Румен Христов: Периодът за ревизия на приватизацията мина

Раздържавяването бе неизбежно, смята политикът
17 ное 2017 09:45, Красимир Ангелов
15

ГЕРБ поиска промяна в Конституцията, чрез която да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията. Според политика от СДС Румен Христов обаче, периодът за атакуване на тези сделки вече е отминал.

Още по темата
"Това, което се случи през социализма, бе престъпление срещу човечеството. Що се отнася до приватизацията – тя беше неизбежна и трябваше да се случи. Няма как да сме член на ЕС, ако нямаме действаща и утвърдена пазарна икономика. Но можеше да се случи и по по-добър начин. Приватизацията нямаше алтернатива!", заяви политикът.

В студиото на "Денят ON AIR" Христов отбеляза, че това, което най-силно го притеснява, е преразглеждането на приватизационните сделки, тъй като се разклащала стабилността на частната собственост.

"Това ще разколебае външните инвеститори, които така и така са малко. Ако те купят днес предприятие, след 10 години някой може да им го отнеме. Частната собственост е свещена и неприкосновена!", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Темата на разговора обхвана и подготвяното от ДСБ и "Да, България" политическо обединение вдясно.

"Обединението вдясно няма алтернатива. Въпросът е по какъв път ще стигнем до това обединение. Официални разговори не се водят, но отправихме писмо към ДСБ. За СДС добрият вариант е дясното да се обедини на идейна основа. Нашите избиратели са ни основателно ядосани", разясни Христов.

Той призна още, че дясното е направило голяма грешка в разцеплението си на междуличностна основа. И подчерта, че дейността на сегашния парламент е много, много по-изоставаща от 43-я, тъй като нито законодателната инициатива е на ниво, нито законите подавани от МС са интензивни.

Още от разговора с Румен Христов вижте във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Иван Костов, Меглена Кунева и Петър Москов кога ще ги видим в затвора?Кога?Има ли прокуратура в тая държава?Цацаров къде спи?
13
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
СДС , ДСБ и реформатори - изтекоха в канализацията на историята.Приватизацията беше престъпна, един вид разграбване на държавни активи на безценица!Идеолозите, изпълнителите на приватизацията-рано или късно в затвора!
12
0
 
4
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
"Ако те купят днес предприятие, след 10 години някой може да им го отнеме."Аз не виждам кой ще отнеме на читав инвеститор предприятие, което той си е закупил със собствени средства, освен ако Разбойко не реши, че го иска, а тогава спасение няма - то затова и външните инвеститори избягаха от БГ.Друг е въпросът,че другарите като Банев, дето нарязаха за скрап работещи предприятия,все още притежават земята им и я продават на безбожни цени, които пъдят потенциалните чужди вложители.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Раздържавяване произтича чрез две направления-по осъществяване на дейност и активи,самата дума тъй съставена произлиза от раз държа в/явявам/не или щом става въпрос за държава раз държава /явявам/не,раз-от бройните-един/на/но или първи/а и обиденяващо качества от един или първи,но не и за много повторения кат в пъти.Одържавяване е противоположно и две направления-дейност,активи,о/в/ държа/ва явявам/не,там вече се знае,че е в държавата за всички,в Конституцията пише ли отказ по вида дейност,актив
10
0
 
6
 
! Отговори
XL преди 6 години
Подаряването на държавна собственост си е чиста кражба.Всеки трябва да си плати масрафа и тогава да се бара за частник. Много са им плоски аргументите на тези крадци.
9
0
 
11
 
! Отговори
бачо Илия преди 6 години
До АнонименМного си прав ! Според този крадец частната собственост и по конституция е неприкосновенна, но държавната може да се краде безнаказано. Егати наглеца.Да преватизацията сигуно при тия обстоятелства беше неизбежна, ама защо прите влязоха във вашите джобове ?
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажу му демократ и седерас и не го обиждай повече, тоя трябва да бъде съден само заради тъпата си гнусна физиономия Щом соцa е престъпен прехода не е престъпнически седераска логика или седерасите най-много бъркаха в кацата Какво стана с кредитните милионери седерази. Мистър 10% и подобни, Костов отдавна трябваше да е в затвора
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това което се случва по време на прехода е престъпление срещу човечеството.
6
0
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
А бат Бойко тогава се занимаваше с рекет и никой не го разследваше!
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приватизаторите от най-корупционните продажби на държавно имущество вече си препродадоха с огромна печалба акциите и платиха на когото трябва "маното за участие".Следващите купувачи и те препродадоха и сега кого ще хванат?Примери много БТК,ЕОН и много други.Ако ГЕРБ сериозно са мислили за проверка на приватизацията да го бяха сторили още при първия си мандат.В настоящия период такъв закон ще се използва само като политическа бухалка спрямо несъгласните с партийната линия(всяка крива успоредна
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бития - бит,облажения - облажен,уважения - уважентуй то
3
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
до сега само р гечев иска ревизия всички други които се изказаха са противизводьт остава за 80 процента
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нощо не може да се докаже, дори да е имало нарушение. След като преди 10 г. е било покрото, сега могат да се правят само предположения и инсинуации най-вече. Това ще бъде само инструмент за политически борби и разхищение на обществена енергия. ГЕРБ по този начин искат да изпускат парата на недоволните. Абсолютно контрапродуктивно решение, колкото и да не понасям червените милионери.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя стабилност бе г-н Христов. Стабилността на Ковачки и неработещите и закрити мини? Коя частна собственост на пребоядисаните ***, станали СДС-ари едно време? Кои инвеститори ще разколебае, тези дето изнесоха парите и сега през други държави влизат в България, като чужди инвеститори? Стига седесаро-комунистически глупости г-н Христов.