Десислава, Румен, Радеви... Любов без планове и сметки

"Аз съм Румен, представи се той. Аз съм Незабравка, отговорих..."
17 ное 2017 07:11,
89
Десислава, Румен, Радеви... Любов без планове и сметки
Снимка: Facebook

"В любовта човек няма как да прави планове и сметки". Това казва първата дама Десислава Радева в първото си откровено интервю, в което говори открито за себе си, за съпруга си – президента Румен Радев. В него тя разказва за началото на тяхната връзка и отношенията им, но също и за сина си, затова как е напуснала училище заради учителски шамар и не на последно място за котарака Чарли, който се оказа популярен член на президентското семейство.

Радева даде интервюто за списание "Ева" преди няколко седмици и оттогава части от него излизат периодично в медиите. Сега "168 часа" публикува избрани цитати, които оформят портрета на първата дама.

В интервюто Радева разказва, че с Радев се познават от 30 години.

Още по темата

"Запознахме се в Бургас. Докато бях ученичка, се подвизавах за кратко като модел, защото парите никога не стигаха... Запознахме се на едно от ревютата, свързано с някакъв празник. Аз съм Румен, представи се той. Аз съм Незабравка, отговорих...

Станахме приятели, започна да идва вкъщи. Помагаше ми по математика... През годините сме се виждали не повече от два-три пъти. Но това не пречеше срещите ни да са много топли и пълни с доверие. Нали знаеш, има такива приятелства, които годините не могат да разрушат... Разговорите вървяха така, сякаш сме се разделили вчера”, казва тя.

А как все пак се е стигнало да това да е г-жа Радева ли? "Просто се случи. Сигурно е карма освен любов - явно е трябвало да се случи.”

"В любовта човек няма как да прави планове и сметки. Някои казват, че това е болестно състояние. И може би са прави. Притъпява се инстинктът ти за самосъхранение. Губиш егото си. Живееш за другия. И не можеш да си представиш света без него”, описва емоциите си първата дама. Определя се като моногамна и казва, че "изневярата, последвана от лъжа, е предателство”.

В интервюто Десислава Радева разказва и за друга любов – тази към книгите. Обича да чете, а любимите й автори са Достоевски и Хемингуей.

"Достоевски е вселена. Той прави ужасяващо прецизна и гениална дисекция на човешката същност, разкрива в пълнота психологията на противоречията, които бушуват у всеки”, казва Радева. А за Хемингуей споделя: "Той ми подсказва, че съществува само и единствено "сега”. И то трябва да се живее. Без планове за "после” и жалби по "преди”.”

Синът ѝ Страхил е студент в САЩ. За него казва, че е най-добрит й учител. Рецептата й за отношение с децата е любов, доверие и уважение. Категорична е, че ценностите трябва да се задават от семейството в първите 7 г.

"Родителите свикнаха да обвиняват системата и учителите. И отказват да поемат своята отговорност. Общо взето, ние, българите, обичаме да обвиняваме системата. Но не учим децата си на уважение към учителите.”, казва първата дама.

Самата тя обаче има неприятен сблъсък с учител. И дори напуска елитната английска гимназия в Бургас заради това.

"В последния срок на последната година подадох молба за напускане заради учителя по физкултура, който пред целия клас ми удари два шамара. Боят за мен никога не е бил средство за каквото и да е... Завърших средното си образование в град от селски тип, както беше модерно да се казва тогава - Камено. Попаднах в среда на роми и етнически турци и бях единствената, която можеше да напише сложно съставно изречение без грешки”, разказва тя.

Котаракът Чарли е в отлична форма, свидетелства първата дама. Четирикракият президентски любимец стана герой в един от първите постове във Facebook на Радева като съпруга на президента. Тръгвайки от историята как завела котарака си Чарли на ветеринар и той поискал да го изследва за СПИН, тя се опита да обясни на гей хората, че много се жалват от отношението срещу тях, а не показват съпричастност към съдбата на другите.

"Чарли е в отлична форма и изобщо няма идея в колко важна фигура го превърнаха моите критици. Истината е, че те прочетоха във въпросния статус това, което искаха да прочетат. Имитираха първосигналност, като се вкопчиха в котарака ми. Не искаха да обърнат внимание на същностна", категорична е Десислава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
14
 
! Отговори
ист преди 6 години
Разплаках се , два реда сълзи и три реда со, по, ли.Тази любовна изповед съм я чел поне в 100 книги. Плагиятства.
50
3
 
20
 
! Отговори
Край преди 6 години
Деси айде да се попокриеш малко и да не ни занимаваш със себе си. Нито сме те избирали нито сме те вземали. Много поздрави на Страхил, но да ме занимаваш и с него ми иде в повече.
49
3
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
А синът Страхил от кого е, че не можах да изчисля?
48
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинска двойка, не като брака по сметка на бившето президентче и настоящето премиерче.
47
0
 
25
 
! Отговори
Жо преди 6 години
НЕ Е ДОБРЕ, когато медиите в една държава се занимават повече с "Първата дама", отколкото с действията на Президента.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
COPY-PASTE
45
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
ленин ко ти кажат да скачаш скачаш ли маи пак те пое
44
6
 
11
 
! Отговори
Винету преди 6 години
дрън-дрън Румбата сигурно е имал голям пищов още тогава ... не знам дали още стреля ...но със сигурност е застрелял "Незабравка" между веждите ... поне десетина пъти :)
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
примерно за плевнелиев...защо не споменахте за кой се е омъжил и т.н. ?
42
6
 
12
 
! Отговори
Няма значение преди 6 години
Очевидни лъжи говори тази персона."В последния срок на последната година подадох молба за напускане заради учителя..."- по онова време последната година всички, които учеха в гимназии отиваха в онова чудо на соц. образованието наречено УПК. Не е възможно тази персона да е била в последна година в езиковата гимназия.Много мразя да ме лъжат.
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
опасни ейй...десега защо не ни занимавахте с нито една 1ва дама от президентите които сме имали ??? аа да, защото няма с каква далавера да уличит президента ГЕН. Радев !
40
6
 
20
 
! Отговори
Дългата Деса-златна преди 6 години
Дългата другарка на Руми Радев - Деса ще ни излезе златна. Да са живи и здрави данъкоплатците. Не знаех, че тя е била толкова ценно национално богатство, че да я охранява НСО за 15000лв. месечно. В същото време много българи гладуват
39
7
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
По повод на ученето в чужбина- на мои познати *** енд пульо децата им отидоха да учат в чужбина и повечето се върнаха недоучили. Не е проблем да се замине, те дават и стипендии. Но виж в Русия образованието е доста сериозно и доста по-скъпо. Освен това децата ни знаят английски, не са чували руски. Та затова не ходят там. На хейтърите да го кажа. Само че от няколко години Путин отпуска все повече стипендии на българи и вярвайте ми напливът за тях е голям. Дава се една година за учене на езика
38
3
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
главчев падна. сега кнсб ще поскачат малко, а януари пак ше пишете за деси. ама не за тая кокошка, а за оная на плевнята който по сл0чаеноз кара извънреден мандат. за едни самолети става въпрос
37
2
 
9
 
! Отговори
Сега нещо, преди 6 години
което е факт( не "глупаво"); всички деца на защитниците и членовете на БКП/БСП следват в САЩ; нито едно- в Москва( Русия),въпреки горещите призиви да й се снемат санкциите.( За пред пенсионерския електорат?)Бъдещите пенсионерски години на защитниците от БКП/БСп е в САЩ(толкова "кълнати' по време на избори),при работещите ИМ там деца.Защо тогава това театро?(и в Парламента също.) А може с ум,да не бъдат КОНТРА,да работят за успеха на ЕВРОПЕЙСКА РБЪЛГАРИЯ( и за децата си)въпреки,че не управляват.
36
16
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
Интелигентна и смела жена. За ужас на троловете. Само сравнете едно нейно интервю с глупостите, които говори ББ и целият му екип.
35
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора не харесаха поведението на тази жена от самото й появяване - късата поличка и увиснала на рамото на генерала. Дори и неутралните се дразнят с това натрапване на безмислени разговори с една доста ограничена жена.
34
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен ме интересува как е пламнала тяхната любов и как заслепен от любов, великия летец е назначил наложницата си за ПР на N-тото поделение
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деса харчи народна пара, но поне не служи на чужда държаваДомашния любимец на Деса освен че харчи народна пара, работи за антибългарски интереси
32
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Езиковата гимназия не е завършила, има ли висше образование - къде и какво...не става ясно! Не ни натрапвайте тази жена със съмнителен морал!