Главата на Главчев падна! Шефът на парламента си тръгва сам

Той вече е депозирал искането си в деловодството на НС
Обновена: 17 ное 2017 10:21 | 17 ное 2017 09:43, Камелия Цветанова
195

Снимка: Олег Попов/ Dnes.bg

Шефът на парламента Димитър Главчев подаде оставка. Това обяви той от парламентарната трибуна и допълни, че е депозирал оставката си в деловодството на НС.

Минути преди това, след разговор в кабинета на председатела на НС, продължил близо час, Бойко Борисов отсече, че явно искането на оставка на Главчев е план на опозицията.

Още по темата

В същото време обаче стабилността на държавата е най-важното нещо, смята премиерът.

Той още вчера упрекна Главчев, че си е изпуснал нервите като е изгонил червената шефка Корнелия Нинова от заседанието на парламента в сряда.

"С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план за действие на опозицията. Винаги съм твърдял, че държавата и стабилността са по-важни от всичко", коментира Бойко Борисов.

"Ние от ГЕРБ не показваме двоен аршин и когато има някакъв проблем веднага реагираме за разлика от други. Тази оставка е морален акт и по този начин искам да се възстанови нормалната парламентарна практика и да не хвърляме сянка върху европредседателството, защото правителството работи добре, държавата работи добре и аз трябва да дам пример за добра парламентарна практика", обяви Главчев пред народните избраници.

А иначе пленарното заседание започна с половин час по-късно от предвиденото заради председателския съвет, който продължи близо час.

В него се включи и премиерът Бойко Борисов, който обяви: "С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план за действие на опозицията. Винаги съм твърдял, че държавата и стабилността са по-важни от всичко".

Решението на Главчев да напусне поста идва само ден, след като депутатите от опозицията внесоха подписка, с която настояха той да бъде отстранен като председател на НС.

Главчев си навлече гнева на социалистите, които получиха подкрепа и от ДПС, защото в сряда изгони за едно заседание червената шефка Корнелия Нинова с мотива, че обиждала премиера с изказването си. Тя пък цитира изказване на премиера, който преди време нарече депутатите "безделници".

Заради това от левицата вчера се зарекоха, че няма да участват в заседанията на парламента, докато на председателския стол седи Главчев.

Това пък на практика означаваше парламентарна криза заради риска от провал на заседания поради липсата на кворум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
21
 
! Отговори
интересно преди 6 години
това добре , ББ много го е страх от протести , да не се излага пред шефовете А оставка на правителството , кога ????нови избори , кога ???
133
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това добре, а с Айво Христов к'во пра'им?
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе да турчето а може самия гл.ред. да ги пуска теа бомби тука , знаем знаем ви
131
1
 
11
 
! Отговори
Цветето = професия? преди 6 години
Този пост - Председател на НС в БГ е все едно говорител на партията. Тази длъжност е обида към народа. Накрая може и Боци да се сложне за некой и друг месец, той само такъв май и космонавт още не бил. Гритесктните представители ще стават още повече, докато се свърши накрая с представител от Кабул.
130
11
 
4
 
! Отговори
Юзел Йоздемир преди 6 години
Тоа свърше благударение на депесе на другите исбори всички трява да гласуваме за депесе само с депесе балгариа ша са опраи аз съм депесе вие сте депесе балгариа е депесе
129
3
 
19
 
! Отговори
Арест за Борисов и Ц преди 6 години
Нагли престъпници менкащи на власт доказано престъпни групировки маскирани като партии са най доволни от Борисов ..Ограбват нагло безпроблемно десетки милиарди живи левове годишно с помоща на БОрисов и Цветанов.ПАрлaмента се ползва з а узаконяване на наглите грабежи и потискане съпротивата на експертите от народа. НАрода БЪлгарски се ликвидiра ударно безпардонно.
128
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карадиванчева , още ли стоиш зад ПРОСТОТИЯТА на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ и ГЛАВУНЧЕВ ?????
127
20
 
6
 
! Отговори
Глас дебилен преди 6 години
Простотията в парламента спечели своята малка победа. В очакване сме на следващата червена провокация.
126
5
 
7
 
! Отговори
Конститутков преди 6 години
Драги Бой Бор,Ти не спазваш Конституцията!Народното събрание те избира и ти си ПОДЧИНЕН на Председателя му.Ти си и страхливичък:1.Дали излизането на псевдокумунистите не ще наруши бъдещите ти планове за просперитет на Републиката;2.Дали ония улавци (един от тях, разбра че по-добре да мълчи),т.нар. сбиротъци(патриоти), не ще се отметнат от договорката, ако спре парсото;3.Дали създадения от теб благодетел на резерва и аптеките не ще се фръцне и ти го...;4.Дали Президента ще ти метне камък.
125
1
 
23
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Няма БСП, ГЕРБ и т.н. По слаб председател на НС не е имало. А тази, която ще го замести ще падне по-бързо и от него. Никаква дипломатичност, сдържаност, плещи злобно като на селски мегдан. А Борисов да вземе да каже кои са наркотрафикантите, без значение от кои партии.
124
0
 
20
 
! Отговори
Край преди 6 години
Главчев се издъни в стремежа си да пази ББ от депутатите - сам падна в боя. ББ на мига ще го забрави - никога не е бил от неговите приближени и не от неговата порода.
123
10
 
1
 
! Отговори
До 115 преди 6 години
И кой ще дойде?.Кажи алтернативата.По добре ли ще е с Корнелия,К.Добрев Р.овч и Кутев и други ,,бедни" и мислещи за народа люде?!?!Ще поживеем ще видитеV
122
6
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Това е гаф на ББ. Не трябваше така. Трябваше да се гласува при което Главчев щеше да остане на поста и след това трябваше да го накарат да подаде оставка. Така червената вещица нямаше да може да си приписва някаква победа, а ББ щеше окончателно да затвърди надмощието си. Сега червената истеричка ще се надуе още повече и ще започне да прави още по големи номера. Нали и минават номерата.
121
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сидеров го играе медиатор в управляващата коалиция, като нищо може да го направят и медиатор в парламента.
120
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко пазарлъка. Няма отишъл при него с добра оферта, който не са е наговорил изгодно за двете страни
119
12
 
4
 
! Отговори
Един от 80-те% преди 6 години
Кака Корнелка ще подаде ли оставка след като загуби очертаващите се парламентарни избори напролет?
118
0
 
13
 
! Отговори
левовете в марки преди 6 години
До ИСКАМЕСега е ред на Карадиванчева, след 6 месеца да се готви Дуловската.
117
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мишо ,този виден герберски математик, най обича да мърка послушно в нозете на банкянският Зевс
116
0
 
17
 
! Отговори
119 преди 6 години
Комунистите сте в ГЕРБ, бе селски. Виж си идолите! До един са или партийни секретари или деца, внуци на видни партийци. Ако не са ***, са милицифайки от ДС. Един нормален няма в ГЕРБ.
115
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко банкянски : Клякам, клякам, както каже нинова ...Така ще бъде ..:))))