Главата на Главчев падна! Шефът на парламента си тръгва сам

Той вече е депозирал искането си в деловодството на НС
Обновена: 17 ное 2017 10:21 | 17 ное 2017 09:43, Камелия Цветанова
195

Снимка: Олег Попов/ Dnes.bg

Шефът на парламента Димитър Главчев подаде оставка. Това обяви той от парламентарната трибуна и допълни, че е депозирал оставката си в деловодството на НС.

Минути преди това, след разговор в кабинета на председатела на НС, продължил близо час, Бойко Борисов отсече, че явно искането на оставка на Главчев е план на опозицията.

Още по темата

В същото време обаче стабилността на държавата е най-важното нещо, смята премиерът.

Той още вчера упрекна Главчев, че си е изпуснал нервите като е изгонил червената шефка Корнелия Нинова от заседанието на парламента в сряда.

"С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план за действие на опозицията. Винаги съм твърдял, че държавата и стабилността са по-важни от всичко", коментира Бойко Борисов.

"Ние от ГЕРБ не показваме двоен аршин и когато има някакъв проблем веднага реагираме за разлика от други. Тази оставка е морален акт и по този начин искам да се възстанови нормалната парламентарна практика и да не хвърляме сянка върху европредседателството, защото правителството работи добре, държавата работи добре и аз трябва да дам пример за добра парламентарна практика", обяви Главчев пред народните избраници.

А иначе пленарното заседание започна с половин час по-късно от предвиденото заради председателския съвет, който продължи близо час.

В него се включи и премиерът Бойко Борисов, който обяви: "С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план за действие на опозицията. Винаги съм твърдял, че държавата и стабилността са по-важни от всичко".

Решението на Главчев да напусне поста идва само ден, след като депутатите от опозицията внесоха подписка, с която настояха той да бъде отстранен като председател на НС.

Главчев си навлече гнева на социалистите, които получиха подкрепа и от ДПС, защото в сряда изгони за едно заседание червената шефка Корнелия Нинова с мотива, че обиждала премиера с изказването си. Тя пък цитира изказване на премиера, който преди време нарече депутатите "безделници".

Заради това от левицата вчера се зарекоха, че няма да участват в заседанията на парламента, докато на председателския стол седи Главчев.

Това пък на практика означаваше парламентарна криза заради риска от провал на заседания поради липсата на кворум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
1
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Червените вещици пак яхнаха метлата!Сбирщина от руски гъ..лизци и национални предатели!
173
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Скоро ще празнуваме края на крадливата ГЕРБ-ерска парти от мафиотски тип, които крадат като за световно и продадоха и предадаха интереситр на България!
172
1
 
9
 
! Отговори
Маричков преди 6 години
Поздравявам Форума с песента: АЗ НЕ СЪМ ГЕРБЕРАСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА !
171
5
 
12
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Един ГЕРБ-ер по-малко, добър ден за България!
170
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ГЕРБ- гадове за единно разграбване на България!
169
10
 
9
 
! Отговори
До до176 преди 6 години
Алоуу старото поколение, я се осъзнайте малко,кой ни докара до това дередже още от ''зората'' на демокрацията? Да не сме ние от новото поколение които избраха Виденов и той изнесе цялото жито на Българи, и направи инфлацията космическа или пак ние избрахме Костов, че той да затрие земеделието и да приватизира къде що има за по 1 лев. А може би ние избрахме царя като едничката му цел в управлението бе да си прибере имотите и горите?
168
2
 
2
 
! Отговори
самостоятелното сам преди 6 години
сам си тръгна...сам пусна кокъла...сам си умъкна суджуко...нервен бил а на дохтур не га провождът
167
11
 
3
 
! Отговори
САМ СИ ТРЪГНА... преди 6 години
..АМА ПОНЕ ИЗГОНИ И НАРИТА ТЕТКА КОРНИ В *** , НА ПРОЩАВАНЕ...ХА,ХА,ХАААААНАПРАВО МУ ЗАВИЖДАМ НА ГЛАВЧЕВ!ЕХ , ЗАЩО И АЗ НЕ СЪМ КАТО НЕГО...!!????
166
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сам си тръгва,ама друг път.
165
2
 
13
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Добре обмислен план от страна на ГЕРБ е краденето на евросредства и парите от държавния резерв на България.Плюс че герберите източиха всичко от Здравната каса.
164
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нЕма да се притеснявате. Утре-други ден като я гласуват, ще я отхвърлят и готово. Вече го оттренираха с Делянчо.
163
2
 
5
 
! Отговори
До176 преди 6 години
Забавляват се пуберите бе наборе.Малко са тези които разсъждават,питат,четат.За тях живота е в интернет.Отнеми им го и те са загубени.Реалният живот не им е ясен.Те днешното го имат за даденост.А самите те са с грешна самооценка и абсолютен нихилизъм,а всъщност илитерати.Младото поколение активно присъства в онези 80%.
162
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след като е виновен , да си тръгваа
161
0
 
7
 
! Отговори
Димитър Обезглавчев преди 6 години
Сега да си смени фамилията щом е без глава
160
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му пришият нова глава в Пиригов
159
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Glav4ev da napusne gerb i nc tova. Esche holjam resil da isgoni prezedatel ba bsp i kompetenten deputat ot bsp kato e bil v bkp saschto ne e isgonil lukanov jivkov i dr karajan4eva saschto ne e sa tosi post da nau4i stolizite na darjavite parvo
158
1
 
9
 
! Отговори
Хаха главата на Глав преди 6 години
Хаха главата на Главчев падна , да не са го заколили да са му отрязали злавата като през Византийско
157
4
 
22
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ГЛАВЧЕВ СИ Е ТРЪГНАЛ КАКТО ЩЕ СИ ТРЪГНАТ ВСИЧКИ ГЕРБАДЖИИ, ЗАЩОТО МАКАР И СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ НАРОДА ГИ РАЗБРА, ЧЕ СА КОРУМПИРАНИ, НЕИНТЕЛИГЕНТНИ И ФАЛШИВИ !!!
156
7
 
9
 
! Отговори
Помислете деца!!! преди 6 години
От всички поствания няма нито едно от човек от ония 20%.Само цинизми,обиди,хлапашки квалификации на недозрели и малолетни същества.Няма ли ЕДИН ПОНЕ с позиция да каже какво правим като махнем Бойко.Обединете се с позиция на нормални люде ,а не с писания като в гаров нужник.Какво точно искате.Бойко рано или късно ще си иде и....???Ще плюем следващия ей така за забавление.Само че ,,другарите"за такива обиди вкарват на Московска 5.А от там се излиза трудно или въобще не се излиза.Питай мама и тате.
155
12
 
4
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Димитър 155 И защо този Главчев ти е бил адски противен? Защото не е от БСП ли, или защото не спазва правилника за НС ? Ех ти челв...на мижитурка.