За евродоклада: Обективен, провал или "обективен провал"

И от Брюксел успяха да скарат управляващи и опозиция
15 ное 2017 17:30,
63
За евродоклада: Обективен, провал или "обективен провал"
Снимка: Булфото, архив

Мониторинговият доклад на ЕК предизвика разнопосочни коментари в парламента. От ГЕРБ се похвалиха, че са доволни от заключенията на Европейската комисия и че докладът е обективен, позитивен и мотивиращ. От БСП го определиха като "провал". ДПС пък обобщи двете оценки с "обективен провал".

Още по темата

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов настоя, че докладът е обективен и в него няма нови препоръки. А фактът, че за първи път се говори за преустановяване на механизма, е много ясен знак за напредъка на страната ни.

"Тук пише, че през 2018 г. може да бъде последният доклад на ЕК и че трябва да довършим само това, което сме започнали. От това по-оптимистичмна прогноза няма!", каза Цветанов в отговор на коментарите на левицата, че докладът не е добър.

Той настоя и че през последните 10 години имаме осезаем напредък и допълни, че ако ГЕРБ са били на власт без прекъсване, този доклад е щял да отпадне по-рано.

"Докладът през 2012 г. превъзхождаше този за Румъния. Но когато управляваха Орешарски и компания, съсипаха всичко, което градихме като авторитет. След управлението на БСП се върнахме на изходната позиция да имаме доклад през 6 месеца", заяви вторият в ГЕРБ и пожела на БСП и те да имат такива положителни доклади, когато дойдат на власт.

Крум Зарков от левицата обаче настоя, че въодушлевлението на ГЕРБ от доклада е необяснимо.

"За 17-и път ЕК ни каза: Добре, но опитайте пак! Ако сега в положителния контекст на европредседателството, не убедихме европартньорите, че сме свършили добра работа, то действително това не ни кара да сме оптимисти", каза Зарков.

По думите му в доклада е отбелязано, че няма нито една изпълнена препоръка от тези, които бяха определени през януари. В него ясно е заявено, че законодателният процес в областта на правосъдието е хаотичен и недостатъчно добре подготвен, допълни социалистът.

"В доклада е констатирано, че няма ефект в борбата с корупцията по висшите етажи на властта. Съдебната реформа не е завършена. Този доклад е провал!", обобщи Зарков.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък заяви, че общата оценка на доклада е съчетанието от двете - "обективен провал". Той се позова и на конкретни текстове от доклада и направи превод от "брюкселски на български".

"В уводната част на доклада е казано, че с непрекъснатото политическо лидерство и решимост за постигане на напредък в реформата, България би следвало да може да изпълни неизпълнените препоръки в близко бъдеще. В заключението е казано, че е постигнат значителен напредък по препоръките обаче също окончателните резултати все още престои да се видят", прочете Карадайъ.

"В този случай може да се използва едно понятие в българския език, свързано с двойното отрицание - "да, да, ама..." или пък "да, бе, да", заключи лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: ДПСБСПдокладекГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
qwer преди 6 години
Г-да. защо се сърдите на този измамник ? Кой го избра, кой допусна това разделение на българинът ? Кой ходи на избори за да направи вече 28 г. най-грешният избор ? Кой не разбра 28 г., че в България има само една партия - БКП от която се появиха клонингите ГЕРБ, БСП, Атака, ДПС, разни патриотични крадливи формации и за каквито други партии се сетите ? Кой не може и не знае как да протестира, но само мрънка и чака ? Кой така в чакане да дойде някой да му помогне прекара 500 г в робство ?
47
1
 
0
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
До ТАНЕВОсобено ***!
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарката партийна секретарка на БКП и майка на нацията Цецка каза, че в доклада пишело , че в България всичко е само цветя и рози.И понеже другарката Цецка като партиен секретар има добра школовка в лъжите, още като я видя, зная, че предстои някаква голяма лъжа.
45
1
 
1
 
! Отговори
Dako преди 6 години
S eu ili bez eu...jivotat na rbg si prodaljava...No...bsp i dps ne igraiat za otbora na rbg...bsp i dps sa simulanti...
44
2
 
6
 
! Отговори
Училище и ТаливизеР преди 6 години
учителката по математика от 1 до 4 отделение на Цецко е дала показания в Прокуратурата , че тогавашното твърдение на Цецко че 2+2 = 8 го правел защото се е тренирал да лъже. В допълнение, другарката му пишела шестички защото таткото водел Цецко на училище с пистолети. единият насочен в Цецко. Другият към учителската стая. Освен това, двамата, Цецко и татакото на Цецко имали в хола пред телевизора кухненски ножове с който режели кабелите ако резултатите били кофти за Цецко и таткото на Цецко
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе бай Цветанов да те питам Суджуците корупционна схема ли са
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като видиш пъпеша без да го слушаш знай че лъже
41
2
 
14
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Смятам се за спокоен човек, но днес това което стана в НС и с този доклад, ме вбеси. Едно мънкащо човече излезе пред събранието и започна да обвинява за корупция и разни там неща. Същото тома мушмуроче се появи по Канал1 и взе да обяснява, мрънкайки че сме изпълнили какво ли не. Виждате ли нямало допълнителни неща. Ми как да има,като те са 17 и нищо не е изпълнено??? ВАЖНОТО Е ДА МРЪНКАМЕ И КРАДЦИТЕ ДА ВИКАТ КРАДЕЦА. ДОКОГА???????????
40
2
 
16
 
! Отговори
шумака преди 6 години
Само като му видиш сурата - лъже и умора не го хваща.
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвъки великолепний пак лъже като...Толкова години на власт и яката о-сирация,а докладът е ясен още преди да сме го прочели.
38
2
 
26
 
! Отговори
само един пример преди 6 години
ви давам от варна. смешен и тъжен. някакъв възрастен англичанин купил кола от бг агенция и им дал 1000 лв за регистрация и застраховка. ония му прибрали парите и му направили застраховка само за 1 месец, че и превели фалшиво на английски как му е за 1 година застраховката. човекът беше при шефа на кат варна, с преводач, за да му пуснат колата в движение. 'отзивчивият' шеф каза на преводача: 'кво ми се мъкнете тука, бе. преведи му, че кьорав карти не играй'. ето пример как работи администрацията
37
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
съдебната система няма как да се реформира с тези съдии и прокурори, стоящи в една сграда и завършили едни и същи школи. няма значение каки закони се приемат, а какво реално правят - бандити с милиарди се хилят по телевизията, а арестуват на конвейр бабки, продавали на сергии без лиценз. съдиите още по-зле, вземат ти парите, после казват 'пропусната е втората запетайка на третия ред, не е наша работа, оправяйте се'. само че като дойдат 1 път джон и ханс и ги прецакат, страда цялата държава.
36
2
 
21
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
А какви са реформите в администрацията? Раздуване на персонала с парите на данъкоплатците и повече избиратели за Герб,това правят те,но заемите на България ще се увеличават,макар че се хвалят с добра събираемост на данъците...
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората ни казват, че нищо не е направено по най културния начин. А Карадайъ да научи български, после да се занимава с превод от брюкселски.
34
3
 
33
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Отрицателен доклад но отговорност няма кой да поеме. Морал нямат политиците ни. Това е проблема в България.
33
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше успех, знаете, че Тиквата цял ден щеше да обикаля медиите да обира лаврите. Знаете също, че при провал винаги изкарва някой друг от партията да дава обяснения пред медиите.
32
3
 
22
 
! Отговори
Цвъ Цвъ преди 6 години
От ЕС много ни пофалиха и казаха, че ГЕРБ смесме се справили отлично и за награда ще ни удължат мониторинга.
31
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Цветан Цветанов настоя, че докладът е обективен и в него няма нови препоръки."Хахахха лъжльото още малко ще го изкара като похвално писмо, а не като критичен доклад. Освен, че мониторинговият доклад сам по себе си представлява дълъг списък с препоръки в кои сфери си се провалил, най-често срещаната дума в тазгодишният доклад е "корупция... корупция... корупция..."
30
3
 
20
 
! Отговори
сфъку апартаменчика преди 6 години
войната е мир. свободата е робство. простотията е сила.... a докладът? докладът е похвала.
29
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От ГЕРБ се похвалиха, че са доволни от заключенията на Европейската комисия и че докладът е обективен, позитивен и мотивиращ."Цвъки, отпадна ли мониторинга или не? Когато не постигнеш целта си успех ли се води или провал?