Сътрудничество със Западните Балкани - приоритет за нас

Борисов насочва вниманието на ЕС към този регион
25
Сътрудничество със Западните Балкани - приоритет за нас
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Сръбският президент Александър Вучич и българският премиер Бойко Борисов разговаряха по телефона за продължаване на сътрудничеството в рамките на Съвета за сътрудничество на Сърбия, България, Румъния и Гърция, съобщава Танюг.

Още по темата

Двамата се съгласиха, че следващата среща на Съвета в Белград в началото на декември ще бъде още една възможност за по-доброто свързване на четирите страни, както и на целия регион, в името на благоденствието и икономическия напредък , съобщи пресслужбата на сръбското президентство, предаде БТА.

"България отдава голямо значение на активната комуникация и сътрудничество между държавите от Западните Балкани и Европейския съюз и полага усилия за поставянето на този регион във фокуса на внимание", подчерта премиерът.

Бойко Борисов и Александър Вучич обсъдиха и предстоящата в София среща на министър-председателя с лидерите на държавите на Западните Балкани, съпътствана от конференция на Световната банка за регионално сътрудничество. Първата подобна среща се състоя във Варна в началото на октомври по инициатива на българския премиер.

Вучич благодари на Борисов за силната и последователна подкрепа на България за европейската интеграция на Сърбия и изтъкна, че Белград има големи очаквания за българското председателство на Европейския съюз през първата половина на следващата година. Президентът изрази надежда, че разширяването на ЕС ще бъде сред приоритетите на българското председателство.

Вучич и Борисов обсъдиха и напредъка в инфраструктурните и енергийните проекти на двете страни, сред които автомагистрала Белград-София и газов интерконектор, които ще помогнат за свързването на страните в рамките на Берлинския процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
Много бесепари и хомонисти тука бе. Трябва направо да му ударят руска версия на тоя сайт, че да има къде да чешкат пръстите :D
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този индивид е крайно време да престане със своите глупави приказки и изцепки. Крайно време е да го изметем от сцената. От къде на къде ще ме принуждава да се срамувам, че съм българин.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" То Пекин е във Виетнам" - Цвета Караянчева :-)А къде ли са Западните Балкани, според нея и всички гербери? :-) Изводът е, че те са винаги в девета глуха улица, защото слугуват на чужди интереси, продавайки българския интерес и българите!
18
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
И рече вождът:Да бъде приобщен към България целия свят,аз ще се справя с управлението,защото Великия Дух говори чрез устата ми.Хау!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`вото и да казва Борисов, ВСИЧКО Е В РЪЦЕТЕ НА СОРОС.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ДАЛИ ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ ИСКАТ ТОЧНО БОКО ДА ГИ ИНТЕГРИРА?ИЗВЕДНЪЖ АКО РЕШАТ, ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ?
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сръбският националшовинизъм е голяма пречка за сътрудничеството на Западните Балкани."Дори Борисов",няма да може да реши проблема.Но,хебаво е,да си помечтае.После,да позамаже нещата.Вучич вече изкомандваБорисов,че"Сърби имала очаквания към България,по време на председателството й".
14
4
 
13
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Крайно време е Борисов да спре да се шляе и да бълва простотии, а да започне да бачка и да върши нещо смислено!Ако Борисов беше служител във фирма, досега да са го уволнили поради некадърност.Хубаво каза професор Христов, че българите сме ***!
13
10
 
9
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Попълзновенията на Турция и Русия са вековна наша прокоба! отървем ли се от нея, чак тогава ще имаме просперитет!
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви комунисти,кви преврати,не виждате ли че,в управляващата върхушка всички са от милионер нагоре.
11
14
 
8
 
! Отговори
честит ви преврат преди 6 години
Хибридчията Радев бе поставен след успешни манипулативни кампании на Кремъл!Сега Путин му натиска копчето на почивки и след новия преврат на БСП, ДПС и Костовите лаборанти ще "рестартираме" наново 97 г.!
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече се убеждавам че това за 80% е вярно.Даже ми се струва че не са 80% ами са 90%!
9
14
 
9
 
! Отговори
Долу превратаджиите! преди 6 години
Не на пълзящият отново руско-турски преврат в Родината! Да ги спрем навреме, докато не са ни разсипали напълно! И да изхвърлим БСП и ДПС на бунището, откъдето са се пръкнали!
8
5
 
18
 
! Отговори
та той си е комунист преди 6 години
Бойко бил мъдър!!?Един па пише за комунисти злобари!Е това е направо сеееех!
7
14
 
9
 
! Отговори
жалка картинка преди 6 години
Неистова злоба тресе комуниста! Не му дава покой.. ..каждъй день! Параноидни теории се разнасят и сеят из медийното пространство, безброй пъти! Отровна плюнка хвърчи, ако някой смее да не се съгласи! И то за какво: че БСП е най-най-най-най- и най- убавата, а ГЕРБ са най-най-най и най-лошите и най-виновните... ..за всичко! За всичко сега, всичко преди и всичко занапред... ..Гьобелс никакъв *** не е бил! ГЕРБ може да имат много кусури, но те са най-читавата партия на нашия "преход"!
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тия е приоритет суджука и шуробаджанащината, за какви Балкани дрънка тоя, те ще влязат директно в Еврозоната и Шенген, а тоя ще си повтаря мантрите
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама сърбите не искат в нато, тази терористична организация която за първи път бомбардира страна в Европа и уби хиляди югославяни. Сърбия е с Русия завинаги. И ние сме с Русия.
4
4
 
9
 
! Отговори
Joca Amsterdam преди 6 години
И ние волим те брате, Боце!
3
3
 
15
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Браво на гербаджийските ***!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България задмина и Северна Корея по авторитаризъм. И по времето на соца чак до такава степен не се величаеше бившия тоталитарен лидер.