Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!

Главчев постъпи държавнически с оставката си, оцени новият шеф на НС
19 ное 2017 10:26, Елка Василева
183
Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!
Цвета Караянчева. Снимка: Булфото

Димитър Главчев постъпи държавнически с оставката си, заяви новият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя е депутат в четири поредни парламента. Преди шест месеца седна на най-високата трибуна в залата, но като заместник на председателя на 44-ото Народно събрание Димитър Главчев. От петък вече е втората жена -председател на Народното събрание.

„Заемането на тази позиция беше предшествано от много скандали. Подкрепям решението на Димитър Главчев, защото той постъпи държавнически. Въпреки това не исках да го прави. Той е добър председател, има необходимите качества и можеше да продължи да работи. Ситуацията, в която се намирахме обаче, беше доста сложна”, коментира Караянчева пред Нова телевизия.

Още по темата

Тя призна, че се страхува от новия пост, защото всичко се е случило много бързо.

По думите й от началото на това Народно събрание има много напрежение и личностни нападки.

„Понякога дори се използва хамалски език. Затова сме виновни и ние като ръководство, и народните представители. Трябва да намерим добрия тон и да направим така, че да спорим за политики”, на мнение е новият председател на НС.

„Мога да се справя със ситуации. Не бих искала да има брутални изказвания и моменти, в които да се налага да взимам по-сериозни мерки и да карам някой да напусне залата. Всичко зависи от нас самите и да покажем достойно поведение”, каза още Цвета Караянчева.

"Когато трябва ще бъда твърда, когато трябва – и по-мека. Надявам се понякога и хуморът да ми помага в залата и в тежки ситуации да успявам с шеги да ги преодолявам", допълни председателят на парламента.

 „Опитвам се да бъдат много по-обрана в изказванията си, защото не приляга на един зам.-председател да говори по този начин. Трудно е. Ако кажа, че не ме е страх и не съм притеснена, ще излъжа. Скочих в нещо, за което нямах време да размисля. Моите хора от Кърджали се притесняват да не ме загубят. Когато трябва, ще бъда твърда, когато имам възможност, ще бъда и по-мека“, заяви председателят на парламента.

По думите й, когато пристигне председателят на Европарламента Антонио Таяни в парламента, не е добре, когато опозицията отсъства от залата. „Посещението във вторник се прави 6 седмици преди началото и на всяко председателство. Ще бъдат и председателите на всички политически сили и щяха да влязат в празен парламент. Спомена се и това сутринта, когато говорихме, но г-н Главчев беше решил да постъпи така“, допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сиреч вече не трябва да се казва суджук, а салам или наденица, здраво са я загазили депотатите с хамалския език на саламджиите от ГРОБ.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До luckymanБългарските евреи са често рентиери...
94
2
 
11
 
! Отговори
г-н Сеирджиев преди 6 години
С нетърпение очакваме словесните престрелки междуКорнелия Нинова и Цвета Караянчева!
93
7
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Ние ние ние сме ГЕРБригада,лъжем ***, грабим го, даже с наслада,всичко поскъпва най-щедро,туй е развитие-евро !
92
3
 
19
 
! Отговори
По разпореждане преди 6 години
По разпореждане на другаря Борисов Цвета Каранянчева каза, че трябва да се спре с хамалския език в НС. Другаря Борисов веднага разпореди да бъдат изпратени 16 линейки за помощ на пострадалите от хамалския език на Цецо Апартаменто.
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само в парламента, оствака за дискриминация към всички останали институции и граждани там сте да работите за гражданите не зад кулоарите в НС пътници сте гробажии.
90
1
 
10
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
До АнонименИ кво толкоз се пънеш и си мислиш, че казваш нещо? Естествено, един евреин ще е адвокат, банкер, фабрикант, "заемодател"... .няма да е миньор я?
89
1
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
трябва да се обърне вниманиейце за поведението и етикета на убавците - избранници!
88
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До антифейкРуско-турските *** се изнервиха нещо? Направо бяс! Гледам си измислят факти в биографиите на вождовете си вече... ..сигурно си мислят, че е дошло време да си върнат статута на активни борци? ...в друго време бяха за раздържавители, приватизатори, "първи частници", "първи банкери"... ...но, иначе си остаА ти си смешен,първо защото нямах пълнолетие през социализма/комунизма и второ,че не съм партиец и няма как да имам нещо общо с тях,но историческите факти са си факти.Адвокат е
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 84 проблеми с бащата няма синът му Карл е.....в семеството )
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сня4и тябва да отрежем езика на ТОНИ КУТЕВ той с неговото СЯ и всяка трета дума......
85
7
 
5
 
! Отговори
антифейк преди 6 години
Руско-турските *** се изнервиха нещо? Направо бяс! Гледам си измислят факти в биографиите на вождовете си вече... ..сигурно си мислят, че е дошло време да си върнат статута на активни борци? ...в друго време бяха за раздържавители, приватизатори, "първи частници", "първи банкери"... ...но, иначе си остават първи грабители!
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименкакво ми натискаш минусите,бе?Аз ти пиша от родното място на Карл Маркс,минуса е за теб.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е цъфнало и вързало,та опряха до езика.То има и друга крайност - да говорят без да казват нищо.
82
2
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До luckyman Ти остави, кой какво е приватизирал, и това ще се разглежда , разбира се, но ще се разглежда, и кой е подписвал за приватизацията. Току виж изгоря Костов, Софиянски, че и Борисов, като бивш кмет на София...Аз не си спомням бившите комунистически функционери, от БСП/БКП , да са подписвали така ударно, а може би и добре финансово убедени и мотивирани, за продажбата или ликвидирането на каквото и да било?
81
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех,79,тази лула в устата не те прави интелектуалец,по-важното е какво имаш под черепната ***.Разследване на приватизацията е пушилка ,която цели да замъгли и разсее публиката от днешните далавери на ГЕРБ,които един ден,ако имаме късмет да си изберем читав гл.прокурор ще бъдат обект на разследване и подобаващи наказания.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До luckymanбащата на Карл Маркс е бил съдебен съветник,адвокат,бе !И е приел християнството.
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учудващо е не хамалството, а нискокачествената грамотност по бг ез. Парламент и всички медии барабар са каруцарска обида за бг ез. Ужас, ужас, ужас, ужас.
78
4
 
6
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Добър изказ,отлична граматика и знания по География .Това трябва ,за да застане някой и да лее слово.
77
2
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Кой забележителен полиглот, доктор на науките , беше казал:"Аз съм ***, и вие сте прости, за това се разбираме!"??? Толкова сложен и усукно интелегентен език има тоя полиглот, че след 12 часа се налага да обяснява, че не е искал това, а точно обратното, или хък се налага бек вокалите му да разясняват, какво е искал да каже простия на хептен простите си избиратели? Той и за това си мълчи , осъзнавайки че "по-добре да мълчиш и да те мислят за ***, отколкото да отвориш уста и да рзсееш съмнен