Янаки Стоилов: Политиката ни – тенденция към деградация!

Социалистът коментира случващото се в Народното събрание
20 ное 2017 11:15, Петя Славова
4

Предложението на ГЕРБ противоречи на принципа на правовата държава и на европейското право и има намерение да отклони вниманието на хората от сегашните прояви на корупция.

Така Янаки Стоилов от БСП коментира в студиото на "България сутрин" ситуацията, в която Корнелия Нинова ще подкрепи предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпление при приватизацията, но в същото време БСП ще бъде против проекта в Народното събрание. Решението на социалистите бе взето на Националния съвет на партията.

"В икономически план управляващите с тези промени казват на българското общество "Нищо няма да се промени, но ще търсим възмездие за част от извършителите", което също е твърде проблематично. Атаката не е само срещу Корнелия Нинова", категоричен е Стоилов пред Bulgaria ON AIR.

Според социалиста ГЕРБ искат да сложат "конституционно клеймо" на всички партии в парламента през годините на приватизационната политика, защото те са появяват малко след края на процеса.

Гостът уточни, че в Народното събрание има много висока доза лицемерие, защото за предложението за отпадане на давността за престъпление при приватизацията, ще се подпишат хора, приемали закони в този период за съдебната власт и такива, които са купували на безценица държавни жилища.

"Българската политика, въпреки промените, бележи тенденция към деградация, към все по-ниско ниво", завърши Янаки Стоилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами след като искате да натрапите на България не каква да е управляваща, а някаква старица на над 100 години, която е еталон за сентенцията "Едно си баба знае, едно си бае", как да не вървим към дегенерация?Каквото и да се случи в държавата, бабата се намесва и стига дори до истерични изстъпления, само и само да провали, развали или злепостави всичко, до което успее да се докопа!
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх и ужас от предстоящите събития-това са чувствата,които са обхванали нежните души на управляващите ни сред 1989г демокрадци!Мъка!Тръмп търси да си върне 20 трлн долара,раздадени на "когото трябва" около събитията през 1989г и последвалите нежни революции и войни,Англия не ще да е брюкселско-европейска,Германия вече не иска да хрантути политическите дейци с нисък морален статус и обслужващите ги прес-титути и преститутки от бившия СИВ и Варшавския договор , а и комарджи Симеон изкуфя ...
1
3
 
49
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Е, този като стоя в Парламента близо 30 години какво направи?