Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента

Опозиция и управляващи се скараха заради думите на премиера
Обновена: 15 ное 2017 18:29 | 15 ное 2017 10:04, Камелия Цветанова
217
Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента
Снимка: Булфото, архив

Със скандал започна редовното заседание на парламента в сряда. Стигна се дори до крайното решение от страна на шефа на Народното събрание Димитър Главчев да изгони соцлидерката Корнелия Нинова, защото обиждала премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Напрежението между тях ескалира още в петък, но тогава Главчев само я предупреди, че може да я отстрани от заседанието, както предвижда правилника за работата на парламента.

В сряда обаче, след като Нинова обяви, че Борисов наричал депутати "безделници", той наистина я изгони от залата.

Тя пък отказа да си тръгне от трибуната, нейният съпартиец Антон Кутев реагира остро на решението на Главчев и така и той отнесе наказание - отстранен и то за две заседания.

Скандалът започна с искането на БСП да бъде изслушан премиера Борисов заради думите си, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и с купуване на гласове на затворници. 

От мнозинството обаче отказаха да подкрепят социалистите с мотива, че изказването на премиера е основано на публикации. Това провокира Нинова да попита депутатите от ГЕРБ и Обединените патриоти нямат ли достойнство.

"Разбирате ли какво правите с отказа си да бъде изслушан премиер? Министър – председател твърди публично, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници и Вие оправдавате това с четене на вестници, питам защо заради него се подлагате на това унижение, нямате ли достойнство като народни представители, той ви е наричал безделници", скочи тя.

"Защо позволявате на премиер, който и да е той, тотално да руши институциите в страната, ние сме парламентарна република…", продължи тя, но не успя да довърши декларацията си, защото Главчев й взе думата и я изгони.

Корнелия Нинова отказа да си тръгне и поиска квесторите да я изведат от залата. Заради настъпилия хаос в крайна сметка Главчев се принуди да даде извънредна почивка, докато се успокоят страстите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
22
 
8
 
! Отговори
ggg преди 6 години
Айде, и да не се връщате.
14
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия направи дива и щастлива шайката на Суджука.
13
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ухае на цъфнали избори!
12
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цирк!Хора правят ви на гламави!Герб и БСП са едно и също нещо, не го ли разбрахте до сега?Цирковете които правят е да фокусират вниманието ви само върху тях и да изберете единия от тях ьа алтернатива. Но това е лъжа и които от тях фа изберете резултат е един коеупция само се сменят олигарсите. Не бъдете овце нужна е радикалната промяна без тези две партии.
11
23
 
8
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Този Главчев е малко гламав, престара се в желанието си да ми се подмаже, на мен другарката Нинова ми е симпатична с нейните безплодни напъни.
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А такси ще и пратят ли ?
9
11
 
39
 
! Отговори
158 преди 6 години
Най-големият безделник Борисов... хаха. Помните ли какво беше казал служебния премиер като му седнал на компа - стар модел и нищо вътре, с две думи - не го е ползвал много..
8
39
 
24
 
! Отговори
о преди 6 години
Невъзможността да крадат кара другарите от БСП да превъртат.
7
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези изгонвания от парламента трябва да са като бановете по айпи - за вечни времена.
6
3
 
19
 
! Отговори
Кинолог преди 6 години
На латински се нарича ос ад пугнам - борба за кокала. Когато има такава такава публична, това е добре, значи има контрол върху сегашни управляващи и бъдещи/минали такива. Това са алфа догс на българската политика.
5
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб=мафия!
4
13
 
60
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Това за ГЕРБ е практика, ако има сериозни въпроси към Вожда те гледат да го скатаят, та да не получи сърцебиене.
3
48
 
32
 
! Отговори
Домашна птица преди 6 години
Само от парламента ли - няма ли да я изгонят вече и от България? Защото тази *** само руши, манипулира и създава грозни интриги в държавата.
2
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали може да я изгони, интересно що за устав ? Явно който не шмърка белото и го гонят от залата за да не нарушава блажената Нирвана на наркоманите-безделници в НС.
1
2
 
49
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?