Нинова подписва за приватизацията: Не се страхувам!

Соцлидерката сама поискала това, от БСП обаче ще гласуват против
Обновена: 18 ное 2017 17:29 | 18 ное 2017 16:27, Веселина Йорданова
102
Нинова подписва за приватизацията: Не се страхувам!
Снимка: БТА, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова ще подпише предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления при приватизацията, но БСП ще гласува против в пленарната зала.

Това реши червеният пленум след бурна дискусия, съобщи "24 часа".

Още по темата
Нинова сама поискала да подпише промените на ГЕРБ заедно с останалите вносители от всички парламентарни групи. Пленумът я подкрепи с 58 гласа "за", 29 "против" и 12 въздържали се.

"Не се страхувам от бъдещи действия срещу мен. Притежавах акции преди да стана член на БСП, но продадох всичко, когато се захванах с политика, защото намирам двете занимания - бизнес и политика, за несъвместими", обяснила Нинова. И призовала - вън мутрите от политиката.

Червеният пленум обаче с 89 гласа "за" категорично се произнесъл, че БСП няма да подкрепи промените на ГЕРБ в пленарна зала. Решено било изпълнителното бюро и парламентарната група да проведат разговори за приватизацията, концесиите и обществените поръчки и да искат изслушване на главния прокурор.

След това БСП ще предложи други законодателни промени, които според социалистите ще са по-адекватни - няма да са противоправни и ще свършат работа за въздаване на справедливост и възмездие.

Червените ще искат включване в подобни промени на всички аспекти на прехода, както и всеки от депутатите да подава декларация, че не е бил член на групировка.

Още в началото на дебатите Янаки Стоилов представил становищата на правния съвет на БСП, с което обяснил, че не трябва да се приемат промените на ГЕРБ, защото противоречат на правото и единствената им цел е да се подведе обществото. Правото не може да е политическа изтривалка, заявил Стоилов и обяснил, че партията ще иска и становище от Конституционния съд за идеята на управляващите.

Дори и да се промени Конституцията и да има дела за престъпления при приватизацията, те ще бъдат отхвърлени в Страсбург, смята червеният юрист. Той разкритикува управляващите, че не казват какви ще са икономическите резултати от тези дела, както и че предлагат на обществото единствено разрушаване на съдебната система без идея за възстановяване на икономиката.

Атанас Костадинов обаче поискал БСП да подкрепи проекта на ГЕРБ, за да покаже, че иска да се види истината за приватизацията.

По време на дискусията Михаил Миков обявил, че не е необходимо да се променя конституцията, за да има преразглеждане на приватизацията. Давност в света няма само за престъпления срещу мира и човечеството, заявил червеният юрист. Той попитал как от правна гледна точка подкупът за приватизация ще е без давност, а подкупът за обществена поръчка - с давност.

Освен това реално е невъзможно да се докаже престъпна дейност след години по обективни причини, коментирал бившият шеф на парламента. И обявил предложенията на ГЕРБ за чиста демагогия.

Членът на националния съвет Георги Тодоров пък предложил БСП да внесе текст за премахване давността на всички корупционни престъпления. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
25
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
тва е класическата работа стани за да седна ..... иначе Нинова няма упралвенски екип нито програма ..... просто иска да вземе властта за да краде тя !
49
4
 
18
 
! Отговори
deja vu преди 6 години
Съветското малцинство в Бг пак напира да прави метежи и преврати... ...този път в комплот с османското!
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко СОЦ страни след 90-те промениха своето мислене и започнаха да гледат напред, за следващият ден, година, а ние българите продължаваме да се взираме все назад и по-назад. Така по този начин изпускаме настоящето и бъдещето. Сега корупция има и се увеличава, СПРЕТЕ Я, ограничете я и паралелно с това разследвайте и назад. Всички знаем защо не искате да се борите с корупцията, защото всичките вие влизате в политиката точно за да се облагодеталствате от нея! ТОВА Е ИСТИНАТА!
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още не мога да разбера,как стана така,че хора,които нямаха два лева в джоба си като мен,за една вечер забогатяха и си "купиха" цели предприятия???Други "фалираха" фирмите си с много кредити,след което ги продадоха на безработни ,в едно с негативите,след което създадоха други фирми,с парите от първата и т.н.
46
1
 
11
 
! Отговори
Ясноооо! преди 6 години
Преди да се внесат тези предложения, внимателно са премислили кои приватизационни хватки да не се окажат престъпни.Някои са си вързали гащите още преди да се гласуват предложенията и ще излязат сухи от водата.Предполагам, че виновни ще се окажат: 1. Най-дребните акционери (защото не са спазили някоя запетайка от наредбите, без да ощетяват когото и да било; ама са допуснали дребна грешка и ще им таковат м.м.енцето); 2. Някои, на които им се е досвидяло да направят отчисления за партийните каси.
45
5
 
17
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 6 години
Много е зле електората на червените куфарчета и милионери от Позитано. Казват това - гласуват, казват онова - гласуват; после следващия им онбашия развенчае предишния - те пак съгласни. ОВЦИ.
44
8
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Права е Ели... - демагогските послания на Нинова са адресирани до най-нисшите прослойки на обеството...
43
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ Е, АМА НЕ Е ДЕБЕЛО. СПОРТИСТ Е, В ОТБОРА НА УНИВЕРСИТЕТА ПО ПЛУВАНЕ.А ти защо не вземеш да спечелиш една стипендия и да отидеш и ти да учиш в САЩ?Да не би да страдаш от интелектуален недоимък?
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Причината да не се стига до нищо не е, че нещо е противоконст. или не, че било противоправно и пр. Тя е само една единствена: ако искаш да скъсаш с олигархията и мафията трябва да водиш безпощадна и безкомпромисна война с тях, да си готов да платиж тежка цена, каквато ГЕРБ не искат да платят. Те просто уважават ПРЕСТЪПНОСТТА и постъпват " държавнически" с нея !
41
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престъпна приватизаторка с дебело дете в САЩ-истниска соцкомунистка!
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво нещо: преливат от партия в партия. Нинова била в СДС, станала шеф на БСП.Борисов бил в БКП, оглавил ГЕРБ. А В ГЕРБ ПОЛОВИНАТА СА КОМУНИСТИ, ДРУГАТА ПОЛОВИНА СЕДЕСАРИ. И ДОБРЕ СЕ РАЗБИРАТ.
39
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВИЛНО СТРАНДЖА. САМО ЧЕ, НАЛИ ЗНАЕШ, ЧЕ КОМУНИСТИТЕ СА В ГЕРБ, НАЧЕЛО С ВОЖДА НА ШАЙКАТА.
38
4
 
3
 
! Отговори
БНТ директор преди 6 години
До кога българите ще плащат за тв предаването на Горан?Горанчо, кой те направи такъв експерт по темата за Антихриста? Нито ти, нито гостите ти разбират от християнство. Ти самия си толкова объркан човек, заслепен от основната тема във своя живот, а именно - "месечната заплатка".Що не станеш бизнесмен и започнеш да живееш с чест и достойнство? До кога ще правиш предавания, които българите не харесват. Горанчо, скоро си заминаваш от БНТ. Ходи и прави шоу по цирковете! Когато това се случи ще си припомниш моя пост и заобиколен от животни ще прозреш своето падение. Скоро,много ско
37
8
 
22
 
! Отговори
Много нахална преди 6 години
Много нахална тая Нинова - милионерката. БСП е в основата на всички кражби и затова масово са милионери, с хотели, с едър бизнес и много допълнителни екстри за всичко, което ви дойде на ум. Куфарчетата в тях, приватизацията в техни хора.Притежават всичко най-скъпо, включително и участие в какви ли не бордове и каквото ви дойде още на ум.Окрадоха България, затова не искат проверки, които да им развалят рахата. Чудя се как може да има още хора, които да се полъгват по тях. Няма нищо социално в тях
36
5
 
8
 
! Отговори
20 % преди 6 години
Както през 2013г., Путин отново движи преврат с марионетките си! И понеже сега е съюзник с Ердган, шанса му да успее е доста голям.... ...може би 80%!
35
7
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Комунистите не могат да проумеят, че може да се управлява и без да се краде...
34
8
 
8
 
! Отговори
кофти преди 6 години
Освен всичко друго, госпожа Гаргамелян има и тежък климакс...
33
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелия и *** чичка от Банкя е пътник. Усеща се, държавата се тресе от корупция и протести. Нищо не е наред. И ако си мисли, че ще отклони вниманието от разрухата и разпада на държавността, лъже се. Участвал в контрабанда на цигари и амфети, крал коли, станал слуга на Маргините, Маджо и Бай Миле, пребивал длъжници с бухалки, бил агент на ДС и БОП, изнесъл над 12 милиарда по негови сметки, улеснява бизнесите на Цветелина, празнували като най-богатите през 2014, кой да се плаши, Нинова ли?
32
6
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 34: Не е добре да завършваш точно с това - някой ще вземе да помисли, че си г'ерберски ***. Гледа ли филма на Елена Йончева? Носиш си една стълбичка на рамо и прескачаш ограда, за която сме платили милиони. Кой е виновен за тази имитация на охранителна система - Елена Йончева (че я е заснела), или тези, които са прибрали парите за нея? И това, представете си, разклащало управлението точно преди Евро-председателството. Бе много лоши хора били това, "комунистите".
31
7
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
До КОМУНИСТЪТ БОРИСОВИмам само една къща в Банкя, карам на заплата месец за месец... - попитай сега Нинова...