Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!

Главчев постъпи държавнически с оставката си, оцени новият шеф на НС
19 ное 2017 10:26, Елка Василева
183
Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!
Цвета Караянчева. Снимка: Булфото

Димитър Главчев постъпи държавнически с оставката си, заяви новият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя е депутат в четири поредни парламента. Преди шест месеца седна на най-високата трибуна в залата, но като заместник на председателя на 44-ото Народно събрание Димитър Главчев. От петък вече е втората жена -председател на Народното събрание.

„Заемането на тази позиция беше предшествано от много скандали. Подкрепям решението на Димитър Главчев, защото той постъпи държавнически. Въпреки това не исках да го прави. Той е добър председател, има необходимите качества и можеше да продължи да работи. Ситуацията, в която се намирахме обаче, беше доста сложна”, коментира Караянчева пред Нова телевизия.

Още по темата

Тя призна, че се страхува от новия пост, защото всичко се е случило много бързо.

По думите й от началото на това Народно събрание има много напрежение и личностни нападки.

„Понякога дори се използва хамалски език. Затова сме виновни и ние като ръководство, и народните представители. Трябва да намерим добрия тон и да направим така, че да спорим за политики”, на мнение е новият председател на НС.

„Мога да се справя със ситуации. Не бих искала да има брутални изказвания и моменти, в които да се налага да взимам по-сериозни мерки и да карам някой да напусне залата. Всичко зависи от нас самите и да покажем достойно поведение”, каза още Цвета Караянчева.

"Когато трябва ще бъда твърда, когато трябва – и по-мека. Надявам се понякога и хуморът да ми помага в залата и в тежки ситуации да успявам с шеги да ги преодолявам", допълни председателят на парламента.

 „Опитвам се да бъдат много по-обрана в изказванията си, защото не приляга на един зам.-председател да говори по този начин. Трудно е. Ако кажа, че не ме е страх и не съм притеснена, ще излъжа. Скочих в нещо, за което нямах време да размисля. Моите хора от Кърджали се притесняват да не ме загубят. Когато трябва, ще бъда твърда, когато имам възможност, ще бъда и по-мека“, заяви председателят на парламента.

По думите й, когато пристигне председателят на Европарламента Антонио Таяни в парламента, не е добре, когато опозицията отсъства от залата. „Посещението във вторник се прави 6 седмици преди началото и на всяко председателство. Ще бъдат и председателите на всички политически сили и щяха да влязат в празен парламент. Спомена се и това сутринта, когато говорихме, но г-н Главчев беше решил да постъпи така“, допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Караянчева е по-некадърна от Главчев, защото в противен случай щеше да стане директно президентка на парламента.
115
15
 
1
 
! Отговори
Begedigital Koc преди 6 години
Selski bg mazni borbi nonstop...
114
16
 
6
 
! Отговори
Каруцарски преди 6 години
Що не си викате по селско шуробаджанашки с прякорите .............във фермата
113
5
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Хамалски език в парламента ще има докато има и хамали, които да си говорят на него. Но не хамалите са най-страшното нещо в НС. Най-опасни са ония школовани политкомисарчета, останали от времето на Тошо, които цял живот преливат от пусто в празно и говорят много без да казват нищо съществено, в името на конюнктурните интереси на Партията си майка, закърмена с кръвта на своите политически опоненти избити без съд и присъда от "Народния съд", с партизанските си акции и взривяването на църкви .......
112
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.........Каруцарски жаргон е задължителен в НС чапай изтървахме магарето и забегна в чужбина каза Петка Прайда ...... на през конференция на неграмотните журналисти ......
111
3
 
3
 
! Отговори
Do 33 преди 6 години
Hubav idea. Na koi narod ama?!
110
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От всички гербери най-невъзпитано се държат Борисов и Цветанов. От кого да се учат редовите членове? Нали те са им за пример. Така, че Караянчева, като ще превъзпитаваш някого почвай от тях. Ако смееш.
109
3
 
2
 
! Отговори
Orl преди 6 години
Imat problemi s bg bezsardechie...a izkarvat ezika bolen...pf...bg doktori ...
108
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се сещам някой освен Гврб да ползва хамалски език. Толкова им е умствения потенциал и възпитанието. Караянева да си събере хората и да ги прати на курс по добро дъжане. Коледна вакянция иде да ходт малко да се ошлайфат.
107
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ушев Цецо Шестака към Боко Суджука : - Бойко, имам две новини, една лоша и една добра, с коя да почна бащице? - С добрата. - Спечелихме изборите, Бойко... - А коя е лошата Цецо? - Отново никой не е гласувал за нас....
106
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова започнаха да я изолират в собствената и партийка, тъй ксто при едни предсрочни избори едва ли ще мине10 процента. А и още не е предложен друг проект, който да обере част от протестен вот за да е управляем
105
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко си призна че е прос а Цецка ще е следваща оставка. Остава само Цецка Цачева .
104
2
 
10
 
! Отговори
ПРАВА Е преди 6 години
Днес бях потресен от Хамалския Език на Волен Сидеров .Волен Сидеров рекламираше Новата си Фирма за Продажба .Постоянно повтаряше че по времето на СОЦА някакъв Злодей(казваше *** , *** ,*** ) бил забранил на някакъв Художник да рисува - и в момента има Евтини Картини от този Художник . Умрях от Смях за този Маркетинг .
103
12
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Докато в парламента има партия, като БСП, която на избори губи няколко последователни мандата, но не подбира средства да се докопа до властта, ще е така. Само да припомним, че не се посвени да провокира и онзи февруарски метеж, организиран с помощта и на рушкото посолство. Благодарение на нея /БСП/ и ДПС се озова като коалиционен пратньор във Властта, дет се вика *** и тюркофили се прегърнаха в името на антибългарските си интереси .... !!!
102
3
 
5
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
До luckymanПодчертавам, че с пасажът от биографията дето се скатава от служба не намеквам за други видни политици...
101
5
 
15
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Караянчева, Десислава Атанасова, Цецо, Бойко и плеяда гербаджии са пример за просташко поведение в политиката. Арогантни, без зачитане на чуждо мнение, със самочувствие на последна инстанция. Не че в другите партии няма такива зрънца, но Цвета поне не трябваше да повдига темата.
100
1
 
5
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
..Когато става на 18 години, Карл Маркс успява да избегне военната служба поради слаби гърди. В Бон той се присъединява към Клуба на поетите, група, състояща се от политически радикали, които по това време са следени от полицията. Също така се присъединява към Клуба на посетителите на механи (Landsmannschaft der Treveraner), общество на консуматорите на алкохол.. ..за известно време става съпредседател на клуба. Маркс освен това е въвлечен в различни спорове и пререкания, някои от които доста сериозни. ..
99
1
 
10
 
! Отговори
ОМЕРТА преди 6 години
До luckymanБогатите евреи, не се ли женеха близки роднини, да останат парите във фамилията ?!
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До luckymanДядото (или прадядото)на Кейт Мидълтън е миньор, но не знам дали това е дядо по еврейската или по другата и линия на произхода й. Преди време го писа в някакъв биографичен материал за нея, но не обърнах голямо внимание и затова не помня подробности.
97
0
 
4
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
До АнонименАми да, виждаш ли? Пак не са миньори! Факт!