ОП за доклада на ЕК: Да отпадне, унизителен е!

"Комисията да има механизъм, обхващащ всички страни еднакво"
15 ное 2017 15:07,
22
ОП за доклада на ЕК: Да отпадне, унизителен е!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Мониторинговият механизъм на ЕК е унизителен и дискриминационен и той трябва да отпадне. Това заяви зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Още по темата

Днес Европейската комисия представи новия доклад за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка. Там е отчетен напредък в много области, но пише, че не са изпълнени всички препоръки. Комисията ще оцени напредъка ни отново към края на следващата година.

"Въпреки позитивния доклад, имаме принципна позиция, че тази дискриминационна мярка трябва да отпадне и в тази посока трябва да бъдат насочени усилията на нашата дипломация", настоя Веселинов.

По думите му има много други държави-членки, които са демонстрирали много по-тежки нарушения.

"Или трябва да има механизъм, който обхваща всички страни, или това унизително положение за България и Румъния да бъде прекратено", каза патриотът.

Искрен Веселинов коментира и скандала от сутринта, при който Корнелия Нинова беше изгонена от пленарната зала заради обиди към премиера, а левицата поиска оставката на Димитър Главчев.

Според него соцлидерката е била отстранена "адекватно", тъй като е нарушила правилника и е използвала недопустим език към колегите си от мнозинството.

Веселинов допълни, че трябва да има сериозен дебат за "профанизацията" на езика в Народното събрание.

"Това е за мен дебатът, който трябва да се случи, и аз не симпатизирам на г-жа Нинова, че тя се поддава на този език", заключи патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НИМА ИМА НЕЩО ПО-УНИЗИТЕЛНО ОТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК ? НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ, ЛАКОМ НЕНАСИТНИК ! И НИЕ ВИ ТЪРПИМ И ВИ ГЛЕДАМЕ КАК НИ ЛЪЖИТЕ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН А СЕ ЧУДЯ ВИЕ С КАКВИ ОЧИ ГЛЕДАТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ СИ ?
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
унизително е колко малко работа в полза на народа са извършили дупетатите! това е унизително! че използват властта си, за да забогатяват, включително и на приближени до тях лица и фирми! това е унизително! не доклада... докладът е обективен
16
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта на доклада е да напада неудобни правителства.
15
0
 
20
 
! Отговори
Cartman1912 преди 6 години
Нашите политици да искат да отпаднат мониторинговите доклади защото са унизителни е все едно някой свръх дебелак да не иска да му се казва, че е дебел и, че ще умре от инфаркт, защото е унизително, но да не иска да прави нищо, за да отслабне. Така и нашите политици те им казват- " корумпирани сте", а нашите- " ооо това ни унижава". Същевременно всички си знаем, че са корумпирани ама те не искат да намалят корупцията а да си карат, както досега но без да им се показва реалността!
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А подигравката с химна ? Поискахте ли официално извинение ?
13
0
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
К'во си ми се разревал за този мониторинг ? След 1 седмица ще го забравите и толкоз. Една седмица в годината ви бият канчето от ЕК и вие се подмокрихте. На мен шефа ми трие сол на главата всеки ден и съм още жив. ПС: Дано и европейска прокуратура направят скоро.
12
3
 
21
 
! Отговори
1 преди 6 години
Не доклада,а вие питриотите сте унизителни,и няма как механизма,да обхване всички страни,защото в другите страни,няма расисти,в управлението им,докато вие сте в управлението,така ще е.
11
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13НАЙ-ПОСЛЕ - поне 1 заседание на НС - ЩЕ МИНЕ БЕЗ г-жа Нинова!!Защо бе, ти ли ще я заместиш, да беше се кандидатирал на изборите , а не да се криеш зад 13.
10
0
 
23
 
! Отговори
истината преди 6 години
Няма как с тази корупция в законодателната , изпълнителната и съдебната власт да отпадне какъвто и да е мониторинг
9
5
 
0
 
! Отговори
Hp преди 6 години
Saglasna che triabva da otdade. Pishat za korupcia pak kakto I'm idat v zapadna Europa niama znachenie otkade as parties. Shtom shte se harchat pri tiah e dobre. A drugite gi gledat na krav shtom niamat Paris ot korupcia.
8
0
 
29
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Доклада е написан политически коректено, по европейски. Ако трябваше аз да го напиша...
7
34
 
7
 
! Отговори
13 преди 6 години
НАЙ-ПОСЛЕ - поне 1 заседание на НС - ЩЕ МИНЕ БЕЗ г-жа Нинова!!!ТО ДА ТИ ПИСНЕ - САМО НЕЯ ДА СЛУШАШ!!! ПОНЕ ДА КАЗВАШЕ НЕЩО - САМО ПРАЗНИ И КРЕЩЯЩИ ЛЪЖИ!!!БРАВО НА ГЛАВЧЕВ!!!
6
0
 
31
 
! Отговори
гошето преди 6 години
И като отпадне какво, по-добре ли ще ви стане? Когато се радвахте на папското погалване , трябваше да се огледате какво държи ЕС в другата ръка. До сега все се хвалехте със спазването на евроценности пък сега ревете, калинки!
5
0
 
36
 
! Отговори
СС преди 6 години
С тази повсеместна корупция във всички институции (най-вече в съда, прокуратурата и парламента) трябват не доклади, а наказания от Брюксел направо!
4
1
 
39
 
! Отговори
zeus преди 6 години
А не е ли унизително да предадете избирателите си и да ги крадете? Докато корупцията е повсеместна ще има и доклади, които реално са доста меки.
3
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после някой от коалицията да каже истината.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости, какво е унизителното, Цецка каза, че долкадът си е много убав!
1
6
 
43
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
За тия на следващите избори няма да гласуват даже роднините им !