Нинова подписва за приватизацията: Не се страхувам!

Соцлидерката сама поискала това, от БСП обаче ще гласуват против
Обновена: 18 ное 2017 17:29 | 18 ное 2017 16:27, Веселина Йорданова
102
Нинова подписва за приватизацията: Не се страхувам!
Снимка: БТА, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова ще подпише предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления при приватизацията, но БСП ще гласува против в пленарната зала.

Това реши червеният пленум след бурна дискусия, съобщи "24 часа".

Още по темата
Нинова сама поискала да подпише промените на ГЕРБ заедно с останалите вносители от всички парламентарни групи. Пленумът я подкрепи с 58 гласа "за", 29 "против" и 12 въздържали се.

"Не се страхувам от бъдещи действия срещу мен. Притежавах акции преди да стана член на БСП, но продадох всичко, когато се захванах с политика, защото намирам двете занимания - бизнес и политика, за несъвместими", обяснила Нинова. И призовала - вън мутрите от политиката.

Червеният пленум обаче с 89 гласа "за" категорично се произнесъл, че БСП няма да подкрепи промените на ГЕРБ в пленарна зала. Решено било изпълнителното бюро и парламентарната група да проведат разговори за приватизацията, концесиите и обществените поръчки и да искат изслушване на главния прокурор.

След това БСП ще предложи други законодателни промени, които според социалистите ще са по-адекватни - няма да са противоправни и ще свършат работа за въздаване на справедливост и възмездие.

Червените ще искат включване в подобни промени на всички аспекти на прехода, както и всеки от депутатите да подава декларация, че не е бил член на групировка.

Още в началото на дебатите Янаки Стоилов представил становищата на правния съвет на БСП, с което обяснил, че не трябва да се приемат промените на ГЕРБ, защото противоречат на правото и единствената им цел е да се подведе обществото. Правото не може да е политическа изтривалка, заявил Стоилов и обяснил, че партията ще иска и становище от Конституционния съд за идеята на управляващите.

Дори и да се промени Конституцията и да има дела за престъпления при приватизацията, те ще бъдат отхвърлени в Страсбург, смята червеният юрист. Той разкритикува управляващите, че не казват какви ще са икономическите резултати от тези дела, както и че предлагат на обществото единствено разрушаване на съдебната система без идея за възстановяване на икономиката.

Атанас Костадинов обаче поискал БСП да подкрепи проекта на ГЕРБ, за да покаже, че иска да се види истината за приватизацията.

По време на дискусията Михаил Миков обявил, че не е необходимо да се променя конституцията, за да има преразглеждане на приватизацията. Давност в света няма само за престъпления срещу мира и човечеството, заявил червеният юрист. Той попитал как от правна гледна точка подкупът за приватизация ще е без давност, а подкупът за обществена поръчка - с давност.

Освен това реално е невъзможно да се докаже престъпна дейност след години по обективни причини, коментирал бившият шеф на парламента. И обявил предложенията на ГЕРБ за чиста демагогия.

Членът на националния съвет Георги Тодоров пък предложил БСП да внесе текст за премахване давността на всички корупционни престъпления. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една проста и добре известна приказка, вола рие, рие и на гърба му отива. Тъй като Сикаджията е омазан до уши в далавери, кражби, смазване на бизнеси и изземването им, ограбване на банки и бизнеси, да не стане обратното? Как за една нощ любимата му Цветелинка завладя СИБанк? Как стана? Когато беше гл.с-р, арестува шефа и по пижама го накараха да я предаде на Бориславова. А КТБ, къде изчезнаха 4.5 милиарда? Той не знаел и не разбрал? Хайде бе! Трепери му гъзеца днес, Клинтън я няма, идва съд.
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В БУМЕРАНГ, ДА СЕ ВЪРНЕ И ДА ФРАСНЕ АВТОРИТЕ СИ ОТ ГЕРБ. И ПОСЛЕ - ЕЛАТЕ ДА ПЛАЧЕМ.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам Ниновица колко в откраднала, бъркала е в меда и е облизвали пръстите, като всички във властта. Но ако сравним това което Съджук воеводата е ограбил, изнесъл и скрил, той има много сериозно основание да се плаши. Факта, че онзи ден се прибра спешно от Италия защото делото за КТБ по закона Магнитски в САЩ е започнало. А той, Шиши, Цецо, Искров и Плевела са крадците. Освен това са му блокирали 3 милиарда в Делауеър, офшорния щат на САЩ. Явно парите са от КТБ и Бай Дончо ще му ги вземе.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина всичко е само демагогия.. След като председателят на Правната комисия в парламента Кирилов от Герб каза, че приватизационните сделки нямало да се развалят, какъв е смисълът от всички тези упражнения?! Кой ял - ял, сега поредния прахоляк в очите на плебса...
26
4
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 29: Не се сърди толкова на момчето. Това, че Бойко е бивш охранител, а също и това, че к'риминални елементи като Трактора, Пашата и други подобни са му стари приятели не е никаква тайна. Не е необходимо човек да е комунист, за да го знае.
25
9
 
10
 
! Отговори
г преди 6 години
БСП са доста долни типове и нищо чудно след време ББ да си има огромни неприятности, затова трябва сега да смаже главата на змията
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28.Всяко нещо, колкото и да е хубаво свършва. Така ще свърши и Борисов и шайката му и всичките балдъзи, лели, стринка, братя и любовници ще леят сълзи и сополи.По грешна написах 25 вместо 28, така, че е за тебе.
23
7
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Момче , по-*** комунист от теб не съм срещал .Уникално- първобитна тъпота ? Най- добре да си теглиш куршума , за да не мърсиш въздуха .
22
1
 
2
 
! Отговори
v преди 6 години
Е тоя път може да не попадне на корумпиран съдия или прокурор
21
8
 
12
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 6 години
КОГА ЩЕ ПОДАДЕ ТОЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИМОТИТЕ СИ, ЗА ВЛОГОВЕТЕ СИ, ЗА ОФШОРКИТЕ, ЗА АКЦИИТЕ СИ И ЗА ПАРИТЕ ИЗНЕСЕНИ В ЧУВАЛИ С ВОЕННИТЕ САМОЛЕТИ.Засега в декларацията му вече десет години пише "Без промяна".
20
8
 
14
 
! Отговори
СИКАДЖИИ преди 6 години
НИНОВА ПРЕКАРА БОРИСОВ НА ЧАТАЛ И ГО НАКАРА ДА МАХНЕ ГЛАВЧЕВ.Ако се подписват декларации за принадлежност към групиравки, Боко ще трябва да си признае че беше част от групировката СИК. Това там Румен Пашата, Бай Миле и всякаки други престъпници и приватизатори му бяха ортаци.
19
10
 
21
 
! Отговори
Това е факт преди 6 години
Деветдесет процента от приватизираните предприятия в България преминаха в ръцете на комунистите , престъпните нови капиталисти от партията на Нинова .Всички нормални , свестни българи ПО МЕСТА ГО ЗНАЯТ !!!!!!!!!
18
1
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Още когато Маргарит Мицев обясни, че е станал милионер от спестени закуски - стана ясно всичко !
17
7
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
На въпрос на Антон Хекимян... - "Откъде взехте госпожо Нинова тия 65 хиляди за да купите акциите" Нинова изпадна в неловко мълчание и отвърна... - "Не мога да си спомня, ще проверя и ще ви кажа"... - за всички суми под един милион дрОгарката Нинова не си прави труда да помни...
16
10
 
19
 
! Отговори
аут преди 6 години
Няма по неприятен човек в България от лудата крава Нинова !!! !В живота си тази крадла не е свършила работа за 2 стотинки ....Абсолютно нищо , освен корупция и злобно плюене и лъгане ......
15
2
 
15
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
нямала е нищо ..просто е продала част от самото предпритие ....до колко помня около 30 % продаде ...товагава още нямаше частен капитталзиъм с акции ...продажбата на ТЕХНОИМПЕКС е взел 1-2 млн и ги е вкарала в имоти ..... знае се от прокаратурата и от КОСТОВ ..... но всички са в играта .....
14
9
 
15
 
! Отговори
Томсън преди 6 години
Всеки Божи ден се тази антипатична физиономия
13
9
 
11
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
я да видим колко са ******лите у БГ ?!? колко от вас вярват на НИНОВА ......
12
5
 
1
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
До ЯстребовскиТи,трябва да ми целуваш ръцете и да ми се покланяш плачейки щото аз съм твоя ,,велик,, ръководител и работата ти е да ми подпираш гърба,а за мисленето го остави на мен.Защото си чужденец в България и трябва да си щастлив че оня султан на Юг не те еподбрал
11
0
 
18
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Какво, ще им конфискуват хотелите на морето ли ?!Те милиони и милиони са изпрани успешно вече.Честният частник отдавна заглади косъма.