След "Граница": Шамари, корупция и от Борисов - проверка

Ако има виновни, да бъдат наказани, иска премиерът
16 ное 2017 16:36,
52
След "Граница": Шамари, корупция и от Борисов - проверка
Снимка: архив "Булфото"

Филмът "Граница" представя факти за корупция, а вместо отговор вие ме съветвате да "бия два шамара". Така Елена Йончева отвърна на военният министър Красимир Каракачанов.

Тази сутрин той се възмути, че журналистката, която сега е депутат от БСП, посреща мигрантите сякаш ще ги черпи с кафе и локум, а той на нейно място би ги върнал с два шамара.

Филмът на Йончева бе прожектиран в понеделник и показа, че оградата на границата ни с Турция може да бъде премината без затруднение от нелегалните мигранти.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов пък обяви, че е разпоредил проверка и ако има виновни, те да бъдат наказани и предадени на прокурор.

Той обясни, че не е гледал филма на Йончева, но Цветан Цветанов го е направил.

"Сега съм възложил на "Гранична полиция" да направят всички операции с всички задържани мигранти, каналджии, включително това, което тя е показала", каза министър-председателят и даде да се разбере, че вътрешният министър Валентин Радев ще се заеме с проверката след като се върне от САЩ.

"Затова се отзовахме на нейната покана и Цветанов отиде в залата. Разбира се, там не бяха европейци, защото го освиркаха, а такова поведение е недопустимо. Той отиде така, както е бил поканен, да защити нашата теза. Там и г-жа Евгения Банева беше. Освирква на първия ред", каза още премиерът, цитиран от "Фокус".

По същото време Елена Йончева написа в профила си във Facebook, че всeки ден в страната ни преминават големи групи от нелегални мигранти. И се обръща към Каракачанов: "Но вие би трябвало да знаетe това. Обществото ни получава информация само когато граждани подадат сигнал за мигранти, забелязани в товарен влак или когато бусове с тях катострофират по българските пътища".

"Лицата, които преминавават незаконно възпиращото съоръжение и на които вие препоръчахте да им се бият шамари, често са жертва на същата тази система от каналджии, покровителствани от властта", допълва журналистиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
57
 
! Отговори
naco преди 6 години
Е,че как да няма ВИНОВНИ,бе другарю Борисов,за ЕДИН РЕД БОДЛИВА ТЕЛ,толкова много,много,МНОГО ПАРИ?
24
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бубоко, филма се върти в ютубето. Ако нямаш време, гледай го на смартфон в тоалетната. Не е дълъг 22 минути.
23
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Затова се отзовахме на нейната покана и Цветанов отиде в залата. Разбира се, там не бяха европейци, защото го освиркаха, а такова поведение е недопустимо."Напротив, това поведение си е напълно европейско. Все пак в европарламента Фарадж го освиркваха като чобани на селски мач.
22
4
 
56
 
! Отговори
www преди 6 години
А ЗА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПРАВОСЪДИЕ . А НИЕ ТАКОВА МАЙ СКОРО НЯМА ДА ИМАМЕ....
21
7
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арогантен Суджук.Все едно че не управлява лично Той от 10 години.Все някой друг му е виноен - предишните.Да ама вече Ти си предишните... че и по-предишните.
20
2
 
73
 
! Отговори
Ричарт преди 6 години
Докато не се напълнят затворите с министри и депутати, никога няма да сме правова държава и няма да ни приемат в шенген. Освен в България никъде не пускат арестувани престъпници да избягат от правосъдието. Постоянно пишат че има арестувани престъпници, но никога не пишат чеса ги осъдили за дълго в затвора. На нито една партия не може да се вярва която е била на власт. Непрекъснато ограбват държавата и осъдени няма, но всички престъпници са известни. Умишлено се размотават дела докато ги пуснат.
19
2
 
60
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Тоз пък се прави на неразбрал за кого са шамарите и, че са бити вече А то стана ясно и на онези 80%. Голямо разочарование се оказаха тия патриоте, а уж бяха алтернативата на БСП и ГЕРБ. Една евтина и лесно купена алтернатива.
18
6
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко не гледал филма, но има мнение. Един съвет. Филма не е дълъг и може да се изгледа в почивката между двете полувремена.
17
4
 
71
 
! Отговори
Морски преди 6 години
ГЕРБ откраднаха едни милиони покрай стената и сега не им дреме дали тя върши няква работа.ГЕРБ = мафия.
16
5
 
64
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Кухото шкембелий парче ми напомни един истински случай: преди четирсет години в комунистическите партийни събрания се обсъждаха по заповед книги.. Един *** на такова казва: Другари аз тази книга не съм я чел , но искам да изскажа мнение... И Преди и сега.
15
8
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май простотята и простащината в България започва от най-високо ниво! Как може министър да каже, че трябва да посрещаме имигрантите с шамари! Така допълнително насърчава агресивността на бг простатиците! Пълно безобразие! Тая държава трябва да се закрие, най-добре!
14
3
 
77
 
! Отговори
retut преди 6 години
Само ще ви подскажа, че тъй като оградата е обект от националната сигурност с нея трябва да се заеме Военна прокуратура. А знаете, че там наказанията са "малко" по-големи за тези неща. Така, че ако са сериозни, фирмите и другите около тях трябва да бъдат изчеластрени.
13
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма кой да пази границата, нали Динко е затворен в Биг Брадър
12
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично съм ходил да я видя тази ограда. Гарантирам всеки може да я прескочи с или без стълба. А докато се разхождахме покрай нея, намерих раница на граничар закачена на едно дърво която може да открадна. Та ето ви границата!
11
1
 
43
 
! Отговори
чарли преди 6 години
До Пробив:Да се съберат кондукторите и да почват да раздават шамари .
10
2
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе как и да го сметаш 1000 лева на линеен метър за тая тел са си много, че кубик бетон е 400 лева, а с кубик бетон можеш да излееш дувар с височина 4 метра и дебелина 25 санта)
9
54
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusи кви проблеми има бе каскет? 15 минути нагласени лъжи.
8
4
 
65
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Права е и само ..... твърдят обратното,службите за сигурност не могат да защитят страната и народа.
7
3
 
89
 
! Отговори
Пробив преди 6 години
Ами защо заметоха случия с групата бежанци заловена на цен.гара София,как може 30 човека да прекосят границата и половината страна и никой от спец.служби да не ги засече и спре,това е огромен пробив в системата за сигурност.Но пак няма наказани,господ да ни пази...тези който трябва не го правят.
6
79
 
23
 
! Отговори
Коя е Йончева преди 6 години
Псевдо журналистка на руска службаИзгонена от Ирак заради фалшиви новиниЗабрана да ходи в Украйна заради кражбата на Крим която тя защитава