Главчев – най-бързо отстраненият председател на НС

Единствено Борислав Великов бе начело на парламента за по-кратък срок
Обновена: 17 ное 2017 11:25 | 17 ное 2017 11:25, Красимир Ангелов
40

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

212 дни. Точно толкова Димитър Главчев бе начело на българския парламент. С това той се нареди на второ място в негативната класация за председател на Народното събрание в демократичната ни история, издържал най-малко на поста си.

Още по темата

Вече бившият председател на Народното събрание бе избран за председател на Народното събрание на 19 април тази година със 157 гласа за и 81 въздържали се. Главчев заемаше поста точно 212 дни.

По-малко от него в най-новата ни история е изкарал единствено Борислав Великов, който бе председател на 39-тото Народно събрание от 23 февруари 2005 до 17 юни 2005, или 114 дни. Той обаче изкара толкова къс период поради факта, че мандатът на 39-я парламент приключи малко повече от 3 месеца след неговото избиране.

Преди Великов, председател на парламента бе Огнян Герджиков, който бе отстранен предсрочно след гласуване, а причината тогава бе "системно превишаване на правата и неизпълнение на задълженията му в рамките на неговата компетентност".

След него 4 последователни парламента имаха несменяеми лидери – един път Георги Пирински, на 2 пъти Цецка Цачева и 1 път Михаил Миков. Последният обаче бе председател на 42-рото Народно събрание, което не изкара целия си мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
Антикомунистов преди 6 години
Тоя е и най-глупав!
27
1
 
4
 
! Отговори
Глъфчеф е достоен преди 6 години
Сваленият от поста Димитър Главчев обясни, че никой не го е притискал да подаде оставка.И защо си е купил влакоф билет за Симитли. Толко ли неможаха измежду Гербарасите едно ману.фи да изровят та да му изсуджуката тромпета. неможе да се има дуверие на тия НЕРВНИТЕ с НАЦИОНАЛНИТЕ СИГУРНОСТИ, майна!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смей се дръндъо ама не му е хубаво....
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да щеш да повлечеш крак и да си идете всички вкупом ,защото не се издържа на вашата ЛАКОМИЯ !
24
0
 
5
 
! Отговори
ГИНЕС преди 6 години
ПОРЕДЕН РЕКОРД.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберасчета, отново се издънихте с Карадиванчева ! Шеф на парламента стават само кадърни , умни , интелигентни хора ,а не злобни , агресивни и вързани ястреби .
22
7
 
4
 
! Отговори
Завиждам ти Главчев. преди 6 години
...и на мене ми се иска , да наритам дебелия червен *** на тетка Корни ...па , после да си пееме песни ..."НА ПРОЩАВАНЕ"-щом требва...!!!Направо ще се спукам от завист!!!!!!
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама как отстранен,бе?Нали уж сам си подаде оставката?Ама кой ли ви вярва.
20
0
 
5
 
! Отговори
? преди 6 години
До АнонимКолко *** трябва да си ,да не осъзнаваш къде си?
19
0
 
6
 
! Отговори
Надежда преди 6 години
Вярвам на селската клюкарка.Тя получава заслуженото
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главчев пред камерите в кулоарите заплаши Кутев, че ако наистина си бил изпуснал нервите, друго щял да му направи.....С това си тъпо изказване му прави само ....услуга!Ей това е отмъстително дърто бившо ченге.....
17
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те гербавите са така- идват за малко, оси рат се до ушите и бързо се махат. Баце е с 2 оставки вече.
16
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкия Главчо, от глупост и натягане пред Падишаха, сам си ритна местенцето. Всички в ГЕРБ от натягане пред Вожда, от целуване на меката му вувузелка, съвсем са загубили представата за реалността. Едно време така правеха с Бай Тошо, а днес с гавазина му. Тези от ГЕРБ са загубили достойнство, морал, индивидуалност, чест, и са се подчинили на едно Недоразумение, което унищожава България всячески. 9 години е на власт, и резултата е видим, бедност, миграция, корупция, предателства, слугинаж на ЕС.
15
0
 
10
 
! Отговори
от НЕРВЕН до НЕВЕРНА преди 6 години
Оставаше на тоя *** и членската му карта в БСП да размахат.НЕРВНИЯТ отстъпи на НЕВЕРНАТА
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТози ахма+к е последният Партиен секретар ,на Института в който е работил. Ама това е държавна тайна .
13
0
 
17
 
! Отговори
TH. преди 6 години
"След него 4 последователни парламента имаха несменяеми лидери един път Георги Пирински, на 2 пъти Цецка Цачева и 1 път Михаил Миков. Последният обаче бе председател на 42-рото Народно събрание, което не изкара целия си мандат."Всъщност, и двата парламента, председателствани от Ц. Цачева, не изкараха пълните си мандати. От изброените само Пирински изкара пълен мандат. Освен него, преди това - и Йордан Соколов.
12
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Главчо си подритна сам стола със своята агресивна простотия и престараване в желанието си да се натегне на вожда си. Въпросът е , че и тая кифла Караянчева е същата. Излъчва такава злоба , бездарие и мания за величие, че просто не става и за портиер. Цяла Кърджлийска област е пропищял от тая, там тя коли и беси
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този ахма*к прилича на фашистът убил децата в Ястребино
10
0
 
14
 
! Отговори
Roro преди 6 години
За *** става въпрос
9
17
 
4
 
! Отговори
Roro преди 6 години
А БСП кога ще се раздели с професор ***? Или само критичарите на Нинова се отстраняват....