Депутатска аритметика: Главата на Главчев няма да падне!

Какво могат да постигнат социалистите, коментират експерти
Обновена: 17 ное 2017 09:16 | 17 ное 2017 09:00, Петя Славова
49

Главата на председателя на НС Димитър Главчев няма да падне. Най-вече заради простата аритметика. Тя показва, че управляващите контролират 122 гласа, докато опозицията не може да събере дори 118, в най-добрия случай ще изкарат 115 против него.
Още по темата

От друга страна политиката на празния стол, която БСП се опитва да прилага е контрапродуктивна и не виждам какво могат да постигнат социалистите, посочи в студиото на "България сутрин" политическият анализатор проф. Михаил Константинов.

Повод за думите му стана решението на БСП да излезе от парламента. "Червените депутати" заявиха, че ще влизат в пленарната зала само при обсъждането на вече поисканата от тях оставка на председателя Димитър Главчев, вота на недоверие и когато трябва да се гласува държавният бюджет.

Дотук се стигна, след като председателят на Народното събрание изгони от пленарната зала Корнелия Нинова, както и червения депутат Антон Кутев.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Андрей Райчев бе категоричен, че кабинетът не може и не бива да взима властта на опозицията, а тя от своя страна пък не бива да пречи на управляващите да работят. По думите му случващото се в парламента е крайно, а председателят му Димитър Главчев трябва да бъде отстранен.

"БСП бяха в правото си да реагират така остро. В нито една европейска държава няма случай, в който председател на опозоцията да е бил изгонен от пленарно заседание", коментира още Райчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно дали избранниците ни отговарят на извадката 80%. Все ми се струва, че в момента този процент в НС е доста по-висок...
16
18
 
5
 
! Отговори
34 преди 6 години
В Европа си нямат истеричка като Нинова. Тя прилича на азиатските политици, които се бият в парламента, нали и тя иска да се бие с Бойко.
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
златното пръстче на следственият марешки ,ще спаси и тази мутра
14
1
 
17
 
! Отговори
Народното Сметало преди 6 години
Пък народното сметало байно е: Няма смисъл от ГЕРБ, ДПС, БСП, Воля, Патриотари.Достатъчни са 120 дипутати, без субсидия.Ти тфа е. Мисля че ГЕРБ требе си управляват еднолично, без опозиция, те така или иначе си притежават съдебна, изпълнителна и законодателна власт.В момента приемат Законът и промени за Концесиите. Вместо 25 г. за 52 г.Което означава нови икономически и политически зависимости.Българският народ ще плаща на частници от БГ и извън нея.В момента сме диктатура. Дъ живей ББ!
13
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па то си е ясно какъв ще е резултата това си е поредния гербав цирк интересно ми е кога ще върнат член първи от Конституцията и тиквата ще бъде провъзгласен за наш спасител.
12
4
 
20
 
! Отговори
КомунизЪма е жив! преди 6 години
ГЕРБ кога ще правят Народен съд и кога ще сменят Член Първи на Конституцията? За един приятел питам...Докато има такива като Главундеров, комунизЪма ще е в България и няма да има демокрация.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стрaнно как моралът при ГЕРБ наподобява тоя на селско-работническата партия отпреди 60-70 год.
10
4
 
24
 
! Отговори
мутирал ген преди 6 години
България не е ли една еднопартийна комунистическа държава, ръководена от т.н. "герб" - мутирал ген на БКП?
9
4
 
25
 
! Отговори
Няма как да не падне преди 6 години
Ако не падне Главундера, ще хвръкне Тиквата. Такова погазване на демокрацията аз не си спомням след 89-та в Парламента. А сме страна от ЕС и такива неща не се толерират. Не може някакъв селски главанак да гони лидера на опозицията, защото критикува (не обижда) Фюрера му Тиквун Банкянски. Със сигурност вече са привикали Тиквунчо в някое западно посолство да му набиват канчето.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквената партия, също бойкотираше с празен стол по времето на Орешарски, докато организираха неПЛАТЕНИТЕ протести на умните и красиви протестърчета. Хак да им е!
7
3
 
30
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
Главата на Главчен отдавна е паднала. Това на раменете му е една куха кратуна.
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главчев трябва да си подаде оставката, така е редно. Моралът и аритметиката нямат нищо общо. Къде по света във кой парламент гонят опозицията. Новото гласуване е още по-опасен прецедент. ГРОБ да си подават оставките управлението на държава не е за тях и ще потънем във корупция и безморално общество. ГРОБ не са европейска партия
5
4
 
21
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
За радост на всички нас, другаря Главчев остава в т.н. "НС". Ще продължава да ни лази по нервите, да демонстрира произвол и грубо да нарушава Конституцията на България.
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не пдне главата на Главанака,ще падне тази на Тиквата.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Мишо отрано е налазил телевизиите.Компетентен по всички въпроси!
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му имам фамилното име. Това да си тиква и да си от ГЕРБ е шлагер на сезона.31897
1
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ами да видят 80 процента за какво са гласували и цачева беше сьщия де====лан не гласувам и не се ядосвам