защото Главчев й взе думата и я изгони.

Корнелия Нинова отказа да си тръгне и поиска квесторите да я изведат от залата. Заради настъпилия хаос в крайна сметка Главчев се принуди да даде извънредна почивка, докато се успокоят страстите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
18
 
45
 
! Отговори
Мафията е на власт преди 6 години
Когато някой гони опозиционен депутат, защото не е съгласен с мнението му или защото така му е заповядано, това се нарича диктатура. Който иска и занапред да се погазват крехките наченки на демокрация в България, нека гласува за мафиотите от ГЕРБ. Аз ще гласувам за всеки, който има шансове да свали тези мафиоти от власт. ПИСНА МИ ОТ ТЯХ!
94
2
 
11
 
! Отговори
инж. преди 6 години
Сега е демокрация,вицовете са разрешени и депутатите могат да си говорят чрез вицове за да не ги гонят от парламента,остава по-малко от месец до студенския празник ,който е на 8-ми декември за тези които не знаят.,,Всички рибки плуват само пържените не,ние пържени не сме ..."
93
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Нинова е ясно, че ще използва думите на Баце, за да удари по Герб. Обаче защо всички - като се почне от Главния прокурор, ДАНС-манс, журналисти, политици, правозащитници и пр., подминават информация, дадена лично от премиера, че в парламента има наркотрафиканти?! Това не означава ли, че никой не взима насериозно какво приказва Борисов?? Е за какво ни е такъв премиер!!!
92
34
 
17
 
! Отговори
аз преди 6 години
нинова-лъжкинята!Враме беше.
91
5
 
37
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
Абе тея думи и аз ги чух от Борисов ,че в парламента има хора наркотрафиканти и купуващи гласове и ОНЕМЯХ ! ми той Премиера като знае какво е направил ? или знае си и НИЩО ?
90
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО КОГА ???До като поумнееш и спреш да мислиш или копираш клишетата на ГЕРБ!
89
11
 
16
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
До ДО КОГА ???Грешиш, БСП са фалшивите комунисти, точно те разграбиха всичко и измамиха народа. Истинските комунисти създаваха, а като дойдоха фалшивите комунисти и ограбиха всичко създадено от Живков и неговия екип от експерти.
88
5
 
13
 
! Отговори
Бааа маааму, преди 6 години
До откритиеИ какво откри, след като Борисов те определи като ***.
87
12
 
32
 
! Отговори
Румен преди 6 години
в случая ,другарката Нинова е правалицето Бойко Методиев Борисов ,обвинява,по публикации в медиите??от трибуната на народното събрание!Борисов ,селска клюкарка ли е,да казва от трибуната,какво е чул,видял ...едва ли прочел,Винету е достатъчно!те ,утре ще почнат и да арестуват и стрелят ,по публикации в медиите!изгонването на Нинова е без прецедентно налагане на цензура! в народното събрание!
86
19
 
17
 
! Отговори
ДО КОГА ??? преди 6 години
През 1993 даже руснаците проумяха що за стока са всичките комунисти и със закон забраниха тяхната КПСС, а ние още продължаваме да търпим и дундуркаме тази сбирщина от доказани червени приватизатори, всичките уредили се с топли местенца из БСП, които успяха тотално да разграбят, разсипят и разпродадат България.
85
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НовЗабелязали ли сте, че червените *** са особено активни до обяд? :) :)щото огладняват по това време. С 5-6 рубли можеш само половин баничка да си купиш :)
84
21
 
20
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Нинова да отива да чете корана и да се моли в джамията заедно с ДПС. Никога повече БСП и ДПС няма да се върнат на власт, защото са цяла скръб.
83
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа бе да.те из без друго си говорят каквото си искат и си раздухват каквото им е интересно. Ама са на власт и си мислеха, че няма какво да губят.
82
6
 
25
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Не може така г-н Главчев , не се ли усещате, че ГЕРБ под Вашето ръководство, се опитва да прикрие престъпления и престъпници!ПОЗОР!В целия демократичен свят опозицията е на почит , изслушват я, взимат си бележка , а не като Вас.. ..прас ...затварят и устата!
81
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия Нинова отказа да си тръгне и поиска квесторите да я изведат от залата.---а белезници не е ли поискала? Май по садо-мазо си пада напоследък :)
80
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах го на живо. Нямаше за какво да отстраняват Нинова. баце май е наплашил партията и те умират от страх и правят глупости.Ако в момента БСП раздуха скандала и поиска вот на недоверие има голям шанс да събори правителството или поне да спретне масови протести.
79
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 97: а ти какво друго очакваш от хора, дето нищо не са направили за родината си освен да участват във сенчестата приватизация, да заговорничат с враждебни на Българщината интереси и да създават празни интриги и скандали ? Да не би да очакваш нещо достойно ?
78
3
 
13
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Чета статията - неграмотни се джафкат за кокал. Чета коментари и виждам, че хората от статията отлично представляват обществото под статията. Държавата заслужено е на това дередже. Нито Русия, нито САЩ, нито ЕС са ни виновни. Плуваме си в собствен сос.
77
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поведението на Суджуците и Главчо, който не напразно носи това име, е породено от това, че идва края на Суджук ефенди. Змията хапе най-силно като умира. А Суджук ефенди е в патова ситуация, защото делото я САЩ пи закона Магнитски започна. Решението ще се вземе през Януари, а Тръмп ще го разгледа през Март. И за десерт на Суджука, американците са му взели 3 милиарда в офшорка в щата Делауеър, като пари без произход.Ето защо се е върнал вчера толкова бързо. На-вероятно са парите от КТБ.Чао, Суджи!
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 91: Някъде да съм споменал конкретно име ? Факта, че приемаш, че коментарът е насочен точно към едно конкретно име идва да покаже, че поговорката " гузен - негонен бяга" не е празна работа !