Десислава, Румен, Радеви... Любов без планове и сметки

"Аз съм Румен, представи се той. Аз съм Незабравка, отговорих..."
17 ное 2017 07:11,
89
Десислава, Румен, Радеви... Любов без планове и сметки
Снимка: Facebook

"В любовта човек няма как да прави планове и сметки". Това казва първата дама Десислава Радева в първото си откровено интервю, в което говори открито за себе си, за съпруга си – президента Румен Радев. В него тя разказва за началото на тяхната връзка и отношенията им, но също и за сина си, затова как е напуснала училище заради учителски шамар и не на последно място за котарака Чарли, който се оказа популярен член на президентското семейство.

Радева даде интервюто за списание "Ева" преди няколко седмици и оттогава части от него излизат периодично в медиите. Сега "168 часа" публикува избрани цитати, които оформят портрета на първата дама.

В интервюто Радева разказва, че с Радев се познават от 30 години.

Още по темата

"Запознахме се в Бургас. Докато бях ученичка, се подвизавах за кратко като модел, защото парите никога не стигаха... Запознахме се на едно от ревютата, свързано с някакъв празник. Аз съм Румен, представи се той. Аз съм Незабравка, отговорих...

Станахме приятели, започна да идва вкъщи. Помагаше ми по математика... През годините сме се виждали не повече от два-три пъти. Но това не пречеше срещите ни да са много топли и пълни с доверие. Нали знаеш, има такива приятелства, които годините не могат да разрушат... Разговорите вървяха така, сякаш сме се разделили вчера”, казва тя.

А как все пак се е стигнало да това да е г-жа Радева ли? "Просто се случи. Сигурно е карма освен любов - явно е трябвало да се случи.”

"В любовта човек няма как да прави планове и сметки. Някои казват, че това е болестно състояние. И може би са прави. Притъпява се инстинктът ти за самосъхранение. Губиш егото си. Живееш за другия. И не можеш да си представиш света без него”, описва емоциите си първата дама. Определя се като моногамна и казва, че "изневярата, последвана от лъжа, е предателство”.

В интервюто Десислава Радева разказва и за друга любов – тази към книгите. Обича да чете, а любимите й автори са Достоевски и Хемингуей.

"Достоевски е вселена. Той прави ужасяващо прецизна и гениална дисекция на човешката същност, разкрива в пълнота психологията на противоречията, които бушуват у всеки”, казва Радева. А за Хемингуей споделя: "Той ми подсказва, че съществува само и единствено "сега”. И то трябва да се живее. Без планове за "после” и жалби по "преди”.”

Синът ѝ Страхил е студент в САЩ. За него казва, че е най-добрит й учител. Рецептата й за отношение с децата е любов, доверие и уважение. Категорична е, че ценностите трябва да се задават от семейството в първите 7 г.

"Родителите свикнаха да обвиняват системата и учителите. И отказват да поемат своята отговорност. Общо взето, ние, българите, обичаме да обвиняваме системата. Но не учим децата си на уважение към учителите.”, казва първата дама.

Самата тя обаче има неприятен сблъсък с учител. И дори напуска елитната английска гимназия в Бургас заради това.

"В последния срок на последната година подадох молба за напускане заради учителя по физкултура, който пред целия клас ми удари два шамара. Боят за мен никога не е бил средство за каквото и да е... Завърших средното си образование в град от селски тип, както беше модерно да се казва тогава - Камено. Попаднах в среда на роми и етнически турци и бях единствената, която можеше да напише сложно съставно изречение без грешки”, разказва тя.

Котаракът Чарли е в отлична форма, свидетелства първата дама. Четирикракият президентски любимец стана герой в един от първите постове във Facebook на Радева като съпруга на президента. Тръгвайки от историята как завела котарака си Чарли на ветеринар и той поискал да го изследва за СПИН, тя се опита да обясни на гей хората, че много се жалват от отношението срещу тях, а не показват съпричастност към съдбата на другите.

"Чарли е в отлична форма и изобщо няма идея в колко важна фигура го превърнаха моите критици. Истината е, че те прочетоха във въпросния статус това, което искаха да прочетат. Имитираха първосигналност, като се вкопчиха в котарака ми. Не искаха да обърнат внимание на същностна", категорична е Десислава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По колко ви плащат за тези глупости, които пишете?
30
3
 
15
 
! Отговори
Деса-гургулица преди 6 години
На Деса Радева едно трябва да и се признае - ако глупостта можеше да лети, тя би литнала като млада гургулица...
29
2
 
15
 
! Отговори
В много преди 6 години
интервюта г-жа Радева загатва, че навремето Радев й помагал по математика, защото кандидатствала; никога не става ясно каква специалност е завършила в София( спомена, че е била секретарка на С.Трифонов по време на следването).Следването е много по-важен момент от котарака.
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко длибоко, колко затрогващо, каква всилена от любоффф. Петъка ми е пълноценен. Утре ше мина през некое село, белким станем поет аристократ.
27
11
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Тази поне му вдига самолета, а на гейчето Плевненлиев Деси Банова му вдига рейтинга!
26
6
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 6 години
И аз искам да се вкопча във котарака и!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По публикацията работи: Вера К. АлександроваКакво работи с бутоните копирай-постави ли?
24
8
 
11
 
! Отговори
6 преди 6 години
В едно друго интервю Десито каза, че и тя носи генералски пагони и нейните звезди са повече - т.е. Руменчо е с по-нисък чин и тя го командва. Кой комнадва сега армията - Деси или ***?И ние чакаме такива сбърканяци да оправят държавата! Ще има да чакаме!
23
13
 
23
 
! Отговори
от мен преди 6 години
За мен факта , че е рсзделила семейство е показателен за ръждивия морал на Десислава.Ако наистина са се харесвали от преди 30 г., да бяха се взели тогава.Но никога не е късно човек да стане за смях.
22
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и помагал по математика, пък тя, два-три пъти годишно му помагала да вгидне високо самолета, топла и пълна с доверие. Нищо, че по това време сомольотчика е бил женен. Децата им учат в чужбина, пък те като оправят България ще отидат при тях. Мила родна картинка.
21
11
 
29
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Самият факт, че е развалила семейството му говори красноречиво за нея! За морала и, за възпитанието и почтеността!!!
20
13
 
6
 
! Отговори
Жорко преди 6 години
На мен си ми харесва.
19
11
 
9
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
До Анонимен, Ами плющял човека, намерил секси жена, неговата бившата може и скрипя да е била, знаеш ли, за разлика от евроатлантическите ***, като тоя на измислената държавица Люксембург - гнусни пенделгейзери! Предишния ни Пиздю Плевнев, може ли да се сравни с генерала, или по-предишния агент на ДС Гоце - пълен дурак!
18
1
 
12
 
! Отговори
Даааа! преди 6 години
Момчето излезе от "Бронкс", но "Бронкс" не излезе от него!!!
17
29
 
22
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
И хубава и умна и секси, един път да случим на "първа дама" и президент. Браво Деси, супер си! А завистниците и *** да плюят, то това им е начина за изява, добре че измислиха интернета, та да могат да драскат из него, по-рано драскаха само по стените и пейките....!
16
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завърших средното си образование в град от селски тип,....................не,че не си личи.
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нещо като чарлз и камила ?........което също не ни интересува!
14
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Ами има, разбира се! Например един пожарникар и един физкултурник. Толкова малко се пише за тях...
13
9
 
9
 
! Отговори
80% преди 6 години
ИМА УМНИ ДЕЦА, КОИТО ПЕЧЕЛЯТ СТИПЕНДИИ В АМЕРИКАНСКИ УНИВЕРСИТЕТИ.ОСТАНАЛИТЕ СА 80% И ЗАВИЖДАТ, ЧЕ СЕ КЪСАТ ОТ ЗЛОБА.
12
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за вас но на мен ми омръзна последните месеци да чета само за това семейство и най-вече за тази особа...Десислава Радева.Не виждам с какво толкова са по-стойностни от всяко обикновено семейство..., не съм прочела някъде да са направили нещо значимо за държавата ни, че да им се отделя толкова много публично пространство...Мечтая за дни в които няма да има писано в медиите за тях, а за личности много по-интересни от тях. Не ми казвайте, че в нашата държава няма такива!