Първанов: Предсрочни избори не са необходими

Никой от моята фамилия не е печелил обществени пари, увери той
Обновена: 19 ное 2017 12:16 | 19 ное 2017 12:16, Елка Василева
35
Първанов: Предсрочни избори не са необходими
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

Не са необходими предсрочни избори, може да се окаже вредно. Това няма как да не се отрази на образа на България, който е тягостен, наситен с мрачни цветове, заяви президентът (2002 - 2012) Георги Първанов пред БНТ.

Докладът на ЕК показва, че България ще бъде обект на назидателна, менторска политика и през следващата година, посочи Първанов.

Той каза, че няма нищо по-естествено от това опозицията да играе по този начин, а парламентът дава лош тон в политиката с непрекъснатите скандали.

Според него този парламент е с по-ниско КПД от всеки друг. Не мога да се сетя за много закони, каза Първанов.

Според него при единен антикорупционен орган трябва да има баланс при назначаването на негов ръководител, за да не бъде използван като политическа бухалка срещу опоненти.

Използват се "димки", забравят за 2-3 дни и след това се използва нещо ново.

За приватизацията Първанов каза, че още преди ГЕРБ е лансирал сходна идея - да се отворят икономическите досиета, където по думите му е истинската зависимост. Падането на давността на този род престъпления няма да ни представи добре пред европейските и световните ни приятели, защото остават други престъпления, за които давността ще продължи.

„Не може всеки, който се е докоснал до властта, да почне да кърпи Конституцията по груб начин, това може да създаде конституционен нихилизъм в обществото. Няма да вкарат никого в затвора, ще се разрази полемика, но в държавния бюджет пари няма да влязат. И това ще мине до следващите избори“, каза Първанов.

Никой от моята фамилия не е печелил обществени пари, спирал съм мои роднини да работят държавна работа, коментира той.

Той призова Народното събрание да прегласува мораториума върху забраната за строителството на АЕЦ "Белене", в противен случай може да се изпусне последният влак за реализирането на проекта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен4 Много си прав! Същото е, когато гладно куче захапе кокала.Няма да го пусне доброволно, а знаеш как, и какво ще направи, за да не го пусне.
6
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Първане, сега Будата ще те назначи за паж, с триъгълна шапчица, да радваш гостите на хотела на сина ти в Кюстендил, закупен с "честните" ти пари.
5
5
 
37
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Интересно, от къде синът му извади пари за собствен бизнес, хей така, от нищото, като баща му едва ли е получавал десетки хиляди лева месечно? Как пък всички, минали през политиката, забогатяха от спестяване на закуски и строги икономии, и някой са милиардери веме, в зелено?
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С предсрочни избори няма да махнеш нито един от днешните политици.Единственият начина се махнат е с изритване.
3
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОЦЕ ТЕБЕ ТЕ ЗНАЕМ ,ЧЕ СИ *** НА ТИКВАТА И ВИНАГИ СИ РАБОТЕЛ СРЕЩУ ОПОНЕНТИТЕ НА ГЕРБ ,А НАЙ ВЕЧЕ РАБОТИ СРЕЩУ ТВОИТЕ КОИТО ТЕ НАПРАВИХА ДОРИ ПРЕЗИДЕНТ НА БГ. ..ГОЦЕ ТИ СИ ПРОДАЖЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП И ВЕЧЕ ОТ ТЕБЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ.
2
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и др. Първанов не одобрява Нинова , какво има да коментираме за БСП. Тази партия си заминава .
1
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще провеждаме предсрочни избори, докато не махнем и последния от сегашните политици.